21.4 C
Aigio
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ: Καθαιρέθηκαν δύο διευθυντές Γυμνασίων γιατί αρνήθηκαν αξιολόγηση – Αποχή μαθητών, αναστάτωση γονιών…

Αναστάτωση στο 19ο Γυμνάσιο (Κρύα Ιτεών) μετά την απομάκρυνση του Διευθυντή Γιώργου Ντάφλου ο οποίος αρνήθηκε να προβεί σε αξιολόγηση, όπως η γνωστή απόφαση του υπουργείου ορίζει.

Οι καθηγητές σε όλη τη χώρα έχουν αντιδράσει σφοδρότατα στη συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου και μάλιστα έχουν προβεί σε σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων. Αυτή την ώρα στο 19ο Γυμνάσιο οι μαθητές πραγματοποιούν αποχή σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγαπημένο τους Διευθυντή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι “καρατομήθηκε” από την θέση της Διευθύντριας στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Πατρών και η Μαρία Καζακου.

Ο Γιώργος Ντάφλος σε επιστολή του αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί γονείς καλησπέρα.

Σήμερα το μεσημερι παρέλαβα από την διευθύντρια της ΔΔΕ Αχαΐας κ. Πιερρή Ευγενία την διαπιστωτικη πράξη για την λήξη της θητείας μου από 18/10/2024. Κατά συνέπεια από σήμερα 21/10/2024 δεν είμαι πλέον διευθυντης του σχολείου και πρέπει να επιστρέψω στο 13ο Γυμνασιο Πάτρας, που είναι η οργανική μου θέση, ως καθηγητής. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την συνεργασία που είχαμε αυτά τα επτάμιση χρόνια, την συμπαράσταση, την βοήθεια, το ενδιαφέρον που δείξατε στο πρόσωπο μου.

Όλα αυτά τα χρόνια έδωσα ότι δυνάμεις είχα για την στήριξη και ανάδειξη του σχολείου, για την βελτίωση των υποδομών του, για την πρόοδο και την κοινωνικοσυναισθηματικη ανάπτυξη των μαθητών μου. Προσπάθησα να είμαι πάντα δίπλα στους μαθητές μου, σε ότι τους απασχολούσε. Θέλησα οι μαθητές μου να νιώθουν το σχολείο τους σαν το δεύτερο σπίτι τους. Δεν υπολόγισα χρόνο και κόπο. Ήμουν παρών σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις του σχολείου, από τις επισκέψεις και τις εκδρομες μέχρι τις εκδηλώσεις και την θεατρική ομάδα. Το τι κατάφερα θα το κρίνετε εσείς και τα παιδιά σας, οι μαθητές μου.

Για το υπουργείο και την διευθύντρια της ΔΔΕ, προφανώς όλα αυτά δεν μετράνε και προέχει μόνο η αξιολόγηση, στην οποία δεν συνεργησα, οχι από αδιαφορία ή τεμπελιά, αλλά γιατί συμμετείχα μέχρι την τελευταία στιγμή στην απεργία-αποχή του σωματείου μου, της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας,  της ΟΛΜΕ, της ΑΔΕΔΥ. Μια αξιολόγηση που έχει στόχο την κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων και εν τέλει να πλήξει ακόμη περισσότερο το δημόσιο σχολείο.

σας χαιρετω λοιπον απο την θεση του διευθυντη

σας ευχομαι υγεια και καλη προοδο στα παιδια σας!

Νταφλος Γιωργος

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα