18 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ: Δείτε τι έγινε στη χθεσινή πορεία – ΦΩΤΟ

Η ακρίβεια και ο λογαριασμός του ρεύματος που καίει πλέον τα νοικοκυριά και τους μικρομεσαίους έβγακε στους δρόμους τους πατρινούς σε μια μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης, ευτυχώς χωρίς… παρατράγουδα.

Αποφασισμένοι να… βγάλουν από πάνω τους τη θηλιά της ακρίβειας η οποία εξαϋλώνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό και μετατρέπει σε μαρτύριο τον καθημερινό αγώνα για την επιβίωση, πάνω από 1.500 πατρινοί βγήκαν χθες Τετάρτη στους δρόμους στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης της ΓΣΕΕ στην οποία ανταποκρίθηκαν σωματεία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και παραγωγικοί φορείς, έμποροι και επαγγελματίες.

Η συγκέντρωση λίγο πριν τις 11 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο ήταν μαζική ενώ προσυγκεντρώσεις με προορισμό την πλατεία Όλγας έγιναν και από φοιτητές, τους εμπόρους και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αχαΐας.

Καφέ και καταστήματα εστίασης άνοιξαν μετά τις 12 τα μεσημέρι και το τέλος της μεγάλης πορείας στο κέντρο της Πάτρας ενώ τα εμπορικά, την ώρα της πορείας, λειτούργησαν χωρίς προσωπικό και με τα φώτα σβηστά για μια ώρα περίπου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και τα Ταξί ενώ κλειστά έμεινα χθες Κουρεία – Κομμωτήρια.

Παρούσα στην κινητοποίηση και πορεία του Εργατικού Κέντρου ήταν η δημοτική Αρχή της Πάτρας με το δήμαρχο Κώστα Πελετίδη να βρίσκεται στην κεφαλή της πορείας.

Ισχυρή παρουσία με χωριστό μπλοκ διαδηλωτών από την Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ το παρόν τους στις προσυγκεντρώσεις και την πορεία έδωσαν και μέλη και συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ με τα Επιμελητήρια και λοιπές οργανώσεις να εκπροσωπούνται στο μπλοκ των διαδηλωτών επαγγελματιών της ΟΕΒΕΣ Αχαΐας.

Μηχανοκίνητη πορεία με ντελιβεράδες βρέθηκε στην κεφαλή της πορείας ενώ μεγάλο και… θορυβώδες, με πανό συνθήματα και καπνογόνα ήταν το τμήμα της πορείας με τις φοιτητικές οργανώσεις.

Συμμετείχαν ακόμη στην 24ωρη απεργία και την πορεία, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, υγειονομικοί και νοσηλευτές και οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα, εργαζόμενων σε εμπόριο, τουρισμό κά.

Παρούσα στην πορεία το Δ.Σ. και δεκάδες μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών που σε έκτακτη συνεδρίασή του από προχθές αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων Πατρών από την άσκηση των καθηκόντων τους σε όλες τις δίκες.

Iσχυρό το μήνυμα χθες, προς την κυβέρνηση για το λογαριασμό της ακρίβειας και της ενέργειας και από τους συνταξιούχους.

Δεν λειτούργησε σήμερα η λαϊκή αγορά της Πάτρας (στην συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Βορείου Ηπείρου) λόγω συμμετοχής των παραγωγών και μικροπωλητών στην 24ωρη απεργία.

ΠΗΓΗ: politeianews.gr

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα