27.4 C
Aigio
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Στην Ανδραβίδα σήμερα ο Νίκος Δένδιας

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας θα παραστεί σήμερα, στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης Ramstein Flag 2024 στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας.

Η άσκηση Ramstein Flag επικεντρώνεται στη βελτίωση της συνεργασίας και του συντονισμού των αεροπορικών δυνάμεων των συμμετεχόντων χωρών, με στόχο την ενίσχυση της ετοιμότητας και της αποτελεσματικότητας σε σενάρια αεροπορικής άμυνας και επιθέσεων.

Στην άσκηση συμμετέχουν περισσότερα από 130 αεροσκάφη 4ης και 5ης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των F-35, F-16V, και Rafale, με τα 80 εξ αυτών να φιλοξενούνται στην Ανδραβίδα και τα υπόλοιπα στο αεροδρόμιο του Αράξου. Περισσότεροι από 2.100 άνθρωποι εργάζονται καθημερινά προκειμένου η άσκηση να ολοκληρωθεί με επιτυχία, ενώ σε αυτή συμμετέχουν 12 χώρες. Αυτές είναι συγκεκριμένα η Ελλάδα, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Ισπανία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατά την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day), ανώτατοι αξιωματούχοι, στρατιωτικοί ηγέτες και εκπρόσωποι των χωρών που συμμετέχουν στην άσκηση καλούνται να παρακολουθήσουν από κοντά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τις τακτικές που αναπτύσσονται. Είναι μια ευκαιρία για τους επισκέπτες να ενημερωθούν για τα σύγχρονα μέσα και τις δυνατότητες των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, καθώς και να δουν τον τρόπο με τον οποίο συντονίζονται οι αεροπορικές επιχειρήσεις σε πολυεθνικό επίπεδο.

Στην άσκηση Ramstein Flag 2024 συμμετέχουν πολλές χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, με τις αεροπορικές τους δυνάμεις να εκπαιδεύονται σε ρεαλιστικά σενάρια μάχης, όπως αεροπορικές αποστολές υποστήριξης, προστασία του εναέριου χώρου και διαχείριση κρίσεων. Η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν τις ικανότητές τους, να ενισχύσουν τις διπλωματικές σχέσεις και να συζητήσουν με τους συμμάχους για τα αποτελέσματα της άσκησης και τις μελλοντικές προκλήσεις.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα