18.5 C
Aigio
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Ντίνος: Η αποχώρηση Γούτου δεν είχε κανένα νόημα

Γούτος: Ντροπή για το Δήμο αυτά που έγιναν

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ – ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Σημείο πολιτικής τριβής και έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του αρχηγού της αντιπολίτευσης Χρήστου Γούτου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Ντίνου, αποτέλεσε η διαδικασία ορισμού μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Δήμου Αιγιάλειας.

Σημείο αιχμής ήταν το γράμμα του νόμου που προσδιορίζει ρητά ότι ο δήμαρχος έχει το δικαίωμα να ορίζει τα 3/5 του διοικητικού συμβουλίου από την πλειοψηφία και τα υπόλοιπα 2/5 να ορίζει η αντιπολίτευση. Αυτό δεν συνέβη, όπως υποστηρίζει ο Χρ. Γούτος, καθώς ο δήμαρχος όρισε τα 3/5 της πλειοψηφίας και ακολούθως πρότεινε και τα υπόλοιπα 2/5 από την αντιπολίτευση.

Η συγκεκριμένη πρακτική αποτελεί ντροπή για τον δήμαρχο, για τον πρόεδρο και για τον δήμαρχο υποστήριξε ο Χρ. Γούτος στο aigiovoice, ενώ συμπλήρωσε πως ενώ ο δήμαρχος αναγνώρισε το λάθος του και του δόθηκε η ευκαιρία να το διορθώσει δεν το έκανε. Το λάθος αυτό έγινε σκόπιμα και το συμβούλιο αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων. Δυστυχώς κάποια πρόσωπα κακώς απολαμβάνουν τις θέσεις που έχουν καταλάβει.

Ο κώδικας τηρήθηκε κατά γράμμα, δεν υπήρξε λάθος ούτε καμία ενέργεια από πρόθεση. Τα μέλη που ψηφίσθηκαν στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου αντιπροσωπεύουν τις παρατάξεις του Συμβουλίου όπως ορίζει η νομοθεσία, αντικρούει ο πρόεδρος του Δ.Σ. και επισημαίνει ότι δεν υπήρχε λόγος αποχώρησης από τον Χρήστο Γούτο.

Επί της διαδικασίας,

Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Αιγιάλειας παραμένει σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Δημάρχου Αιγιάλειας ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος , ο οποίος παράλληλα θα εκτελεί καθήκοντα  με ευθύνη και για τον Δήμο Συμπολιτείας όπως γινόταν κατά το έτος 2021.

Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. στο Νομικό Πρόσωπο όπως ψηφίστηκαν από το Δημ. Συμβούλιο είναι ο Μιχάλης Κωνσταντίνου ως Αντιπρόεδρος από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο Θεοφάνης Ραμπαβίλας, η Αγγελική Σαμπάνη, ο Παναγιώτης Καυκάς, ο Ανδρέας Καραμπούλας, η Σοφία Κολοκοτρώνη, ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, η Ολυμπία Ρούβαλη, ο Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ο Γιώργος Γιοβάς, η Ειρήνη Δούσκα, η Νούλα Ντερέκη και ο Κώστας Βούλγαρης.

Η θητεία του νέου Δ.Σ. θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Από το νέο Δ.Σ. θα οριστούν από το νέο χρόνο οι διάφορες επιτροπές ανά τομέα, πολιτισμού, παιδείας και αθλητισμού.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα