17.4 C
Aigio
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Γιώργος Μπέσκος: “ΟΚΠΕ Αιγίου και ΔΙΑΣ έχουν αποδυναμωθεί σε σημείο… διάλυσης”

H επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Πάτρα και οι, αόριστες ακόμη, δεσμεύσεις σε σχέση με την στελέχωση Αστυνομικών Τμημάτων και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή, δεν ικανοποιούν τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργο Μπέσκο ο οποίος επανήλθε σήμερα Κυριακή 20-10-2024 στο θέμα της ενδυνάμωσης της ΟΠΚΕ Αιγίου.      

Σε αναφορά του στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., τον γενικό επιθεωρητή αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Γιώργο Μιχαλόπουλο, τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος Ανδρέα Τσαπικούνη και την Α.Δ. Αχαΐας την οποία κοινοποιεί στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Πάτρας (Αχαΐας) και Αιγίου, το γραφείο του πρωθυπουργού αλλά και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Μπέσκος αναφέρει:

“Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου και των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων της Αιγιάλειας συστάθηκε μονάδα ΟΠΚΕ με έδρα το τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.

Η σύσταση της ομάδας είχε προφανή θετικά αποτελέσματα στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αιγιαλείας.

Η σύσταση της ομάδας έγινε με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Η στοιχειώδης λογική επιτάσσει, ότι μια αστυνομική δομή η οποία αποδεδειγμένα συμβάλλει στην πάταξη της εγκληματικότητας ενισχύεται η σε κάθε περίπτωση μένει αναλλοίωτη από στελέχωση προσωπικού και υλικοτεχνικών υποδομών .Αντί αυτού με ευθύνη όλων των αποδεκτών της παρούσας  ,που προφανώς τελείτε σε γνώση ,η ομάδα ΟΠΚΕ της Αιγιαλείας ουσιαστικά απορροφήθηκε από  την Πάτρα, η δύναμή της μειώθηκε δραματικά με τις συνεχείς αποσπάσεις που υπογράφετε και εγκρίνετε  κάποιοι εξ υμών ,έχει ουσιαστικά απολέσει τη διοικητική της αυτοτέλεια, αφού οι υπηρεσίες ορίζονται πλέον από Πάτρα με εμφανή πλέον την καθημερινή απουσία της από την περιοχή μας στο πλαίσιο πρόληψης και καταστολής του εγκλήματος.

Είναι αδιανόητο να υπογράφονται αλόγιστα αποσπάσεις, όταν υφίσταται γνώση  σας, ότι με αυτές ουσιαστικά καταργούνται αστυνομικές δομές που είναι απαραίτητες για τη δημόσια ασφάλεια σε τοπικές κοινωνίες.

Λόγω δε των αποσπάσεων αυτών που ενημερώθηκα, ότι γίνονται και με τη συνδρομή πολιτικών παρεμβάσεων, αφού οι αποσπασθέντες έχουν πολύ μεγαλύτερες αποδοχές, ουσιαστικά καταφέρατε να καταργήσετε και την ομάδα ΔΙΑΣ που υπήρχε στο Αστυνομικό Τμήμα. Εννέα μηχανές βρίσκονται στο γκαράζ της Αστυνομίας, διότι δεν υπάρχουν αστυνομικοί να στελεχώσουν την ομάδα.

Η παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή τα προηγούμενα χρόνια είχε συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος.Τ ους τελευταίους μήνες η ομάδα κυριολεκτικά έχει εξαφανιστεί.

Μετά την ΟΠΚΕ ‘κατορθώσατε’,γιατί περί  κατορθώματος πρόκειται κυριολεκτικά να εξαφανιστεί και ΔΙΑΣ από την καθημερινή αστυνόμευση της περιοχής με προφανή ευθύνη σας .

Αποτελέσματα των ανωτέρω ,καθώς η έλλειψη εμφανούς αστυνόμευσης σε όλη την Αιγιάλεια είναι προφανής ,να έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα σε όλες της τις εκφάνσεις.

Διακίνηση ναρκωτικών ,τρόμος και ανασφάλεια σε πολίτες από ληστείες και κλοπές παραβατικών ομάδων, άνθιση παραεμπορίου απουσία προληπτικών ελέγχων για πρόληψη και καταστολή εγκληματικότητας είναι πλέον μια οικτρή πραγματικότητα για την Αιγιάλεια.

Κατόπιν των ανωτέρω καλείστε άμεσα να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες για τη στελέχωση της ομάδας ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ στην Αιγιάλεια που με δική σας διοικητική ευθύνη ουσιαστικά τις καταστήσατε να είναι ανενεργείς, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών στην περιοχή μας.

Με προηγούμενες αναφορές μου σας είχα επισημάνει τον κίνδυνο και δυστυχώς, αντί να επιληφθείτε άμεσα η κατάσταση είναι επιδεινούμενη με την λειτουργική απορρόφηση της ΟΠΚΕ από την Πάτρα και την μη λειτουργία της ομάδας ΔΙΑΣ”. 

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα