18 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Δ.Σ. Αιγιαλείας: Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Σε υψηλούς τόνους και σε φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα 5 Απριλίου 2023 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ» και ώρα 15:00 η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας μεικτή (διά ζώσης και παράλληλα με τηλεδιάσκεψη) και με διάρκεια τέσσερις ώρες. Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε σε υψηλούς τόνος με αφορμή την μη ψήφιση του προϋπολογισμού και με αναφορά στο εργατικό ατύχημα σε εργαζόμενο.

Έτσι, εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση της υπ’ αριθ.8/2023 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, περί καθορισμού τέλους παραχώρησης χρήσης αιγιαλού εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2023. Σημειώνεται ότι «κατά» ψήφισαν οι κ. Κουβαράς και Χρυσανθόπουλος.

Ομόφωνα πέρασε το Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης του Ν.3852/2010, μεταξύ του Δήμου Αιγιαλείας και του ΚΤΕΛ Νομού Αχαΐας Α.Ε., για την υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» 2021-2027 για την πρόσκληση με κωδικό 01 και τίτλο «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΤΑ».

Ομόφωνα πέρασε η έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης του Ν.3852/2010, μεταξύ του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» και του Δήμου Αιγιαλείας, για την υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» 2021-2027 για την πρόσκληση με κωδικό 01 και τίτλο «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΤΑ».

Ομόφωνα ψηφίστηκε η έγκριση τακτικής επιχορήγησης (Α’ Κατανομή) έτους 2023 στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Σχολείων.

Ομόφωνα πέρασε η έγκριση Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας, Διοίκησης και Διαχείρισης του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία: «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας».

Ομόφωνα πέρασε η εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται επί της Δημοτικής Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Αιγιαλείας.

Απόσυρση του θέματος έγινε για την παραχώρηση χώρου για τη δημιουργία σταθμού ετοιμότητας της εθελοντικής ομάδας «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών» Παράρτημα Αιγιαλείας.

Ομόφωνα πέρασε η συμμετοχή του Δήμου Αιγιαλείας στο νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER 2023-2027 στην Π.Ε. Αχαΐας της ΑΧΑΪΑ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α.

Ομόφωνα πέρασε για την έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στις τοπικές δημοτικές οδούς της Δ.Ε. Ακράτας Δήμου Αιγιαλείας, για την υλοποίηση των έργων αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων.

Εγκρίθηκε η τρίτη (3ης) παράταση της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κατασκευή και λειτουργία κέντρου διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας και στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες». Στο σημείο αυτό να αναφερθεί, ότι «κατά» ψήφισε η κ. Ψυχράμη με την αιτιολογία, ότι διαφωνεί με τον χρόνο παράδοσης του έργου. Συγκεκριμένα, ανέφερε για την ασάφεια των εργασιών με την δικαιολογία, οτι γίνεται κατάχρηση του χρόνου προθεσμίας του έργου και πως έχει καθυστερήσει.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η έγκριση πρώτου (1ου) Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) Αρχικής Σύμβασης του έργου «Κατασκευή περίφραξης και τσιμεντόστρωσης σε ιδιοκτησίες του Δήμου Αιγιαλείας, στη θέση Νησί Τεμένης». Επίσης, λευκό ψήφισε η κ. Ψυχράμη.

Ομόφωνα ψηφίστηκε η έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής παραλαβής του έργου: «Επισκευή σχολικών κτιρίων Δ.Ε. Αιγείρας-Ακράτας-Διακοπτού-Συμπολιτείας-Ερινεού».

Ομόφωνα πέρασε η τροποποίηση της υπ’ αριθ.50/2023 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, περί συγκρότησης Επιτροπών παραλαβής προμηθειών του Δήμου Αιγιαλείας και των Νομικών του Προσώπων, βάσει του Ν.4412/2016.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η συγκρότηση τριμελούς Επιτροπής παραλαβής έργων Δήμου Αιγιαλείας.

Ομόφωνα ψηφίστηκε η χορήγηση άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου από περίπτερο επί της συμβολής των οδών Μητροπόλεως & Ρωμανιώλη στη Δημοτική Κοινότητα Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας.

Ομόφωνα έγινε η διαγραφή ποσών που αφορούν Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.).

Ομόφωνα ψηφίστηκε η διαγραφή ποσού που αφορά παράβαση Κ.Ο.Κ.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα