6.9 C
Aigio
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
spot_img

H παρουσία του Επιμελητηρίου Αχαΐας στη SIAL 2024 στο Παρίσι (ΦΩΤΟ)

Το Επιμελητήριο Αχαΐας, συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία, με έξι (6) επιχειρήσεις-μέλη του, σε μία απ’ τις κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών, τη SIAL 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, στο εκθεσιακό κέντρο “Parc des Expositions”, από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου 2024, προσελκύοντας χιλιάδες εκθέτες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Οι επιχειρήσεις της Αχαΐας, 1) ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗΣ – ΛΑΙΜΟΣ ΚΩΝ. ΜΟΝ. ΑΕ , 2) ΤΡΙΨΑΣ Α.Ε., 3) ΛΙΑΝΟΣ Κ., 4) NOSTALGAIA – ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ, 5) BacFresh- ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ, 6) ΟΙΝΟΙ ΛΑΡΙΣΣΟΣ -Κτήμα Μαυρόγιαννη,  γνωστές για την υψηλή ποιότητα και καινοτομία των προϊόντων τους, είχαν την ευκαιρία να τα παρουσιάσουν σε διεθνές κοινό και να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες .

Το Επιμελητήριο Αχαΐας, στο πλαίσιο της υποστήριξής του προς τα μέλη του, συμμετείχε  στην έκθεση σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την ENTERPRISE GREECE (υπεύθυνη διοργάνωσης της όλης ελληνικής αποστολής) και τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας,  συμβάλλοντας στην προβολή της τοπικής παραγωγής σε διεθνές επίπεδο. Τις επιχειρήσεις συνόδευσαν και υποστήριξαν η κα Δημητρακοπούλου Έφη από το Επιμελητήριο και οι κ.κ. Ανδριακοπούλου Όλγα και Κατσαντά Δανάη από την ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ.

Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία της νεότερης γενιάς εκπροσώπων των Αχαϊκών επιχειρήσεων, δίνοντας μια αίσθηση ανανέωσης, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση της παράδοσης και της γνώσης, φέρνοντας νέες ιδέες & καινοτομία. Η ανάληψη των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων από νεότερη γενιά, προάγει τη βιωσιμότητα τους ενώ ενισχύει τον ανταγωνισμό, με προσαρμοστικότητα στις νέες τάσεις της αγοράς.

Τα περίπτερα των τοπικών επιχειρήσεων επισκέφθηκαν εμπορικοί αντιπρόσωποι από το Διεθνές εμπορικό οικοσύστημα, Έλληνες επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης με έδρα την Γαλλία, που ενδιαφέρθηκαν να εντάξουν στις επιχειρήσεις τους τα αχαϊκά προϊόντα, καθώς επίσης και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Χαρδαλιάς και εκπρόσωποι του Ελληνο-Γαλλικού Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Κατά την 3η ημέρα της Έκθεσης, η καταξιωμένη σεφ κα. Ντίνα Νικολάου, δημιούργησε με τα αχαϊκά προϊόντα αλμυρές και γλυκές δημιουργίες που τράβηξαν την προσοχή των επισκεπτών.

ΦΩΤΟ:

5 (12)
3 (20)
1 (23)
2 (25)

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα