25.6 C
Aigio
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Μπέσκος: Πήρε το… όπλο και ζητά εξηγήσεις για τους δρόμους με τις ανεμογεννήτριες

Σε συνέχεια και της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας την περασμένη Τετάρτη 2 του μηνός, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου πήρε και αυτός το… όπλο του, καταγγέλλοντας απόπειρα καταστροφής αναδασωτέων εκτάσεων της Αιγιάλειας σε Πυργάκι και Φτέρη για να διέλθουν οι ανεμογεννήτριες προς το Σκεπαστό Καλαβρύτων.  

Σε αναφορά του προς τον Δασάρχη Αιγίου την οποία κοινοποιεί και στην (ενιαία πλέον) Εισαγγελία Πρωτοδικών Αχαΐας, ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. αναφέρει:  

Με έκπληξη διαπιστώθηκε ,ότι εισηγηθήκατε θετικά για να δημιουργηθούν δίοδοι σε αναδασωτέες περιοχές -Νatura- για να δημιουργηθούν ανεμογεννήτριες στην περιοχή Σκεπαστού Καλαβρύτων. 

Η αλλαγή μελέτης για την οποία εισηγηθήκατε θετικά προβλέπει, σε σχέση με την αρχική, μεγαλύτερες ανεμογεννήτριες και διόδο μέσα από αναδασωτέες και Νatura περιοχές που δεδομένα θα βλάψουν το οικοσύστημα της περιοχής μας. 

Είναι αδιανόητο να δίνετε τέτοια εισήγηση η οποία έρχεται σε προφανή αντίθεση με την ιδιότητά σας που συντείνει στην προστασία των δασών και ιδίως των αναδασωτέων εκτάσεων. 

Είναι αδιανόητο να δίνετε τέτοια εισήγηση, ώστε να ανοιχθούν δίοδοι μεγάλου πλάτους και μήκους εντός αναδασωτέων εκτάσεων στην ορεινή περιοχή της Πτέρης, Σελινούντα καταστρέφοντας ουσιαστικά την φυσική αναγέννηση της περιοχής μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 . 

Είναι αδιανόητο να δίνετε τέτοια εισήγηση ,όταν γνωρίζετε ότι η περιοχή της Φτέρης είναι κατολισθήσιμη περιοχή και είναι προφανές ότι η καταστροφή του δασικού πλούτου που λειτουργεί ως φυσικό ανάχωμα σε κατολισθητικά φαινόμενα αυξάνει τον κίνδυνο για την ευρύτερη περιοχή. 

Είναι αδιανόητο να καταστρέφονται αναδασωτέες και προστατεύομενες περιοχές προς εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και να εισηγείστε θετικά. 

Προς τιμή της, η δασάρχης Καλαβρύτων εισηγήθηκε αρνητικά. 

Κατόπιν των ανωτέρω καλείστε άμεσα, εντός 3 ημερών ,όπως άρετε τη θετική εισήγησή σας και να γνωμοδοτήσετε αρνητικά όπως επιτάσσει το υπηρεσιακό σας καθήκον που συνίσταται στην προστασία αναδασωτέων -Νatura- περιοχών και όχι στην αλόγιστη καταστροφή τους προς εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και μόνο. 

Σε περίπτωση που εμμείνετε στη θέση σας θα υποβάλλουμε μηνυτήρια αναφορά για να ελεγχθούν τυχόν ποινικές ευθύνες κατά παντός υπεύθυνου”

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα