24.1 C
Aigio
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ: Πριν την αντιδρόμηση η Κανακάρη προσφέρεται για… κόντρες και σούζες! Ανάστατοι οι κάτοικοι

Όταν μιλάμε για την οδό Κανακάρη, σίγουρα το μυαλό όλων «πηγαίνει» κατευθείαν στην περίφημη και πολυσυζητημένη «αντιδρόμηση». Η οποία, ως γνωστόν, σχεδιάζεται να γίνει στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών που θα συντελεστούν στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, με πεζοδρομήσεις και αντιδρομήσεις Κορίνθου, Μαιζώνος, Κωνσταντινουπόλεως και άλλων δρόμων.

Όμως πέρα από αυτό, το ευρέως γνωστό ζήτημα, υπάρχει και ένα άλλο που επίσης ταλανίζει τους κατοίκους του συγκεκριμένου δρόμου, κάνοντας τους να χάνουν τον ύπνο τους σχεδόν κάθε βράδυ. Και δεν είναι άλλο από τις κόντρες οχημάτων, ακόμα και δικύκλων, αλλά και την ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας τις μεταμεσονύκτιες ώρες κυρίως.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική και αποτελεί πια την… καθημερινότητα μας», δηλώνει στην «Πολιτεία» ο κάτοικος κ. Κωστής Πλέσσας περιγράφοντας το μέγεθος του προβλήματος. Αυτό που λέει είναι ότι η μεγάλη κατηφόρα και η άπλα του δρόμου, σε πολλά σημεία και σε μεγάλο μήκος, μαζί με το ότι σε ελάχιστα σημεία διέρχονται οχήματα από κάθετες οδούς, κάνει τους οδηγούς να πατούν το γκάζι αδιαφορώντας για τον κίνδυνο, πολύ περισσότερο για τον θόρυβο που προκαλούν.

«Κυριολεκτικά έχουμε χάσει τον ύπνο μας αφού από το βράδυ μέχρι το ξημέρωμα δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να ακούμε μαρσαρίσματα και μηχανές ή ΙΧ αυτοκίνητα να αναπτύσσουν ταχύτητα», εξηγεί.

Το χειρότερο όλων παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες καθώς φαίνεται ότι η οδός Κανακάρη ανακαλύφθηκε και από λάτρεις των διαγωνισμών ταχύτητας οχημάτων, που διεξάγουν και σε αυτόν τον δρόμο κόντρες. Μάλιστα παρατηρείται περισσότερο μεταξύ οδηγών δικύκλων και κυρίως μηχανών μεγάλου κυβισμού. «Ανεβάζουν ταχύτητα, κάνουν σούζες διαγωνιζόμενοι για το πόσο πιο μακριά θα κρατήσει ο καθένας και άλλα πολλά», τονίζει ο κάτοικος της οδού. Ζητώντας παρέμβαση από τους φορείς, την τοποθέτηση σήμανσης και την διαγράμμιση του δρόμου, αλλά και τακτικές περιπολίες από την αστυνομία τη νύχτα.

του Αχιλλέα Ροδίτη (Αχαϊκή Πολιτεία)

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα