21.9 C
Aigio
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Πρόβλημα με τον ποδηλατόδρομο στην Πάτρα – Σκέψεις για γενική απαγόρευση στάθμευσης

“Φωτιές” ανάβει ο ποδηλατόδρομος της Πάτρας, στην παραλιακή οδό της πόλης. Ο δρόμος είναι χαρακτηρισμένος ως “ταχείας κυκλοφορίας” και η κατασκευή του ποδηλατόδρομου έχει ως αποτέλεσμα να στενεύει τόσο που προκαλείται καθημερινό μποτιλιάρισμα και ταλαιπωρία.

Το χειρότερο όμως είναι οι φόβοι που εκφράζονται για κίνδυνο στην ασφάλεια των ποδηλατών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πολιτεία” στο “τραπέζι” των αρχών έχει πέσει ακόμα και το σενάριο της πλήρους απαγόρευσης στάθμευσης στην αριστερή πλευρά της οδού, ώστε να πλατύνει το διαθέσιμο προς κυκλοφορία τμήμα του δρόμου. Αν και σε αυτό προτάσσονται άλλου είδους προβλήματα, όπως το πού θα πάνε τα πάνω από 500 οχήματα που σταθμεύουν στο δρόμο, το τι θα γίνει με αφετηρίες αστικών λεωφορείων που υπάρχουν σε τμήματα του, αλλά και το ποιος θα επιτηρεί μια τέτοια απαγόρευση αφού η Τροχαία Πατρών διαθέτει μόλις 2-3 δικυκλιστές ημερησίως για όλη την πόλη!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΕ

Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα που μέσω της εφημερίδας προβάλλει ο διοικητής της Τροχαίας Πατρών, είναι αυτό που προκαλείται με το λεωφορείο του ΟΣΕ που παραλαμβάνει επιβάτες ακριβώς έξω από το κτίριο της Τριών Συμμάχων. «Εκεί υπάρχει πρόβλημα και κίνδυνος. Τι θα συμβεί αν ένα λεωφορείο παρασύρει έναν ποδηλάτη;», αναρωτιέται ο κ. Ντεμίρης. Εύλογη και αξιοπρόσεκτη η απορία. Αλλά λύση στο πρόβλημα υπάρχει; Μάλλον όχι. Κι όταν μάλιστα το σημείο από την νησίδα προς το κτίριο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του ΟΣΕ και ανήκει σε αυτόν. Άρα το λεωφορείο δεν μπορεί να πάει κάπου αλλού για να φορτώσει ή να ξεφορτώσει επιβάτες… Όμως πρέπει να διασχίζει κάθετα τον ποδηλατόδρομο!

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα