25.7 C
Aigio
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Πάτρα: Μικροί και Μεγάλοι μαζί – Συνάντηση μαθητών & ηλικιωμένων στο ΚΑΠΗ του Δήμου (φωτο)

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και στο πλαίσιο των διαγενεακών δράσεων του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), μέλη του ΚΑΠΗ της Αγυιάς, συναντήθηκαν χθες, Τρίτη 22 Οκτωβρίου, με παιδιά από τα τμήματα της Δ’ τάξης του 49ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας.

Οι μαθητές  συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους και τον Διευθυντή του σχολείου, Δημήτρη Σακούλη, πήγαν στο χώρο του ΚΑΠΗ, όπου με επετειακά τραγούδια και σκετς έδωσαν το στίγμα της μέρας και κατέδειξαν τη σημαντικότητα του αγωνιζόμενου λαού εναντίον των κατακτητών στον πόλεμο, αλλά και την παρακαταθήκη, που άφησαν στις επόμενες γενιές.

Στη συνέχεια μέλη του ΚΑΠΗ αφηγήθηκαν στιγμές από τις πρώτες επιθετικές επιχειρήσεις της ιταλικής αεροπορίας στην Πάτρα το 1940, μίλησαν για το πόσο σημαντική είναι η ειρήνη για τους λαούς και που δυστυχώς στις μέρες μας δεν είναι δεδομένη για κανέναν μας, αλλά και για την ελευθερία των λαών, χωρίς αστερίσκους και θολά σημεία.

Συμβολή στην οργάνωση της δράσης είχαν φοιτητές και φοιτήτριες από το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευση και Κοινωνικής Εργασίας (ΤΕπΕΚΕ) του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι πραγματοποιούν ως τελειόφοιτοι της πρακτική τους άσκηση στο Β΄ ΚΑΠΗ του ΚΟΔΗΠ.

Στο πλαίσιο προχώρησαν σε μια 15λεπτη ενημερωτική παρουσίαση για  το 1940 και για τα μέλη των ΚΑΠΗ, αλλά και για τους επισκέπτες μαθητές.

Στη συνέχεια, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του ΚΑΠΗ, ενημερώθηκαν με κατανοητό τρόπο για την λειτουργία και τις δράσεις του, που είναι ουσιώδεις για τα άτομα τρίτης ηλικίας.

Από την όλη διαδικασία, αποδείχθηκε, ότι οι δύο ηλικίες μπορούν να συνυπάρξουν σε κοινές δράσεις, με θετικά αποτελέσματα για όλους.

Τέτοιες δράσεις θα γίνονται σε σταθερή βάση με αμοιβαίες επισκέψεις και διάφορες δραστηριότητες (χορωδία παιδιών και ηλικιωμένων, αφήγηση από ηλικιωμένους βιωματικών παραμυθιών, παιχνίδια από την εποχή τους κ.λπ.).

Άξια αναφοράς τέλος, είναι  η συνδρομή των εργαζομένων στο Τμήμα Τρίτης Ηλικίας του ΚΟΔΗΠ, που καθημερινά, με όλες τους τις δυνάμεις συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία και των τριών ΚΑΠΗ του Δήμου Πατρέων.

oplus_34

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα