17.9 C
Aigio
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΔΥ – Είναι “Ευλογιά των πιθήκων” το κρούσμα της Κεφαλονιάς; | Τί εξετάζεται στο “Αττικόν” όπου μεταφέρθηκε ο τουρίστας

Το πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα, με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων να έχουν σταλεί στο εργαστήριο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη, τα οποία θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα.


Ο 29χρονος Άγγλος τουρίστας και η σύντροφός του μεταφέρθηκαν λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ του Σαββάτου (22/05) με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς για να μεταφερθούν στο Αττικό νοσοκομείο.
Το ιατρικό προσωπικό φόρεσε τις ειδικές στολές και παρέλαβε τους δυο ασθενείς οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμένες κάψουλες μεταφοράς και απομόνωσης, EpiShuttle, σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά τη μεταφορά του ασθενούς.
Πλέον και οι δύο νοσηλεύονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο “Αττικόν”.

Το περιστατικό έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων, Αναστασία Αντωνιάδου.

Η κατάσταση της υγείας του

Για την πορεία της υγείας του 29χρονου μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του νοσοκομείου Αττικόν όπου νοσηλεύεται, Σπυρίδων Πουρνάρας.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο 29χρονος δεν έχει πυρετό, είναι ευδιάθετος, ενώ και η σύντροφος του δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα.

Ο 29χρονος φέρει δερματικά εξανθήματα και οι υγειονομικές αρχές της Κεφαλονιάς που αξιολόγησαν το περιστατικό, το θεώρησαν ύποπτο για τη νόσο που έχει δημιουργήσει αναστάτωση με τη σταδιακή εξάπλωση της σε ολοένα και περισσότερες χώρες της Ευρώπης και γι΄ αυτό μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Τα κρούσματα διεθνώς

Πάντως, ως χθες Σάββατο, αναφέρθηκαν 92 επιβεβαιωμένα και 28 ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων από 12 κράτη μέλη όπου ο ιός δεν είναι ενδημικός, διευκρίνισε η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι θα δώσει περαιτέρω οδηγίες και συστάσεις τις επόμενες ημέρες για τον περιορισμό της εξάπλωσής του.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα