27.4 C
Aigio
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Στην Αχαΐα κλείνουν την προεκλογική τους εκστρατεία Ανδρουλάκης και Γερουλάνος

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή και σήμερα θα βρεθεί στην Πάτρα ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος θα μιλήσει στις 19.30 στο ξενοδοχείο «My Way», ενώ αύριο αναμένεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία με μεγάλη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8 μ.μ. στο «Royal».
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ουδείς υποψήφιος φαίνεται πως θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το πιθανότερο δίδυμο για να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών είναι οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας. Ωστόσο, οι Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου βρίσκονται πολύ κοντά, και δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε ασφαλή πρόβλεψη.
Όσον αφορά στην εκλογική διαδικασία θυμίζουμε ότι οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών (γεννηθέντες το έτος 2008). Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης, νέου τύπου. Το αντίτιμο για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία ορίζεται στα 3,00 ευρώ και καταβάλλεται στον α’ γύρο, ενώ για τον β’ γύρο δε θα καταβάλλεται αντίτιμο.
Στην Αχαΐα θα λειτουργήσουν 14 εκλογικά τμήματα, σε όλους τους Δήμους.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα