18 C
Aigio
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Επίδομα 600 ευρώ σε στρατιωτικούς ζητά ο Γιώργος Μπέσκος | Θίγει και το θέμα των Οφειλομένων | Δείτε την αίτηση του στον Υπουργό

                                                          ΑΙΤΗΣΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΕΣΚΟΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΙΑΣ.

ΠΡΟΣ  1) κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

             2) κ.  ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΚΟΙΝ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΣΥΝΗΜ. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον φράχτη στον Έβρο ενημερώθηκα για τα ακόλουθα γεγονότα τα οποία είναι πρωτοφανή και καταδεικνύουν ότι η στήριξη στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων οι οποίοι περιφρουρούν τα σύνορα της χώρας μας, και με κίνδυνο της ζωής τους σε πολλές περιπτώσεις αποτρέπουν την είσοδο παράνομων μεταναστών στην χώρα μας , δεν είναι σύμφωνη με τις υποχρεώσεις που έχουν εξαγγελθεί και  ισχύουν και πραγματικά αποτελεί η στάση της πολιτείας εμπαιγμό σε αυτούς που υπηρετούν την πατρίδα μας μέσα σε αντίξοες συνθήκες, ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές.

 Ειδικότερα : 1) ενημερώθηκα ότι οι στρατιωτικοί οι οποίοι κάνουν περίπολα στον Έβρο και στις παραμεθόριες περιοχές είναι απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια. Είναι αδιανόητο να γίνεται επίκληση στο τείχος του Έβρου και την ίδια στιγμή οι στρατιωτικοί που υπηρετούν το καθήκον τους και συνεισφέρουν στην διαφύλαξη των συνόρων της χώρας μας να παραμένουν απλήρωτοι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Δείχνει απαξίωση και μη σεβασμό από την πολιτεία στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων το γεγονός αυτό.

2) Ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του στη Βουλή ανέφερε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ότι μετά τις ένοπλες δυνάμεις και οι μάχιμοι λιμενικοί και αστυνομικοί θα λάβουν έκτακτο επίδομα 600 ευρώ, το οποίο σύμφωνα με την σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε και την αιτιολογική έκθεση αυτής είναι έκτακτο επίδομα  που σχετίζεται άμεσα με την αποτροπή μεταναστευτικών ροών.

Ο πρωθυπουργός εν προκειμένω στη Βουλή των Ελλήνων θεώρησε δεδομένο ότι έπαιρναν οι στρατιωτικοί το σχετικό επίδομα  και ανέφερε ότι επεκτείνεται, ενώ το αληθές και που το γνωρίζουν όλοι είναι ότι ουδέποτε το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που διαδραματίζει τον κύριο ρόλο για την αποτροπή μεταναστευτικών ροών έχει λάβει το σχετικό επίδομα.

Μάλιστα με την τροπολογία την συγκεκριμένη το σχετικό επίδομα που κατά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού το έπαιρνε και το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων το έλαβε όλο το ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη και του Λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής. Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε ενημερωθεί ορθά κατά την τοποθέτησή του που αφορά επέκταση του εν λόγω επιδόματος που είναι αυτονόητο ότι το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που ειδικά υπηρετεί στις παραμεθόριες περιοχές είναι το πρώτο που έπρεπε να το λάβει ή δεν τήρησε την δημόσια δέσμευσή του να καταβληθεί και στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. Άλλωστε, και με βάση τα αναφερόμενα στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας εκφεύγει κάθε λογικής, στοιχειώδους μάλιστα ,να το λαμβάνουν ένστολοι που δεν έχουν ουδεμία σχέση με την υπηρεσιακή κατάσταση στην οποία ευρίσκονται με το γεγονός της αποτροπής μεταναστευτικών ροών στα σύνορα της χώρας ενώ οι στρατιωτικοί που περιπολούν στην πρώτη γραμμή στα σύνορα της χώρας να μην το λαμβάνουν.

Η τοποθέτηση του υπουργού οικονομικών που ανέφερε ότι οι στρατιωτικοί δεν θα το λάβουν εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό που θεωρούσε δεδομένο με την διατύπωση στην ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού ότι επεκτείνεται μετά τις ένοπλες δυνάμεις το σχετικό επίδομα.

Η δε τοποθέτηση επίσης του υπουργού οικονομικών  που ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα πάρουν εκτός έδρας και νυχτερινά πέρα ότι είναι σαφέστατα αντίθετη από όσα είπε ο πρωθυπουργός έρχεται και σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα καθώς την ίδια στιγμή που υπηρετούν την πατρίδα μας εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες γεγονός που εκθέτει ανεπανόρθωτα τα συναρμόδια υπουργεία προκαλώντας το αίσθημα δικαίου και του αυτονόητου.

Παρακαλώ προχωρήστε στα αυτονόητα και σε αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και θεωρούσε δεδομένα. Μη ικανοποίηση των συγκεκριμένων αιτημάτων αποτελεί έλλειψη σεβασμού , απροκάλυπτα μάλιστα, στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας .

1) άμεση καταβολή των οφειλομένων από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι σήμερα στο στρατιωτικό προσωπικό που εκτέλεσε περιπολίες και παραμένει απλήρωτο .

2) άμεση καταβολή του επιδόματος των 600 ευρώ στους στρατιωτικούς που νόμιζε ό πρωθυπουργός πως το λάμβαναν, όπως προκύπτει και από το σχετικό link.

ΑΙΓΙΟ,7/4/2023

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΣΚΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΙΑΣ.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα