24.7 C
Aigio
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

“Πράσινο φως” της Αποκεντρωμένης: Κανονικά “τρέχουν” κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που σχεδίασε ο Δήμος Αιγιαλείας

Χωρίς “αναταράξεις” θα συνεχίσει η εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της πόλης του Αιγίου καθώς κατέφτασε και υπηρεσιακά η απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης που θέτει στο αρχείο την προσφυγή του Χρήστου Γούτου η οποία είχε κατατεθεί από τα τέλη Αυγούστου στην υπηρεσία.
Η Αποκεντρωμένη δεν μπαίνει στην ουσία των προβλέψεων της νέας κυκλοφοριακής μελέτης αναγνωρίζοντας κατ αρχήν ότι μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας, καθορισμός μονόδρομων, ποδηλατοδρόμων και αλλαγές κατευθύνσεων κυκλοφορίας, λαμβάνονται με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς του, με βάση μελέτες για λογαριασμό των αρμόδιων Τεχνικών Υπηρεσιών.
Η ένταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αφορούσε σε απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου για προσωρινό αποκλεισμό της κυκλοφορίας οχημάτων στις οδούς Ασημάκη Φωτήλα έως την οδό Ταξιαρχών, καθώς και στο τμήμα της οδού Κλ. Οικονόμου που βρίσκεται σε επαφή με την πλατεία Βάλφουρ στο Αίγιο (έως τις 31- 12-2024). Η απόφαση τυγχάνει να έχει υλοποιηθεί εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.
Και για τυπικούς λόγους, η Αποκεντρωμένη ενημέρωσε τον κ. Γούτο ότι αποφάσεις που αφορούν την κυκλοφορία λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής
Σε κάθε περίπτωση, συνεπεία των ανωτέρω, η προσβαλλόμενη… απόφαση της Δημοτικής επιτροπής του Δήμου Αιγιαλείας, ως πράξη εισηγητικού χαρακτήρα… στερείται εκτελεστότητας, ως εκ τούτου απαραδέκτως προσβάλλεται ενώπιον του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου” αναφέρει στην απάντησή της η Αποκεντρωμένη.
“Η Δημοτική αρχή συνεχίζει το έργο της και το όραμά μας, όπως το έχει ήδη παρουσιάσει και ο εκλιπών τ. Δήμαρχος, για μια πόλη με πεζόδρομους και πλατείες που θα παρέχει διευκολύνσεις στους πεζούς και περιορισμούς στην κυκλοφορία των ΙΧ, με βάση τους άξονες της βιώσιμης κινητικότητας” αναφέρουν πηγές του δήμου.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα