21.3 C
Aigio
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΑ | Συντονισμός… καθαριότητας εν όψει καλοκαιριού! Επίσκεψη Αντιδημάρχου και δηλώσεις επαγγελματιών και του Προέδρου Σελιανιτίκων (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στα Σελιανίτικα βρέθηκε χθες ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας της Αιγιάλειας, Νίκος Καραϊσκος.

Με σκοπό να συναντηθεί με τους επαγγελματίες της περιοχής, να ακούσει και να προτείνει και να καταλήξουν καθολικά όλοι οι εμπλεκόμενοι σε ένα πλάνο παρεμβάσεων που θα διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή λειτουργία της περιοχής το καλοκαίρι που έρχεται.

Ήταν μία από τις επισκέψεις που χρειάζονταν οι καταστηματάρχες, ειδικά εκείνοι που ασχολούνται με την Εστίαση και τον Τουρισμό, ώστε να υπάρχει κοινή γραμμή πλεύσης με τη δημοτική αρχή για μικρά και μεγάλα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα. Με απώτερο στόχο βέβαια, και οι παραθεριστές να περάσουν ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι σε μια περιοχή αναβαθμισμένη, τουλάχιστον από άποψη καθαριότητας, αλλά και τα μαγαζιά να λειτουργούν εύρυθμα στο πλαίσιο μιας από κοινού αποδοτικής συνεργασίας με τον Δήμο.

Αυτό το πνεύμα συνεργασίας είναι που θέλει η τοπική κοινωνία και είναι ευτύχημα που ο εν λόγω Αντιδήμαρχος το ασπάζεται και το υιοθετεί στην πράξη.

Δείτε τι δήλωσε στο aigiovoice.gr , ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραϊσκος:

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ

Ο Λεωνίδας Σκαρτσίλας, ιδιοκτήτης επιχειρήσεις εστίασης στο τρίγωνο των Σελιανιτίκων, σχολίασε θετικά την συνάντηση, λέγοντας μάλιστα ότι “κάθε χρόνο γίνονται συναντήσεις αλλά αυτή τη φορά φαίνεται ότι θα υπάρξει σοβαρό αποτέλεσμα”.

Συμπληρώνοντας ότι: “Αν τηρηθούν οι δεσμεύσεις που δόθηκαν, τότε σίγουρα η κατάσταση αυτό το καλοκαίρι θα είναι καλύτερη από άλλες χρονιές”.

Όσο για τις σοβαρότερες παθογένειες της περιοχής, ο κ. Σκαρτσίλας ανέφερε την αποκομιδή των απορριμμάτων τα Σαββατοκύριακα. “Ειδικά το Σάββατο, που τα δρομολόγια δεν επαρκούν για το μάζεμα όλων των σκουπιδιών και πολλές φορές μένουν σκουπίδια στους κάδους. Αυτό τονίστηκε ότι θα λυθεί ώστε να μην υπάρχουν καθόλου σκουπίδια, ούτε τα Σαββατοκύριακα”.

Επίσης, υπήρξε δέσμευση για ενίσχυση του συστήματος ανακύκλωσης αλλά και για άμεσο καθαρισμό του παραλιακού δρόμου από πέτρες και άλλα φερτά υλικά από τη θάλασσα, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΖΟΣ, Πρόεδρος Σελιανιτίκων

Πετυχημένη χαρακτήρισε τη συνάντηση ο πρόεδρος των Σελιανιτίκων Γεώργιος Ρόζος, “αρκεί”, όπως είπε, “οι δεσμεύσεις να τηρηθούν και τα αιτήματα της περιοχής μας να ικανοποιηθούν στην πράξη. Είναι γεγονός ότι ο διάλογος είχε επιτυχία. Αλλά μένει να περάσουμε και στη φάση της υλοποίησης”.

Αυτό που προγραμματίζεται είναι να γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων 7 μέρες την εβδομάδα. Γιατί όλοι είχαμε παραπονεθεί, διότι τα σκουπίδια το Σαββατοκύριακο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για κατοίκους, παραθεριστές και καταστηματάρχες. Αυτό πρέπει να γίνει για να μην έχουμε άθλια εικόνα που δεν τιμά την περιοχή μας. Επίσης, θα πρέπει να πλένονται οι κάδοι απορριμμάτων και το τρίτο είναι ότι θα τοποθετηθούν κάποια καλαίσθητα καλάθια κατά μήκος της παραλίας ώστε να πετούν οι λουόμενοι τα σκουπίδια”.

Επίσης, ο κ. Ρόζος τόνισε ότι δόθηκε έμφαση στην ανακύκλωση, με το να τοποθετηθούν ειδικοί συλλέκτες γυαλιού μαζί με κάδους ανακύκλωσης χαρτιού κ.λπ.. “Πρέπει όσο μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα την ανακύκλωση, να διαχωρίζουμε τα απορρίμματα. Αν συμβάλουν και οι επιχειρηματίες, θα έχουμε σίγουρα επιτυχία”.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα