21.8 C
Aigio
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Τεχνητή Νοημοσύνη και διαδικτυακές απάτες! Ημερίδα στο Αίγιο και προειδοποιήσεις ειδικών!

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Μυρτιάς και με τη διοργάνωση του δήμου Αιγιαλείας και της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιάλειας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας υλοποιήθηκε χθες Δευτέρα 21-102024 μια ακόμα σημαντική εκδήλωση με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα και άξονα την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας της Αιγιάλειας για σοβαρά θέματα προστασίας από τις απάτες στο διαδίκτυο.  

 

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αντιστράτηγος ε.ε. Εμμανουήλ Σφακιανάκης με θέμα τη βία και την παραβατικότητα των νέων, Bullying, παιδική πορνογραφία αλλά και τις τηλεφωνικές απάτες. 

“Αυτή η συμμετοχή δείχνει κυρίως την ανάγκη των πολιτών για γνώση και κατεύθυνση σε ζητήματα που τους απασχολούν από τους ειδικούς. Κρατάμε ότι μιλάμε με τα παιδιά μας και κτίζουμε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης… “Ό,τι κάνουμε στο διαδύκτιο παραμένει για πάντα!” σχολιάζει ο διοικητής Ασφαλείας Αιγίου Ιορδάνης Μαγειράκης.  

Στην ομιλία του ο αντιστράτηγος ε.ε. κ. Σφακιανάκης μίλησε για ένα… ‘τσουνάμι’ απατών με χρήση τεχνητής νοημοσύνης με αφετηρία τις ΗΠΑ όπου έχουν γίνει σε ένα 3μηνο πάνω από 6 εκατ. τηλεφωνήματα, σύμφωνα με έρευνες! 

Ο Εμμανουήλ Σφακιανάκης είναι ο CEO του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), ενός οργανισμού που έχει στόχο να κττίσουμε μία κοινωνία και καλύτερη για τα παιδιά και τους ηλικιμένους… 

Η Ένωση Γονέων Αιγιάλειας σε ανακοίνωσή της ευχαριστεί τα παιδιά, νέους, γονείς και εκπαιδευτικούς αλλά και τους τοπικούς φορείς για τη συμμετοχή σας.  

 

Ευχαριστίες από την Ένωση και για τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Αιγιαλείας κ. Ελευθεριώτη αλλά και το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου “με τους οποίους έχουμε ανοίξει υγιή δίαυλο επικοινωνίας και έχουμε συνδράμει και οι τρεις φορείς στην διεξαγωγή δράσεων όπως και η χθεσινή η οποία αποτελεί μέρος πολλών προηγούμενων αλλά εις το μέλλον αντίστοιχων δράσεων με γνώμονα την έγκυρη, υπεύθυνη και τεκμηριωμένη ενημέρωση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων”.   

“Η αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού απαιτεί συνεργασία με διάφορους τομείς, όπως η εκπαίδευση, στήριξη από την κοινότητα, η χρήση τεχνολογικών λύσεων και η ευαισθητοποίηση, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι έχουν τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για τη χρήση του υπολογιστή και του Διαδικτύου στη σημερινή κοινωνία και τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρουν. Σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής βίας, της παραβατικότητας και την μάθησης…” καταλήγει η Ένωση Γονέων.

  

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα