22.4 C
Aigio
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Στον δρόμο σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Πάτρα

Απεργιακή κινητοποίηση από τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αχαΐας και συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, στην Πάτρα.

Η διάσωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι το ζητούμενο για τους ιατρούς στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση του υγειονομικού κόσμου.

Η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας καλεί όλους τους φορείς της περιοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώρα 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

«Στην περιοχή μας η εικόνα των δομών υγείας είναι αποκαρδιωτική, με το ένα τρίτο των οργανικών θέσεων των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης να είναι κενές (141/427 με βάση τους απαρχαιωμένους οργανισμούς). Με την παθολογική κλινική του ΠΓΝΠ να λειτουργεί με 200% πληρότητα, αλλά και με οκτώ κενές οργανικές θέσεις και ταυτόχρονα να συνεχίζονται οι μετακινήσεις προσωπικού για την κάλυψη των κενών στα νοσοκομεία Αιγίου και Πύργου για πάνω από 4 έτη με το μανδύα των ”έκτακτων” αναγκών. Τη μοναδική δημόσια ψυχιατρική κλινική των Νομών Αχαΐας-Αιτωλοακαρνανίας, αυτή του ΠΓΝΠ να νοσηλεύει σε μόνιμη βάση 12-15 ασθενείς σε ράντζα» σημειώνει η ΕΙΝΑ.

Το Σωματείο «Ιπποκράτης» του «Αγίου Ανδρέα» συμμετέχει στη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υγείας. «H βιωσιμότητα της Δημόσιας Υγείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση. Οι 285 και πλέον κενές οργανικές θέσεις στο Νοσοκομείο μας, όλων των ειδικοτήτων, καταμαρτυρούν το εντονότατο πρόβλημα υποστελέχωσης» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας στηρίζει τη σημερινή πανελλαδική, πανυγειονομική απεργία και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα