18.5 C
Aigio
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με λεία 120.000 € – Βρέθηκαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες!

Ρεπορτάζ: Του Αχιλλέα Ροδίτη

«Χτύπημα» των αστυνομικών αρχών της Πάτρας σε κύκλωμα που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες και εκτιμάται ότι αποκόμισε συνολικά κέρδη, σε χρήματα και αντικείμενα, άνω των 120.000 ευρώ! Γεγονός που αναγάγει το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος.

Το κύκλωμα εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες τόσο στην αχαϊκή πρωτεύουσα και σε άλλες περιοχές, χρησιμοποιώντας, κυρίως, τη μέθοδο του τραυματισμού σε τροχαίο συγγενικών τους προσώπων.

Προς το παρόν έγινε μία σύλληψη, μιας Βουλγάρας, ενώ αναζητούνται συνεργοί της. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν χρήματα, κοσμήματα αλλά και χρυσές λίρες!

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή της Βουλγάρας το χρηματικό ποσό των 13.530 ευρώ, πλήθος κοσμημάτων, αλλά και… 36 χρυσές λίρες Αγγλίας!

ΠΩΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ

Κατά τη διάρκεια μιας ακόμα προσπάθειας εξαπάτησης, οι άνδρες της Ασφάλειας Πατρών επενέβησαν αφού προηγούμενα ενημερώθηκαν από τους συγγενείς του ηλικιωμένου θύματος.

Στην ηλικιωμένη τηλεφώνησε άγνωστος παριστάνοντας τον γιατρό και με πρόσχημα ότι το παιδί της είχε εμπλακεί σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα και έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης, της ζήτησε 20.000 ευρώ και κοσμήματα, ώστε δήθεν να καλυφθούν τα έξοδα του χειρουργείου.

Η Βουλγάρα, που τελικώς συνελήφθη, μετέβη στο σπίτι της ηλικιωμένης και παρέλαβε 4.000 ευρώ, ένα δαχτυλίδι, ένα μενταγιόν και έναν χρυσό σταυρό. Δεν ήξερε όμως ότι η… γιαγιά είχε επικοινωνήσει με τον γιο της, που ευτυχώς έχαιρε άκρας υγείας και δεν είχε εμπλακεί σε κανένα τροχαίο, με αποτέλεσμα εκείνος να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Αστυνομικοί παρακολούθησαν την ύποπτη αλλοδαπή και στη συνέχεια προχώρησαν στη σύλληψη της.

ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΙΜΑΛΦΗ

Συνεχίζοντας τις έρευνες οι αστυνομικοί, στο αυτοκίνητο και στο σπίτι της συλληφθείσας, εντόπισαν τα υπόλοιπα τιμαλφή και χρήματα που προέρχονταν από τις απάτες. Κατέσχεσαν βραχιόλια, ρολόγια, σκουλαρίκια, βέρες και κάθε λογής κοσμήματα!

Από την προανάκριση που διεξήχθη προέκυψε ότι πρόσφατα η αλλοδαπή με τους συνεργούς της διέπραξαν κι άλλες τέσσερις παρόμοιες απάτες, με λεία 29.900 ευρώ και κοσμήματα αξίας άνω των 9.000 ευρώ. Όμως καθ’ όλη τη διάρκεια δράσης του κυκλώματος εκτιμάται ότι τα συνολικά οφέλη ξεπερνούν τις 120.000 ευρώ!

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα