Νέες εξελίξεις στο θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά, στην Πάτρα, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, που παραδόθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας οφείλεται σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη.
Μέσα από το πόρισμα, ο βασικός ισχυρισμός της Ρούλας Πισπιρίγκου καταρρίπτεται. Η κεταμίνη δεν χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης όπως είχε υποστηρίξει η 33χρονη κατηγορούμενη, αλλά μέσα στο δωμάτιο, όταν δίπλα στην αδικοχαμένη Τζωρτζίνα, ήταν μόνο εκείνη. Η κεταμίνη που της χορηγήθηκε της στοίχισε τη ζωή μέσα σε λίγα λεπτά και οι γιατροί δεν είχαν το παραμικρό περιθώριο να την επαναφέρουν, όταν ειδοποιήθηκαν.
Σύμφωνα με την εκπομπή Live News του MEGA, στον οργανισμό της άτυχης Τζωρτζίνας εντοπίστηκαν 6,5 μιλιγκράμ ανά ml αίματος και το παιδί πέθανε μέσα σε 10 λεπτά. Η ποσότητα που σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν τεράστια, καθώς στη διεθνή βιβλιογραφία της ιατρικής υπάρχει καταγεγραμμένος θάνατος από χορήγηση κεταμίνης με 1,5 μιλιγκράμ ανά ml αίματος.
Μέσα από την ιατροδικαστική έκθεση προκύπτουν ευρήματα όπως βλάβη στο συκώτι της Τζωρτζίνας, μικρή πνευμονορραγία αλλά και συμφόρηση οργάνων, με όλα αυτά να είναι αποτελέσματα από τη χορήγηση της κεταμίνης.
Σύμφωνα με το πόρισμα, ελήφθησαν αίμα και ούρα από την 9χρονη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί τοξικολογική εξέταση, από την οποία διαπιστώθηκαν τα εξής. Στο αίμα. η παρουσία κεταμίνης και μεταβολίτη της (norketamine), lidocaine, prilovaine, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, midazolam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτης της (norclobazam).
Στα ούρα ανιχνεύθηκε κεταμίνη, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, paracetamol, ibuprofen, baclofen, temazepam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτη της (norclobazam).
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, η ανεύρεση ηωσινόφιλων και μονοκυττάρων με ηωσινόφιλα κοκκία, απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση και συσχέτιση με το κλινικό ιστορικό, τους χορηγηθέντες φαρμακευτικούς ή άλλους παράγοντες και τα εν ζωή εργαστηριακά ευρήματα.
Τέλος, όπως σημειώνει, στο πόρισμα του ο ιατροδικαστής σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου.
Ουσιαστικά, στο τελικό συμπεράσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, τίθεται ζήτημα εκταφής της Τζωρτζίνας για να διαπιστωθεί αν της είχε δοθεί κεταμίνη ή άλλη τοξική ουσία και προγενέστερα. Αυτό θα διαπιστωθεί από τις τρίχες των μαλλιών του παιδιού που θα δείξουν αν η πρώτη ανακοπή που υπέστη πριν από ένα χρόνο στην Πάτρα, είχε τον ίδιο παρονομαστή. Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί είναι πολύ πιθανό να ασκηθεί και νέα δίωξη στην 33χρονη, καθώς και στην Πάτρα την Άνοιξη του 2021 ήταν και πάλι μόνη με την κόρη της, στο μονόκλινο δωμάτιο που νοσηλευόταν.
Παραμένει το ερώτημα πώς έφτασε η κεταμίνη στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας
Ένα από τα ερωτήματα που παραμένουν πάντως είναι πώς έφτασε η κεταμίνη μέσα στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας. Για τη διαδρομή της φονικής ουσίας εργάζονται πυρετωδώς οι Αρχές στα εγκληματολογικά εργαστήρια και αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα.
Όλα αυτά εν αναμονή του πορίσματος των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και της μικρής Ίριδας. Για τα δύο πρώτα παιδιά που έχασε η οικογένεια από την Πάτρα, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να έχουν οδηγήσει αρκετούς ιατροδικαστές να κάνουν λόγο για διπλή εγκληματική ενέργεια.
Πηγή: enikos.gr