25 C
Aigio
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Φωτιά στην Κορινθία: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από δορυφόρο με τις καμένες εκτάσεις – Συνεχίζεται η μάχη σε Σοφιανά και Ζάχολη

H έκταση του πύρινου μετώπου έφτασε τα 32 χλμ. ενώ οι φλόγες έφτασαν κοντά στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, η κυκλοφορία στην οποία διεκόπη χθες το βράδυ. Ωστόσο ο δρόμος άνοιξε νωρίς το πρωί της Τρίτης. Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά που ξεκίνησε την Κυριακή στην περιοχή Ροζενά άφησε πίσω της δυο άντρες ηλικίας 35 και 40 ετών νεκρούς, καμένα δάση, καλλιέργειες και υποδομές. Το μέτωπο συνεχίζει να κινείται με αμείωτη ένταση προς τα Τρίκαλα Κορινθίας, ενώ νέες εστίες καταγράφονται προς το Ξανθοχώρι και τις Βρυσούλες.

Η ΚΑΜΜΕΝΗ ΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ

Η καμμένη έκταση μεχρι αυτή την στιγμή, της Μεγάλης Πυρκαγιάς στο Δερβένι Κορινθίας οπως την εχουν καταγράψει οι δορυφόροι. Απόλυτη καταστροφή σε ενα παρθένο δάσος και δυο νέοι άνθρωποι νεκροί. Σε μια πυρκαγιά αρχές Οκτωβρίου που καίει για τρίτη ημέρα…:

fotia

Στην κόλαση της φωτιάς που καίει για τρίτο 24ωρο έχει εγκλωβιστεί η Κορινθία, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες. Οι φλόγες της φωτιάς στην Κορινθία, που ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο την Κυριακή, έφτασαν μέχρι την παραλία στο Δερβένι χθες το βράδυ, με απόκοσμες εικόνες να καταγράφουν την πύρινη λαίλαπα να «καταδιώκει» την ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα, Τρίτη δύο είναι τα μεγάλα πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν να καίνε, το ένα στο χωριό Σοφιανά (όπου έχει σημειωθεί μεγάλη αναζωπύρωση) και το άλλο στο χωριό Ζάχολη, με τη φωτιά τώρα να κινείται δυτικά. Παράλληλα υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αναζωπυρώνονται. Καταστροφές έχουν προκληθεί στην εκκλησία της Παναγίας Καταφυγιώτισσας. Η λαίλαπα έκαψε 50.000 στρέμματα, όπως δηλώνει ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος.

Στα μέτωπα επιχειρούν 106 πυροσβέστες, 16 πεζοπόρα, 123 οχήματα, 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Υπενθυμίζεται ότι ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου Πατρών, που παρέμενε κλειστός από το βράδυ της Δευτέρας, στο ύψος της Λυκοποριάς έως το Δερβένι, άνοιξε το πρωί της Δευτέρας και δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία. Την ίδια ώρα, κλειστά παραμένουν και σήμερα όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα