22.4 C
Aigio
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Αγροτικός Σύλλογος: Πορεία αύριο σε ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ για τις “ψαλιδισμένες” επιδοτήσεις

Μαζικά, σε εκατοντάδες αγρότες και παραγωγούς σε κάθε δήμο της Αχαΐας, φτάνουν τα ειδοποιητήρια του ΟΠΕΚΕΠΕ για τα “αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά επιδοτήσεων” και την επιστροφή χρημάτων ενώ ολοκληρώθηκε η προθεσμία υποβολής των νέων δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024 για την άμεση πληρωμή των νέων ενισχύσεων. Πρόκειται για συνολικό ποσό επιστροφής της τάξεως των 63 εκατ. ευρώ το οποίο είχε υπολογιστεί το 2022 και εκκαθαρίστηκε το 2023 αλλά επιστρέφεται λόγω αδυναµίας των µηχανογραφικών συστηµάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ να πληρώσει µε βάση δηλώσεις του 2021.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας με τον Αγροτικό Σύλλογο Αιγιάλειας “Μπακόπουλος Ντρίνιας” καλούν τους αγροτοκτηνοτρόφους σε κινητοποίηση αύριο Πέμπτη 17-10-2024 στον ΕΛΓΑ στην Πάτρα στις 10 πμ. και στις 12 πμ. στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η προσυγκέντρωση είναι στο υψος του νοσοκομείου Αιγίου στις 8:30 πμ. το πρωί αύριο.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγιάλειας “Μπακόπουλος Ντρίνιας” διεκδικεί:
-Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη αυτή διαδικασία με τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
-Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Ερύμανθο και για τις ζημιές από τον Daniel στην Αιγιάλεια.
-ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που να αποζημιώνει στο 100%.
-Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά μας προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, ειδικά για την «μαύρη» σταφίδα 2,5€/κιλο.
-Μείωση του κόστους παραγωγής με επιδοτούμενα φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές, αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα