17.4 C
Aigio
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ – Κακοποίηση ζώου: 30.300 ευρώ πρόστιμο, εγγύηση 1.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου απ’ τη χώρα!

Με την απαγόρευση απόκτησης νέου ζώου στο μέλλον, την απαγόρευση εξόδου από την χώρα, την εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του το πρώτο πενθήμερο του μήνα και με χρηματική εγγύηση 1.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ο άνδρας που συνελήφθη για κακοποίηση της σκυλίτσας του το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου.

Ο άνδρας απολογήθηκε χθες ενώπιον του Ανακριτή Πατρών και φέρεται να ισχυρίστηκε πως πήγαινε το ζώο στον κτηνίατρο.

Σύμφωνα με μέλη των Φιλοζωικών Οργανώσεων το ζώο αιμορραγούσε και μάλιστα είχε υποστεί κακοποίηση. Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ανέφεραν πως είχε κομμένα αυτιά και ουρά, σημάδια κακοποίησης.

Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα όπως ανέφερε η νομική σύμβουλος της Πανελλήνιας Φιλοζωϊκής Οργάνωσης Έλενα Αρβανίτη σε δηλώσεις της χθες στα ΜΜΕ, τονίζοντας ότι δεν περίμενε προφυλάκιση, ωστόσο, περίμενε την επιβολή μεγαλύτερου χρηματικού ποσο ως εγγύηση.

Πάντως, εκτός από τα αδικήματα που βαρύνεται του επεβλήθη από την Αστυνομία πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για κακοποίηση ζώου και επιπλέον 300 ευρώ καθώς δεν είχε προβεί στη σήμανση και καταγραφή των στοιχείων της σκυλίτσας με ψηφιακή ταυτότητα (τσιπ).

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα