21.4 C
Aigio
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Παραλιακή προς Αλυκή: Μπήκε ο έγχρωμος αντιολισθητικός τάπητας που θα μειώσει τα τροχαία

Με ένα νέο έγχρωμο, αντιολισθητικό τάπητα που μειώνει τη θερμοκρασία του οδοστρώματος, περιορίζει την ολισθηρότητα και την αντανάκλαση του φωτός και είναι ευδιάκριτο και κατά τις νυχτερινές ώρες, ενεργεί δηλαδή πολλαπλώς στη μείωση των τροχαίων και στην  προστασία του περιβάλλοντος, επιστρώθηκε αυτές τις μέρες ο παραλιακός δρόμος της Αλυκής.  

Το έργο χρηματοδοτείται στα πλαίσια της οδικής ασφάλειας με βάση τους κανόνες της Ε.Ε. Πρόκειται για απόφαση που έλαβε η Δημοτική Επιτροπή του δήμου Αιγιαλείας το περασμένο καλοκαίρι και αφορά το τμήμα από το Τουριστικό Περίπτερο του Αιγίου μέχρι την Αλυκή, με το σκεπτικό ότι ο δρόμος  χαρακτηρίζεται από κυκλοφοριακή πίεση και υψηλό κίνδυνο ατυχημάτων, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Εδώ και λίγα 24ωρα με τον νέο τάπητα στρώθηκε το τελευταίο τμήμα του δρόμου, το δεξί ρεύμα κυκλοφορίας στον Άγιο Νικόλαο από την Παυσανίου. Το έργο εκτελείται στα πλαίσια της προμήθειας εξοπλισμού και υλικών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας του Δήμου Αιγιαλείας. 

Μαζί με τον αντιολισθητικό τάπητα η παραλιακή μέχρι τη λίμνη της Αλυκής, θα αποκτήσει και κολωνάκια όπως και η παραλιακή οδός Ζωοδόχου Πηγής  μέχρι και το προσκύνημα στην Παναγία Τρυπητή . 

Υπενθυμίζεται ότι στα πλαίσια της προμήθειας εξοπλισμού και υλικών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας ο δήμος υλοποιεί αυτή την περίοδο, παράλληλα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τις νέες «έξυπνες διαβάσεις» που εγκαθίστανται σταδιακά σε 33 προκαθορισμένα σημεία της πόλης. Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Τα σημεία που τοποθετούνται είναι κυρίως κοντά σε κοινόχρηστους χώρους, σχολεία, υπηρεσίες κλπ. Το τελικό αποτέλεσμα με τις «έξυπνες διαβάσεις» και τους νέους ασφαλτοτάπητες προβλέπεται πως δύναται να ενισχύσει την ελκυστικότητα της περιοχής και να προάγει την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών. 

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα