17 C
Aigio
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ: Η Carolyn Maloney ανακηρύχθηκε Επίτιμη Διδάκτορας του Πανεπιστημίου

Μία ακόμα διεθνούς ακτινοβολίας πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών. Στις 4 Οκτωβρίου, στην αίθουσα «Οδυσσέας Ελύτης», έγινε η τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας, από την Πρόεδρο του Τμήματος, Καθηγήτρια Άννα Α. Φτερνιάτη, της Αντιπροσώπου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κας Carolyn Maloney.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο υψηλού κύρους και η άφιξη της στην Πάτρα ήταν ιστορική.

Την προσφώνηση έκανε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών κ. Βασίλειος Κόμης, η Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας κα. Άννα Α. Φτερνιάτη, καθώς και η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας κα. Ιγνατία Φαρμακοπούλου.

Η κα Maloney μίλησε με θέμα «Μάθηση: Η δύναμη της μάθησης στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών και η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας» ενώ η εκδήλωση μεταδόθηκε και διαδικτυακά.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η CAROLYN MALONEY

Η Carolyn Maloney είναι Αμερικανίδα πολιτικός, η οποία υπηρετεί σήμερα ως Αντιπρόσωπος στην Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη 12η Περιφέρεια του Κογκρέσου της Νέας Υόρκης. Γεννήθηκε στη Βόρεια Καρολίνα των Η.Π.Α. (1946), όπου σπούδασε Γλωσσολογία στο Κολλέγιο Greensboro της ίδιας πόλης και έλαβε το Πτυχίο της (1968).

Ξεκίνησε την καριέρα της ως καθηγήτρια Αγγλικών ως δεύτερης γλώσσας (ESL) σε μαθητές στο Ανατολικό Χάρλεμ και εργάστηκε ως δασκάλα για αρκετά χρόνια. Στη συνέχεια απασχολήθηκε ως διοικητική υπάλληλος στο Συμβούλιο Εκπαίδευσης της Νέας Υόρκης. Έχει ενταχθεί στον πολιτικό στίβο από το 1993 και έχει υπηρετήσει το Κοινοβούλιο των Η.Π.Α. από πολυάριθμες θέσεις, ενώ έχει σημασία να αναφερθεί η θέση της συμπροέδρου της Επιτροπής για τα Ελληνικά θέματα του Κογκρέσου των Η.Π.Α. (Congressional Caucus on Hellenic Issues) (Μάρτιος 2022 – σήμερα), το οποίο έχει σημαντικές αρμοδιότητες που αφορούν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των Η.Π.Α. και της Ελλάδας σε επίπεδο διπλωματικό, στρατιωτικό και σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Carolyn Maloney έχει ασχοληθεί εκτενώς με θέματα που αφορούν στην Εκπαίδευση, στην Υγεία, στην Οικογένεια, στη Μητρότητα, στα θέματα Ισότητας των Γυναικών καθώς και στα ατομικά δικαιώματα, ενώ έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις για την προσφορά της στα πεδία αυτά. Είναι μητέρα δύο τέκνων.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα