22.4 C
Aigio
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

ΑΧΑΪΑ: Αντιδράσεις της ΕΛΜΕ για τις καθαιρέσεις Διευθυντών που συμμετείχαν στην απεργία

                                                           Ανοικτή επιστολή

ΠΡΟΣ:

 ΟΛΜΕ,ΑΔΕΔΥ, Πρωτοβάθμια σωματεία, Τοπική αυτοδιοίκηση, Ενώσεις γονέων, κόμματα και βουλευτές του δημοκρατικού τόξου

Σε μια πρωτοφανή πράξη στα μεταπολιτευτικά χρονικά το Υπουργείο Παιδείας και η Διευθύντρια Δ.Ε. Αχαΐας καθαίρεσαν από τις 18 Οκτωβρίου τους συναδέλφους διευθυντές του 19ου Γυμνασίου Πατρών Ντάφλο Γεώργιο και του ΕΝΕΕΓΥΛ Πάτρας Καζάκου Μαρία γιατί συμμετείχαν στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας, που ήταν σε ισχύ από τις 21-3-2024 έως τις 17-10-2024 που επιδόθηκε η δικαστική απόφαση και πριν από αυτή την απεργία ήταν σε ισχύ αντίστοιχες της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ. Σημειώνουμε ότι έχει ξαναπροκηρυχθεί και ισχύει από τις 15-7-2024 απεργία-αποχή από την αξιολόγηση από την ΑΔΕΔΥ. Επομένως οι δύο συνάδελφοι συμμετείχαν σε νόμιμες απεργίες του σωματείου τους, της ομοσπονδίας και της συνομοσπονδίας τους.

Με αυτή την προκλητική πράξη καθαίρεσης καταλύεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα συμμετοχής των εργαζομένων στις νόμιμες και σε ισχύ απεργίες των συνδικαλιστικών μας οργάνων. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας μέσα από αυτή την αυταρχική και αντιδημοκρατική όξυνση και χρησιμοποιώντας την καταστολή και το φόβο προσπαθεί να κάμψει τις αντιστάσεις μας απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζει.

Επειδή πρόκειται πρωτίστως για ζήτημα Δημοκρατίας, επειδή η υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου αφορά όλη την κοινωνία, το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας καλεί όλους τους πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση υπεράσπισης του δικαιώματος της απεργίας

               Όχι στις παράνομες διώξεις των εκπαιδευτικών για συνδικαλιστικούς λόγους.

                              Να ανασταλεί η καθαίρεση των δύο Διευθυντών.

Για το Δ. Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γεν.Γραμματέας

  Δημόπουλος Βασίλειος                                                           Παπαδέας Επαμεινώνδας                     

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα