21.4 C
Aigio
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

ΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: Μειώθηκε το πρόβλημα στην Πάτρα παρότι εδώ “έπεσε” η πρώτη αποβολή – Τα στοιχεία του Υπουργείου

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΒΟΛΕΣ… ΛΟΓΩ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ

Την «τιμητική» του είχε χθες το ζήτημα της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, αφού όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, χιλιάδες είναι οι αποβολές μαθητών σε ολόκληρη τη χώρα, γεγονός που αποδεικνύει πώς παρά τα αυστηρά μέτρα και τις ποινές, οι μαθητές… δεν υπακούν!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, στο σύνολο των 4.919 αποβολών την πρωτοκαθεδρία στην απονομή των ποινών έχει η Αττική, με 1911 αποβολές, ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Κεντρική Μακεδονία (χωρίς Πιερία και Ημαθία) με 725 και στην τρίτη θέση η Κρήτη με 601.

Ακολουθούν η Δυτική Ελλάδα με 333, η Πελοπόννησος με 328, η Θεσσαλία με 255,η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 253, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Ήπειρος με 148 αποβολές, το Νότιο Αιγαίο με 126, το Ιόνιο με 94, το Βόρειο Αιγαίο με 35 και τέλος η Στερεά, που μάλλον αντιστέκεται, με μόλις 9.

Παρά το γεγονός πώς στην Πάτρα σημειώθηκαν οι πρώτες αποβολές για χρήση κινητού, τα στοιχεία ανά Περιφέρεια δείχνουν πως η Δυτική Ελλάδα αναλογικά με τον πληθυσμό της είναι «χαμηλά» στην λίστα με τις αποβολές. Φυσικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, Πάτρα και Αγρίνιο, οι αποβολές είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με άλλες μικρότερες πόλεις.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα