Παρουσία του πρ. Πρόεδρου, πρ. Πρωθυπουργού και Βουλευτή Αχαΐας Γιώργου Παπανδρέου, του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου Γρηγόρη Αλεξόπουλου, των μελών της ΚΠΕ και των Συντονιστικών Επιτροπών των Δημοτικών Οργανώσεων συνήλθε και συνεδρίασε διευρυμένα ως πολιτικό όργανο η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής στην Αχαΐα.
Στην συνεδρίαση με την πολιτική εισήγησή του ο Γραμματέας Νίκος Μοίραλης επικεντρώθηκε στην ανάγκη των εξωστρεφών δράσεων και πολιτικών πρωτοβουλιών προκειμένου η μεγάλη δημοκρατική παράταξη να επανασυνδεθεί με την κοινωνία.
Στη συνέχεια, ο πρ. Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εστίασε στο μεγάλο διάστημα της άστοχης διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία, από το 2004 έως και σήμερα.
Ο κ. Παπανδρέου κατέστησε σαφή την ανάγκη της επαναφοράς της πολιτικής στον κοινωνικό διάλογο, με δημοκρατικές αξίες μακριά από πελατειακές και μικροκομματικές αντιλήψεις και επισήμανε ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη υπήρξε ο πυλώνας σταθερότητας και υπεύθυνης Εθνικής και Ευρωπαϊκής στρατηγικής για την χώρα σε θέματα υποδομών, περιβάλλοντος κ.α.
Έμφαση δόθηκε επίσης στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ υπήρξε η μοναδική μεταρρυθμιστική δύναμη που έδωσε οντότητα στον κοινωνικό διάλογο, στη δημοκρατία, στην κοινωνική δικαιοσύνη, στη δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία, ενώ παράλληλα δίχως να υπολογίζει το κομματικό κόστος προώθησε όλες τις αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής συμμέτοχης δίχως αποκλεισμούς.
Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της διευρυμένης συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, το πολιτικό διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών- οπότε και αν αυτές γίνουν- δεν είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να καταψηφίσουμε τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το πώς με τη θετική ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, ο πολίτης θα διαμορφώσει συνθήκες ανατροπής των σημερινών συσχετισμών για να δοθεί ελπίδα και προοπτική στη χώρας μας, επαναφέροντας το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ως πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων, ιδίως αυτή την κρίσιμη περίοδο κατά την οποία ο λαός δοκιμάζεται βλέποντας την αισχροκέρδεια και τον πληθωρισμό να καλπάζουν, το εισόδημά του να συρρικνώνεται και το μέλλον να φαντάζει ακόμη πιο δυσοίωνο.