21.8 C
Aigio
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας: Νέο “όχι” στις ανεμογεννήτριες στην Πτέρη

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν για αύριο Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στις 19:00 κατά στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας που θα γίνει στο Παλιό Νοσοκομείο, κάτοικοι και φορείς πολλών περιοχών που διαμαρτύρονται στη διάνοιξη δρόμων σε τμήματα αναδασώσεων σε Πτέρη και Πυργάκι Αιγίου, για τις ανεμογεννήτριες! 

Τα θέματα που έχουν εισαχθεί στην Ημερήσια Διάταξη είναι:  

-Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί της υπ. αριθμ. 6/2024 απόφασης Κοινότητας Μελισσίων με θέμα “Διάνοιξη νέου δρόμου από το φαράγγι Σελινούντα ως την Εθνική οδό Αιγίου Πτέρης και συγκεκριμένα στον οικισμό Πυργάκι της Κοινότητας Μελισσίων από κατασκευαστική εταιρεία τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην περιοχή Καλαβρύτων”. 

– Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί της υπ. αριθμ. 35/22-3-2024 έγγραφο του Πρόεδρου Κοινότητας Πτέρης και της υπ’ αριθ. 3/2024 απόφασης της Κοινότητας Πτέρης “περί δημιουργίας δρόμου στην αναδασωτέα περιοχή Φτέρης”. 

Το Συμβούλιο Κοινότητας Φτέρης έχει ήδη λάβει απόφαση ενάντια στο έργο. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας αναμένεται αύριο να επαναλάβει παλαιότερη αρνητική γνωμοδότηση για τις διανοίξεις δρόμων και τις ανεμογεννήτριες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το αιολικό πάρκο θα είναι παραγωγής 20,70MW και εγκατεστημένης ισχύος 22MW και ο σχεδιασμός είναι οι 4 ανεμογεννήτριες να περάσουν με παράκαμψη το χωριό Σελινούντας, να ακολουθήσουν τον επαρχιακό δρόμο και στη συνέχεια με νέες παρακάμψεις των οικισμών Πυργάκι και Πτέρης (σημαντικά έργα παράκαμψης σε περιοχή με μεγάλες κλίσεις) να φτάσουν σε 2.000μ. περίπου πριν τον οικισμό Πετσάκοι. 

Επίσης, για τη διέλευση των ανεμογεννητριών γίνονται σημαντικές επεμβάσεις επί της επαρχιακής οδού Αιγίου – Πτέρης – Καλαβρύτων και έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης του αιολικού μήκους 21χλμ, έως τη θέση Άνω Μαζαράκι- Ρακίτα. 

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα