25.7 C
Aigio
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Στη ΓΓ Δημόσιας Υγείας η Άννα Μαστοράκου

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Φωφώ Καλύβα, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο διενέργειας συναντήσεων με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Αντιπεριφερειάρχης, παρουσίασε τους άξονες του στρατηγικού σχεδίου για τη Δημόσια Υγεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το οποίο εστιάζει στην πρόληψη, στην προαγωγή και προστασία της υγείας του πληθυσμού, καθώς επίσης στην ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κρίσεων.

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης σε Περιφερειακό Επίπεδο των Προγραμμάτων α) «Φώφη Γεννηματά» για τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού και β) Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης» – Δευτερογενής Πρόληψη.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στην ανάγκη σύμπραξης όλων των εμπλεκομένων φορέων για το συντονισμό των δράσεων με στόχο τη διαχείριση των περιβαλλοντικών προκλήσεων που επηρεάζουν την ποιότητα του πόσιμου νερού καθώς επίσης στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη νέα νομοθεσία σχετικά με την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης .

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας την κοινή βούληση για τη βελτίωση των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με ιδιαίτερη έμφαση στην ισότητα, στις ανάγκες υγείας του πληθυσμού και στη βιωσιμότητα.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα