17.4 C
Aigio
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ: Κίνδυνος στο κτήριο ΕΡΜΗΣ – Δείτε τι κρέμεται πάνω απ’ τα κεφάλια πολιτών (ΦΩΤΟ)

του Αχιλλέα Ροδίτη –

Επειδή συχνά γίνεται κουβέντα για τα φθαρμένα απ’ τον χρόνο ακίνητα, έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των επικίνδυνων κτηρίων κι άλλη μία περίπτωση. Και μάλιστα, αφορά ένα από τα πλέον ιστορικά νεοκλασικά που βρίσκονται στην Πάτρα, για το οποίο προσφάτως αφιέρωσε ένα μικρό ρεπορτάζ η «Πολιτεία».

Ο λόγος, για τον ΕΡΜΗ στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, επί του πεζόδρομου της Γεροκωστοπούλου. Η πρόσφατη παρουσίαση φωτογραφιών στάθηκε αφορμή παρέμβασης Πατρινού Αρχιτέκτονα ο οποίος διέκρινε «επικίνδυνες φθορές» καλώντας μας να επανέλθουμε για να συστήσουμε προσοχή στους πολίτες που διέρχονται από κάτω. Μας υπέδειξε σημεία στο περβάζι, τμήματα του οποίου έχουν αποκολληθεί, κι είναι, όπως είπε, έτοιμα να πέσουν στα κεφάλια περαστικών εάν δεν υπάρξει μέριμνα και φροντίδα για εργασίες επισκευής ή τουλάχιστον προστασίας.

2) ΕΡΜΗΣ (1) (1)

Παρουσιάζουμε δύο φωτογραφίες που η μία δείχνει από κοντά το επίμαχο τμήμα στο περβάζι και η άλλη δείχνει από πάνω μέχρι κάτω και φανερώνει πως το εν λόγω τμήμα βρίσκεται σε ευθεία γραμμή από παγκάκι στον πεζόδρομο.

2) ΕΡΜΗΣ (2) (1)

Μάλιστα, τυχαία τη στιγμή φωτογράφισης δύο νεαρά κορίτσια, ανυποψίαστα, κάθονταν στο σημείο! Αυτό είναι ένα από τα ίχνη φθοράς στο κτήριο. Για την ιστορία, εν συντομία, το κτήριο ανήκε σε σταφιδέμπορο, πέρασε στα χέρια της Σταφιδικής Τράπεζας, έπειτα έγινε στέγη του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, στον πόλεμο έγινε αρχηγείο των Ιταλών και μέχρι το 1954 λειτούργησε εκεί η Χωροφυλακή.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα