21.9 C
Aigio
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Κασσελάκης: Αποφασισμένος να επιτύχει την υποψηφιότητα του στο έκτακτο Συνέδριο

Καλεί σήμερα το απόγευμα τους πολιτικούς φίλους του στα νέα του γραφεία στον Ταύρο να ξεκαθαρίσουν το μήνυμα “η φωνή μας είναι το Συνέδριο”. Κάνει περιοδεία σε όλη τη χώρα και ετοιμάζεται να βρεθεί σε Πάτρα και Αίγιο πιθανότατα την επόμενη Τετάρτη 30 μηνός… 

Προετοιμάζει μαζικές εγγραφές μελών για να τις καταθέσει στον i-syriza και τις Οργανώσεις Μελών. Σχεδιάζει και “τρέχει” την κινητοποίηση εκατοντάδων εθελοντών μέσω της πλατφόρμας ‘O Dikos Mas Syriza’. 

Μια μεγάλη καμπάνια είναι σε εξέλιξη παρά το γεγονός ότι ο ίδιος -καθ’ υπόδειξη της Κεντρικής Επιτροπής- είναι αποκλεισμένος από την εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου.  

Η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη επενδύει στην ενότητα, προσπαθεί με τα μέσα που δίνει το Καταστατικό του κόμματος να επιτύχει την υποψηφιότητα του τ. προέδρου με στόχο την επόμενη μέρα” σύμφωνα με τους υποστηρικτές του. 

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδιάζει τη ρεβάνς έναντι των μεθοδεύσεων μέσω της έκπτωσης και του αποκλεισμού του από το έκτακτο Συνέδριο. 

“Στόχος είναι η άρση της απόφασης αποκλεισμού του χάρη στη θετική ετυμηγορία του ανώτερου οργάνου στις 8-10 Νοεμβρίου. Κατόπιν δε η ανάκτηση της ηγεσίας..” επισημαίνεται από την πλευρά του κ. Κασσελάκη.

Διαψεύδεται παντοιοτρόπως η σύσταση νέου κόμματος, κάτι για το οποίο εξακολουθούν να επιμένουν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι για τους οποίους θεωρεί ότι έχουν ευθύνη για πιθανή ‘ρευστοποίηση’ του ΣΥΡΙΖΑ”.

Πριν το Συνέδριο, η όλη εκστρατεία του κ. Κασσελάκη για τις επόμενες 10 ημέρες, χτίζεται πάνω στα θεμέλια της μαζικής συμμετοχής των υποστηρικτών του στην εκλογή συνέδρων (το επόμενο Σαββατοκύριακο 2-3 Νοεμβρίου). Γι αυτό και παραμονές των εκλογών στις ΟΜ της Αχαΐας θα βρεθεί στην Πάτρα για να καλέσει τα μέλη να πάρουν το κόμμα στα χέρια τους!  

Η διαδικασία  

Εκλογές στις Οργανώσεις για συνέδρους θα διεξαχθούν την Κυριακή στις 3 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Όποιος θέλει θα συμμετέχει καταβάλλοντας το ποσό των 2 ευρώ, εκτός από τους άνεργους και όσους ανήκουν σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες. 

Δικαίωμα ψήφου (εκλέγειν και εκλέγεσθαι), έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και όσοι έχουν εγγραφεί στις Ο.Μ. ή στον i-syriza μέχρι και αυτή την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου. 

Οι εγγραφές νέων μελών μπορούν να γίνουν στα γραφεία των οργανώσεων ή όσοι έχουν την φόρμα εγγραφής μπορούν να την στείλουν και με ηλεκτρονικό μήνυμα στο Email της Ο.Μ. που ανήκουν. 

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η τελευταία Γενική Συνέλευση στα γραφεία των Ο.Μ.  

Υποψηφιότητες συνέδρων κατατίθενται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου στη Γενική Συνέλευση της ΟΜ με αυτοπρόσωπη παρουσία ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο email της ΟΜ. 

Το μέτρο εκλογής συνέδρων είναι 1 προς 40 εφόσον η συμμετοχή των μελών στις κάλπες των ΟΜ θα είναι 50% και άνω των εγγεγραμμένων μελών της ΟΜ. 

Για την ανάδειξη των συνέδρων ισχύει η ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων 50-50%.  

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα