22.3 C
Aigio
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας: Διπλό “όχι” στη διάνοιξη δρόμων για τις ανεμογεννήτριες

Το θέμα της διάνοιξης δρόμων μέσα σε αναδασώσεις που έχει προκαλέσει και έντονη ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες, απασχόλησε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας.ενώ παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και οι πρόεδροι των Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων Διγελιωτίκων Θεοφάνης Καφούσιας, Ελαιώνα Αθανάσιος Δημόπουλος, Μελισσίων Αναστασία Γούσα, Παραλίας Πλατάνου Γεώργιος Ράλλης, Φτέρης Αναστάσιος Κατσαούνης και Σελινούντα Ανδρέας Παπαγεωργίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την σύσταση επιτροπής που θα αποτελείται από τον αρχηγό κάθε παράταξης και τους προέδρους κοινοτήτων, που αφορά άμεσα το θέμα ώστε να κατατεθούν απόψεις, να μελετηθούν τα σχέδια και οι περιοχές. Εν συνεχεία, ομόφωνα αποφασίστηκε, να κληθούν βουλευτές όλων των κομμάτων, Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι και Δασαρχείο για να καταθέσουν απόψεις αλλά και να ζητηθεί από τον Δήμο Καλαβρύτων να εκφράσει αντίστοιχα την αντίθεσή του στη διάνοιξη δρόμου αλλά και στην τοποθέτηση των ανεμογεννητριών. Επίσης, εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα γίνουν προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας.    

Μία απερίσκεπτη απόφαση για δημιουργία δρόμου στην αναδασωτέα περιοχή, με μοναδικό σκοπό την μεταφορά ανεμογεννητριών στην περιοχή Καλαβρύτων, θα προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή και μεγάλο κίνδυνο για κατολισθήσεις και πλημμύρες στον οικισμό. Θεωρούμε εγκληματική την σχεδιασμένη χάραξη δρόμου στην περιοχή μας, κάθε προσπάθεια υλοποίησής της θα μας βρει αντίθετους και αντιμέτωπους” αναφέρει ο κ. Κατσαούνης.

“Είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια διάνοιξης δρόμου από το φαράγγι Σελινούντος έως την Ε.Ο. Αιγίου Πτέρης, από οποιαδήποτε κατασκευαστική εταιρεία που προτίθεται να τοποθετήσει ανεμογεννήτριες στην περιοχή Καλαβρύτων. Σε περίπτωση που δεν εισακουστεί η απόφασή μας θα αντιδράσουμε με οποιοδήποτε μέσα για την αποφυγή αυτής της εγκληματικής και απερίσκεπτης απόφασης η οποία θα έχει τρομερές περιβαλλοντικές συνέπειες για την κοινότητά μας, καθώς θα υποστεί καταστροφή το φυσικό περιβάλλον με κίνδυνο εκτός των ανωτέρω και την αλλοίωση της μορφολογίας στο Πυργάκι ι» αλλά και την πρόκληση ατυχημάτων” σύμφωνα με την κα. Γούσα.

Τις σχετικές εισηγήσεις στο συμβούλιο έκανε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Φιλιππάτο, αναζητούνται στοιχεία και για όλα τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια που λειτουργούν στον Σελινούντα αλλά και εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα