23.6 C
Aigio
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ | Πότε ξεκινά η μετακόμιση στο νέο Δημαρχείο

Όλοι στην Πάτρα ρωτούν «πότε θα τελειώσει το Αρσάκειο» και πότε θα μετατραπεί σε νέο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.

Ένα μεγάλο έργο, όπως η ανακατασκευή προς χρήση Δημαρχείου, του παλαιού Αρσακείου της Πάτρας, “έβγαλε” αρκετά θέματα στην πορεία, με αποτέλεσμα να αναζητηθούν νέα έργα που δεν είχαν προβλεφθεί, άρα και νέα κονδύλια.

Πρώτα ήρθαν τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στο υπόγειο και απαιτούσαν σκαψίματα και εργασίες εντατικές, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά του κτιρίου.

Έπειτα απαιτήθηκε η αναμόρφωση του προαύλιου χώρου. Έτσι ήρθε η αναγκαία “Επέκταση Συμβατικού Αντικειμένου”. Με άλλα λόγια, το έργο που αρχικά είχε προϋπολογιστεί στα περίπου 1.840.000 ευρώ, (ποσό προερχόμενο από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), οδήγησε τον Δήμο Πατρέων στο να εξασφαλίσει τουλάχιστον 500.000 ευρώ επιπλέον.

Επίσης, προστέθηκε και η ανάγκη συγκέντρωσης στοιχείων που να αφορούν στην ηχορύπανση, ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός ηχομόνωσης που πρέπει να υπάρξει, για να γίνεται απερίσπαστα το έργο των δημοτικών υπηρεσιών που θα έχουν γραφεία τα οποία θα «βλέπουν» στην Κορίνθου ή την Μαιζώνος.

Άλλωστε πρόσφατα η «Πολιτεία» είχε αποκαλύψει ότι στην πάνω και κάτω πλευρά του παλιού Αρσακείου είχαν τοποθετηθεί ηχόμετρα από ομάδα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και επί μέρες συνέλλεγαν στοιχεία για τον θόρυβο που προκαλείται από τα διερχόμενα οχήματα. Με την Κορίνθου, μάλιστα, να διαπιστώνεται ως η πιο θορυβώδης οδός!

ΠΟΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Όπως μετέδωσε το politeianews.gr σήμερα, η παράταση που έχει δοθεί στον εργολάβο λήγει στα τέλη του Αυγούστου. Γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι τις 31 Αυγούστου όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα και ολοκληρωμένα. Που συνεπάγεται, ότι η μετακόμιση των δημοτικών υπηρεσιών θα αρχίσει να γίνεται τότε, εντός Αυγούστου δηλαδή. Ή το αργότερο, στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Όπως και να ‘χει, ο στόχος είναι μέχρι τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, το νέο Δημαρχείο της Πάτρας να είναι έτοιμο και λειτουργικό. Που σημαίνει, δηλαδή, ότι ο νέος Δήμαρχος που θα προκύψει από τις εκλογές, θα καθίσει στο νέο γραφείο, (στον 3ο όροφο συγκεκριμένα), του νέου και μεγαλοπρεπούς Δημαρχιακού Μεγάρου της οδού Μαιζώνος!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η «Πολιτεία» είχε μπει και είχε καταγράψει εικόνες από το εσωτερικό του ιστορικού κτιρίου και την πορεία των εργασιών, αλλά και από το νέο γραφείο του δημάρχου Πατρέων, καθώς και από τα γραφεία των συσκέψεων και της γραμματείας του, ακριβώς πίσω από το δικό του. Βρίσκεται στον 3ο όροφο, προς την πλευρά της Μαιζώνος και Παρθενίου, ενώ συνδέεται με τον γωνιακό εξωτερικό εξώστη αρκετών τ.μ..

Είχαμε φωτογραφήσει και την μεγάλη Σάλα του 2ου ορόφου, που «βλέπει» στην Κορίνθου, όπου θα τελούνται γάμοι και εκδηλώσεις. Αλλά και τον σύγχρονο διάφανο ανελκυστήρια που έχει τοποθετηθεί ήδη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στο Ημιυπόγειο θα είναι το Αρχείο, στο ισόγειο η Διεύθυνση Προσόδων και Τεχνικές Υπηρεσίες, στον 1ο όροφο η Πολεοδομία και στον 2ο όροφο οι Αντιδήμαρχοι και οι Διευθύνσεις τους.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα