21.8 C
Aigio
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Προεδρική… καμπάνια σχεδιάζει ο Κασσελάκης, «ανοίγματα» Φάμελλου, ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Φαραντούρης

Ο τέταρτος που μπαίνει στην κούρσα της εκλογής πρόεδρου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ευρωβουλευτής Νίκος Φαραντούρης. Οι πληροφορίες πληθαίνουν το τελευταίο 24ωρο με τον ίδιο σε πρωινή του συνέντευξη να λέει χαρακτηριστικά «όλα στην ώρα τους». Η επίσημη ανακοίνωση δεν αποκλείεται να γίνει ακόμη και εντός της ημέρας καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πηγές έχει συλλέξει και τις απαιτούμενες 30 υπογραφές.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής το προηγούμενο διάστημα φάνηκε να απομακρύνεται από την αρχική ιδέα να εμπλακεί στην εσωκομματική μάχη καθώς άρχισε να καταλαμβάνει μια σειρά αξιωμάτων διεθνούς εμβέλειας, όπως η εκλογή του στη διμερή κοινοβουλευτική επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΠΑ και η συμμετοχή στο Spinelli Group των ευρωπαίων φεντεραλιστών.

Στροφή Κασσελάκη

Την ίδια ώρα στροφή στην επικοινωνιακή του τακτική κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος φαίνεται ότι έχει επιλέξει με τους συνεργάτες του να εστιάσει περισσότερο στα πολιτικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς του ως πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει συλλέξει τις 30 υπογραφές και όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει κατά γράμμα τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής εξαντλώντας τα τυπικά όρια για την κατάθεση του φακέλου της υποψηφιότητάς του με τις υπογραφές και το πόθεν έσχες στις 24 Οκτωβρίου.

Απολογισμός 11μήνου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης και οι συνεργάτες του σκοπεύουν να αναδείξουν το έργο που παράχθηκε τους έντεκα μήνες που ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα εντός της Βουλής.

Μάλιστα από το περιβάλλον του πρώην προέδρου επιχειρούν να βάλουν φρένο στο επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Κασσελάκη στο τιμόνι του επι 11 μήνες δεν έκανε αντιπολίτευση.

Οι συνεργάτες του αναρωτούνται δηκτικά «ποιος ήταν πρόεδρος του κόμματος όλους αυτούς μήνες», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα κατέθετε προτάσεις νόμου στη Βουλή.

Προεδρική… καμπάνια

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κασσελάκης παρά το γεγονός ότι δείχνει να αποδέχεται τις διαδικασίες που έχουν αποφασιστεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος δεν δείχνει διατεθειμένος να απεκδυθεί και το ρόλο του πρόεδρου που είχε μέχρι την έκπτωσή του από την Κεντρική Επιτροπή.

Για τον λόγο αυτό δεν αποκλείεται παράλληλα με τις περιοδείες του και τις καταδρομικές εμφανίσεις του να αναδείξει και το έργο που παράχθηκε τον προηγούμενο χρόνο που ήταν πρόεδρος.

Για την ώρα πάντως ο στόχος του είναι να αποφύγει την σύγκρουση σε προσωπικό τόνο με κάποιον από τους κυρίους Παύλο Πολάκη και Σωκράτη Φάμελλο, αλλά και να μην εγκλωβιστεί σε μια αμιγώς εσωκομματική σύγκρουση.

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζει τις καταδρομικές επισκέψεις του και σήμερα επισκέπτεται τη Β΄ Πειραιά και συγκεκριμένα τη Σαλαμίνα.

Με «100» ο Φάμελλος

Την ίδια στιγμή ο Σωκράτης Φάμελλος πατά γκάζι στη δική του καμπάνια εστιάζοντας στην ικανοποίηση βασικών πολιτικών επίδικων που θέτουν στελέχη της ομάδας των «100», οι οποίοι στην πλειονότητά τους στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η παρουσία του στο Ηρώδειο για την παράσταση Άμλετ σε σκηνοθεσία Θέμη Μαμουλίδη, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της ομάδας των 100 που κατέθεσαν την μομφή στον κ. Κασσελάκη.

Παρόντες στην παράσταση χθες βράδυ ήταν η Όλγα Γεροβασίλη και ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ευρεία εκπροσώπηση

Ο κ. Φάμελλος ωστόσο δεν μένει στα στενά όρια της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρεί ανοίγματα στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς ικανοποιώντας ισχυρές φωνές εντός των «100» οι οποίοι πιέζουν για τη συγκρότηση του μεγάλου προοδευτικού πόλου.

Η συνάντησή του με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Δημήτρη Βερβεσό μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται καθώς πρόκειται για την προσέγγιση ενός επαγγελματικού κλάδου με ισχυρά ερείσματα στην κεντροαριστερά και με σαφή τοποθέτηση υπερ της ενιαίας έκφρασης του προοδευτικού κόσμου.

Όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις με τον κ. Φάμελλο να αξιοποιεί και τα δικά του ερείσματα στους εκπροσώπους τόσο των παραγωγικών όσο και των κοινωνικών φορέων.

Σήμερα μάλιστα θα επισκεφτεί το Σχολαρχείο Ζωγράφου σε εκδήλωση του Δήμου με αφορμή την παγκόσμια μέρα για την τρίτη Ηλικία.

Δημοσκοπήσεις

Το στοίχημα πάντως για την υποψηφιότητα του κ. Φάμελλου δεν είναι άλλο από τον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων του 2019-23 κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στη μέτρηση της palmos analysis για το tvxs.

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί στο σύνολο των ερωτηθέντων με 25% έναντι 12% και 11% των κυρίων Κασσελάκη και Πολάκη αντίστοιχα ενώ στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ των εθνικών εκλογών του 2023 συγκεντρώνει 28% έναντι 23% του κ. Κασσελάκη και 17% του κ. Πολάκη.

Σε αυτούς που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν και στους ψηφοφόρους των ευρωεκλογών του 2024 ο κ. Κασσελάκης καταγράφει σημαντικό προβάδισμα με 31% έναντι 24% του κ. Φάμελλου και 23% του κ. Πολάκη.

Αντίστοιχη η εικόνα και στη μέτρηση της opinion poll για το action24 οπου ο κ. Φάμελλος προηγείται σε επίπεδο κοινής γνώμης ωστόσο μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης έχει σαφές προβάδισμα συγκεντρώνοντας 43,5% έναντι 25,8% του κ. Φάμελλου και 14% του Παύλου Πολάκη.

Από το επιτελείο του κ. Κασσελάκη μιλούν ακόμη και για νίκη από τον πρώτο γύρο.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα