17.4 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Αίγιο: Λάθη στην καταμέτρηση ψήφων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Χθες ημέρα Τετάρτη στις 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες. Το θέμα του Συμβουλίου ήταν η έγκριση του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος και συγκεκριμένα για το 2023 για τον Δήμο Αιγιαλείας.

Για την ακρίβεια, για τον προϋπολογισμό είχαν κατατεθεί τρεις προτάσεις:

Η πρόταση της δημοτικής αρχής, η πρόταση των παρατάξεων Γούτου και Ψυχράμης η οποία δεν είχε και την σύμφωνη γνώμη από την οικονομική υπηρεσία του δήμου. Επιπλέον δε, η πρόταση της παράταξης Παπακωνσταντινόπουλου που η οικονομική υπηρεσία την ενέκρινε ως «νόμιμη».

Αργότερα η συζήτηση κι αφού έκαναν πίσω οι Γούτος και Ψυχράμη ώστε να υπάρξει λύση ο Δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος πρότεινε να στηριχθεί η πρόταση της παράταξης Παπακωνσταντινόπουλου σε μια προσπάθεια  για να εγκριθεί μια πρόταση, η οποία δεν θα γυρίσει πίσω από την Αποκεντρωμένη ως «μη νόμιμη».

Για τις τρείς προτάσεις ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του δημοτικού συμβουλίου με θετική ή αρνητική ψήφο. Βέβαια, το αποτέλεσμα θα κρινόταν από την ψήφο των ανεξάρτητων του συμβουλίου.

Εν κατακλείδι, η πρόταση της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ» έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Άξιο αναφοράς είναι, ότι πλήθος δημοτικών συμβούλων είχε αποχωρήσει από την πλευρά της γραμματείας του ΔΣ. Έτσι, έγινε αντιληπτό με καθυστέρηση πως η καταγραφή των ψήφων είχε γίνει λάθος και πως η πρόταση της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ» δεν μάζεψε συνολικά τις «17» ψήφους για την έγκρισή της.

Με «15» ψήφους η πρόταση της παράταξης Παπακωσταντινόπουλου που ψηφίστηκε κι από τις παρατάξεις Καλογερόπουλου και Τριανταφυλλόπουλου αλλά και την ανεξάρτητη Γ. Γκρέμου. Με «15» ψήφους η πρόταση Γούτου και Ψυχράμης που ψήφισαν και οι Καλαμίδας και Χρυσανθόπουλος. Με «2» η αρχική πρόταση της Οικονομικής που ψηφίστηκε μόνον από Μαρινόπουλο και Γκίκα. Με «1» λευκό από την Αγγελική Κουρή. Με αυτά τα δεδομένα, έπρεπε να επαναληφθεί ψηφοφορία μεταξύ των δύο προτάσεων που πλειοψήφισαν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η συνεδρίαση να συνεχιστεί σήμερα το μεσημέρι. Λόγω εσφαλμένης καταμέτρησης των ψήφων.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου ώρα 15:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ» θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και η λήψη σχετικής απόφασης επί του μοναδικού θέματος της Ημερήσιας Διάταξης. Σύμφωνα με τα ανωτέρω, το αποτέλεσμα που θα βγει σήμερα, θα κριθεί από την επιλογή των ανεξάρτητων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα