Μια πορεία η οποία ξεκίνησε από πιο παλιά αλλά εδώ και 60 χρόνια επενδύει ανελλιπώς μεγάλα χρηματικά ποσά αλλά και όλες τις δυνάμεις της με συνεχιστές τις επόμενες γενιές τιμήθηκε το περασμένο Σάββατο 25 Ιανουαρίου το βράδυ εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας για το 2025, παρουσία και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον Αχαιό υφυπουργό Πολιτισμού εκ μέρους της οικογένειας της Αιγιώτικης εταιρεία ΚΡΙΝΟΣ Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος, αναφέρθηκε με συγκίνηση τόσο για το έργο που επιτέλεσε επί 50ετία σχεδόν στα ηνία της επιχείρησης όσο και για τη νέα εποχή που σηματοδοτεί η ανάληψη καθηκόντων από την επόμενη γενιά, την 3η κατά σειρά που συνεχίζει την ίδια προσπάθεια: Με επιμονή και προσήλωση προσφέροντας στον τόπο μας, στην παραγωγικότητα και την απασχόληση.
Η ΚΡΙΝΟΣ διοικείται σήμερα από τον γιό του Κωνσταντίνου, Ιωάννη Αναστασόπουλο και παραμένει, κάτι που είναι το πιο σημαντικό ίσως στις μέρες μας, µια, αµιγώς, ελληνική, οικογενειακή, εταιρεία παραγωγής και εµφιάλωσης Φυσικού Μεταλλικού Νερού, Αναψυκτικών και Αλκοολούχων ποτών µε έδρα το Αίγιο.
Το πλεονέκτηµα της ενάντια στον ανταγωνισµό ήταν αδιαµφισβήτητα η παράδοσή της γι αυτό και η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Θ. Λουλούδης, Α. Κουνάβης, Τ. Βασιλείου, Γ.Σακελλαρόπουλος) αποφάσισε να κάνει αυτή την τιμή.
Οι μεγάλοι «σταθμοί»
78 χρόνια πριν από το ξεκίνημα, το 1960 μετά την έναρξη της βιομηχανικής παραγωγής στο Αίγιο, η ΚΡΙΝΟΣ κληροδοτεί τις συνταγές της αναλλοίωτες µέχρι και σήµερα. Πλέον αντλεί τη µακρόχρονη εµπειρία στην εµφιάλωση και στέκεται δίπλα στους ανθρώπους της, το ανθρώπινο δυναµικό, τους προµηθευτές και τους πελάτες με αξιοπιστία και εµπιστοσύνη.
Πιο συγκεκριμένα:
→Το 1943 ο Ιωάννης Αναστασόπουλος και η σύζυγος του Χρυσούλα ιδρύουν στα Καλάβρυτα την ποτοποιΐα «ΚΡΙΝΟΣ». Η επιχείρηση γρήγορα κατακτάει το κοινό της Αχαΐας με την ποιότητα των προϊόντων της. Παράλληλα με την ποτοποιία, αναπτύσσεται και η παραγωγή αναψυκτικών. “Πρώτη µας φροντίδα, η ποιότητα” ήταν το «μότο» του ιδρυτή και παραμένει σταθερή αξία μέχρι σήμερα.
→Το 1950 η ποτοποιΐα και το κατάστημα λιανικής πώλησης μεταφέρονται στο κέντρο του Αίγιου, στην οδό Ερμού. Αργότερα το κατάστημα -που διατηρείται μέχρι και σήμερα- μετακομίζει στην οδό Πολυχρονιάδη. Η επιχείρηση μεγαλώνει σε αριθμό εργαζομένων ενώ συμμετέχει ενεργά σε όλες τις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής.
-Το 1960 η οικογένεια ιδρύει το πρώτο εργοστάσιο ποτοποιΐας και αεριούχων ποτών στην περιοχή Ροδοδάφνη, όπου βρίσκεται ακόμα και σήμερα η πηγή του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «ΚΡΙΝΟΣ». Παράλληλα ξεκινούν οι πρώτες επαφές με το εξωτερικό τόσο για τη σύναψη συμφωνιών αλλά και την εισαγωγή καινοτόμων ιδεών στην εταιρεία.
→Το 1971 τα ηνία της εταιρείας αναλαμβάνει ο γιός του Ιωάννη, Κωνσταντίνος χημικός και μηχανολόγος, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην πορεία της. Η χειρωνακτική παραγωγή μετατρέπεται σε βιομηχανική με την αγορά καινούριας αυτοματοποιημένης μονάδας εμφιάλωσης αναψυκτικών.
→Το 1980 οι πωλήσεις της εταιρείας αναπτύσσονται ραγδαία σε Ελλάδα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Οργανώνεται τμήμα πωλήσεων και διανομής των προϊόντων της. Η «ΚΡΙΝΟΣ» πρώτη εισάγει στην Ελληνική αγορά την φιάλη μιας χρήσεως (μέχρι τότε κυριαρχούσαν οι επιστρεφόμενες φιάλες) αποκλειστικά για τα αναψυκτικά ΚΡΙΝΟΣ! Μια καινοτόμα ιδέα που εξασφάλιζε ασφαλέστερο προϊόν για τον καταναλωτή.
Το μέλλον και η νέα γενιά!
Την τριετία 1996-1999 η εταιρεία πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις με στόχο την επέκταση των γραμμών παραγωγής της. Η διαδικασία εμφιάλωσης αναβαθμίζεται με την αγορά πλήρως καθετοποιημένων και αυτοματοποιημένων γραμμών που εξασφαλίζουν απόλυτα αποστειρωμένο περιβάλλον. Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος οργανώνει τον κλάδο των εμφιαλωτών ιδρύοντας την Πανελλήνια Ένωση Εμφιαλωτών Νερού και αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου, θέση που κρατάει μέχρι σήμερα. Ακολουθώντας τις τεχνολογικές αλλά και ποιοτικές επιταγές της εποχής, η εταιρεία «ΚΡΙΝΟΣ» λειτουργεί ήδη από το 1996 σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων EN ISO 22000.
Από το 2007 γίνεται η είσοδος της 3ης γενιάς της οικογένειας Αναστασοπούλου και τα 5 παιδιά του Κωνσταντίνου να αναλαμβάνουν καίριες θέσεις, με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον γιο του, Ιωάννη Αναστασόπουλο. Η νέα γενιά σέβεται και διατηρεί την παράδοση των διαχρονικών και αξεπέραστων συνταγών της οικογένειας, ενώ αναμορφώνει και εκσυγχρονίζει την εικόνα των προϊόντων της εταιρείας «ΚΡΙΝΟΣ».