24 C
Aigio
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Τεράστιο ενδιαφέρον συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο Πάτρας!

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον της δρομικής κοινότητας για τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος» που πρόκειται να γίνει στην Πάτρα, στις 15 Οκτωβρίου.

Αν και βρισκόμαστε σχεδόν δύο μήνες πριν από την τέλεση του αθλητικού αυτού γεγονότος, το ενδιαφέρον των δρομέων έχει ήδη εκδηλωθεί σε μεγάλο βαθμό και οι συμμετοχές που έχουν γίνει μέσα από ηλεκτρονικές αιτήσεις στην αντίστοιχη σελίδα της διοργάνωσης έχουν ξεπεράσει τις 200.

Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, στη μνήμη ενός σημαντικού αθλητή και μιας ιδιαίτερης προσωπικότητας που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος, του Φάνη Τσιμιγκάτου.

Ο δήμος μέσα από την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης φιλοδοξεί να δώσει στην Πάτρα ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κόσμου, σε ένα ξεχωριστό event του μαζικού αθλητισμού το οποίο θα ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας και θα έχει διεθνείς διαστάσεις.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου και η απόσταση που θα διανύσουν οι δρομείς, βάση του σχεδιαγράμματος της διαδρομής, θα είναι συνολικά 1.000 μέτρα. Ήδη η διαδρομή πιστοποιήθηκε από εταιρεία πιστοποίησης που είναι διαπιστευμένη στην ΙAAF και στο ΣΕΓΑΣ και όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους.

Οι δρομείς θα τρέξουν στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, την ώρα που ο ήλιος θα ετοιμάζεται να δύσει, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ενδιαφέρον είναι πανελλήνιο μέσα από την ιστοσελίδα του αγώνα στο διαδίκτυο, αλλά και την σελίδα που έχει δημιουργηθεί στα social media, ενώ φαίνεται να υπάρχει και η διάθεση για τη στήριξη της εκδήλωσης από τις τοπικές επιχειρήσεις της Πάτρας.

Τον Ημιμαραθώνιο χρηματοδοτεί και διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων με την συνδιοργάνωση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορείας Πελοποννήσου, την Παναχαϊκή ΓΕ και τον ΑΟΠ Κούρος, ενώ δεκάδες αθλητικοί, κοινωνικοί, πολιτιστικοί και εκπαιδευτικοί φορείς, μεταξύ των οποίων και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Πάτρας, τον στηρίζουν.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα