25.6 C
Aigio
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Κατάθεση προτάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στον Δήμο Ήλιδας

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο ενώ στην συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Κράλλης και Κωνσταντίνος Τσεριώνης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ιωάννης Χουζούρης και υπηρεσιακοί υπάλληλοι.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας. Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, τους χρόνιους πάσχοντες και τις οικογένειές τους, τις δομές των ατόμων με αναπηρία καθώς και η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας κατέθεσε ατζέντα θεμάτων και προτάσεις συνεργασίας με τον  Δήμο Ήλιδας. Πιο συγκεκριμένα η Ομοσπονδία έκανε λόγο για διασφάλιση προσβασιμότητας και ιδιαίτερα των ατόμων με αναπηρία, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα ελεύθερης και ασφαλούς μετακίνησης εξαιτίας της  απουσίας προσπελασιμότητας και έλλειψης θέσεων στάθμευσης.

Πρότεινε τη δημιουργία καθολικά προσβάσιμων παραλιών για τα άτομα με παρα/τετραπληγία και κινητικές αναπηρίες αλλά και την ίδρυση Κέντρου Δημιουργική Απασχόλησης για άτομα με αναπηρία. Επιπλέον πρότεινε την απαλλαγή ή μείωση των δημοτικών φόρων- τελών στα άτομα με αναπηρία και την ίδρυση γραφείου για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία.

Την Ομοσπονδία την εκπροσώπησαν  οι εξής : Πρόεδρος Χαροκόπος Αντώνης, Αντιπρόεδρος κος Παντελής Παπαναγιώτου, Μέλος Δ/Σ & Πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Ηλείας κ.  Παπανικολόπουλος Γεώργιος και ο κ. Πετρόπουλος Ιωάννης από τον Σύλλογο Παραπληγικών Ηλείας.

*Επισυνάπτεται η επιστολή 

Προς:  Δήμαρχο Ήλιδας. κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο

Θέμα:  «Κατάθεση προτάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στον Δήμο Ήλιδας»

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

  Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και πιστοποιημένος φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας. Πρόκειται για κοινωνικοσυνδικαλιστική, μη κερδοσκοπική δευτεροβάθμια οργάνωση, η οποία έχει την ευθύνη για τις εξής Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Αριθμεί σε είκοσι οκτώ (28) ενεργά μέλη και αγωνίζεται για την καταπολέμηση των διακρίσεων που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία σε όλους τους τομείς της ζωής, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή της χώρας.

  Με την παρούσα επιστολή σας καταθέτουμε προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στον Δήμο Ήλιδας:

  • Διασφάλιση προσβασιμότητας και ιδιαίτερα των ατόμων με κινητική αναπηρία, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα ελεύθερης και ασφαλούς μετακίνησης εξαιτίας της  απουσίας προσπελασιμότητας και έλλειψης θέσεων στάθμευσης.
  • Δημιουργία καθολικά προσβάσιμων παραλιών για τα άτομα με παρα/τετραπληγία και κινητικές αναπηρίες, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ΦΕΚ 1636/Β’/12.05.2017/Άρθρο 16).
  • Ίδρυση Κέντρων Δημιουργική Απασχόλησης για άτομα με αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ).
  • Απαλλαγή ή μείωση των δημοτικών φόρων- τελών στα άτομα με αναπηρία.
  • Ίδρυση γραφείου για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία.

  Έχοντας ως δεδομένη τη θετική σας διάθεση και την ευαισθητοποίησή σας σε θέματα που αφορούν τον πολίτη με αναπηρία ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση και συνεργασία.

  Σας ευχαριστούμε.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα