18.5 C
Aigio
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

ΣΚΕΑΝΑ: Έρχονται εκλογές με… ξεχωριστά ψηφοδέλτια!

Ρεπορτάζ: Του Αχιλλέα Ροδίτη

Μετά τις αλλεπάλληλες αναβολές που υπήρξαν ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών στο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου στον νομό, δηλαδή στον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), οι εκλογές ορίστηκαν να διεξαχθούν στις 17 και 18 του μηνός Ιανουαρίου 2022.

Η πολύπαθη Εστίαση της Πάτρας και της Αχαΐας, που εν μέσω πανδημίας έχει περάσει από… σαράντα κύματα, χώρια από όσα βίωσε και ζημιώθηκε ο κλάδος σε καιρό μνημονίων, ετοιμάζεται για τις κάλπες, μόνο που αυτή τη φορά οι εκλογικές διαδικασίες θα χαρακτηριστούν από διαφορετικές παρατάξεις και ψηφοδέλτια.

Ο διαχωρισμός είχε αρχίσει από την προσπάθεια αποχώρησης από τον ΣΚΕΑΝΑ μερίδας επαγγελματιών οι οποίοι είχαν προχωρήσει πέρυσι στη συγκέντρωση υπογραφών προκειμένου να δημιουργήσουν έναν δικό τους, ξεχωριστό σύλλογο, ως αποτέλεσμα της εκ διαμέτρου διαφορετικής άποψης τους για τα πράγματα και τις διεκδικήσεις, από εκείνες που ακολουθούσε ο τότε πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου. Ο οποίος στο μεταξύ υπέβαλε την παραίτηση του και ορίστηκε προσωρινό διοικητικό συμβούλιο το οποίο αντιμετωπίζει την πανδημική κατάσταση και παράλληλα προετοιμάζει τον σύλλογο για τις κάλπες.

Έτσι οι μέχρι πρότινος «αποχωρούντες» παρέμειναν στον σύλλογο αλλά με πρόθεση όμως να «κατέβουν» στις εκλογές με ξεχωριστή παράταξη, άρα και ψηφοδέλτιο, ευελπιστώντας ότι θα μπορέσουν να αναλάβουν την διαχείριση των πραγμάτων εάν επιλεγούν από την πλειοψηφία των μελών. Και απέναντι τους θα βρίσκεται η πλευρά των επαγγελματιών που ουδέποτε διαφώνησαν με τις αποφάσεις και την πορεία.

Η πιο πρόσφατη διαφωνία μεταξύ των δύο μετώπων ήταν η πραγματοποίηση ξεχωριστής απεργίας, μόνο στην Πάτρα, όταν προετοιμαζόταν παράλληλα κινητοποίηση σε πανελλαδικό επίπεδο. Και τελικά ο ΣΚΕΑΝΑ οδηγήθηκε σε διπλή απεργία μέσα σε χρονικό διάστημα 20 ημερών μόλις. Μένει να δούμε λοιπόν στην πράξη, με ποια πλευρά θα ταχθεί η πλειοψηφία των μελών του κλάδου…

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα