Πολλά τα θέματα της επικαιρότητας . Δημοσκοπήσεις , βουλευτικές και δημοτικές εκλογές, κ.α.
Όλα όμως αυτά μπορούν να περιμένουν , για λίγο , μπροστά στο « μέγα γεγονός της Αναστάσεως » . Ο Πρώτος μετά τον ΕΝΑ , Απόστολος Παύλος , γράφει : « ει δε Χριστός ουκ εγήγερται , κενόν άρα το κήρυγμα ημών , κενή δε και η πίστις υμών ( Α΄κορ.ΙΕ , 14 ) » , Εάν η Γέννηση του Θεανθρώπου είναι υπερφυσικό γεγονός , η Ανάστασή του είναι το Μέγα Θαύμα , που αποδεικνύει τη Θεότητά
του .
Φίλες και φίλοι μου , δεν έχω σκοπό να κάνω θεολογική ή μεταφυσική εμβάθυνση στο θέμα. Στο σημερινό άρθρο μας θα μεταφερθούμε στην Καπέλα Σιστίνα ή Παρεκκλήσιο του Σίξτου, παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατιού, της επίσημης κατοικίας του Πάπα, στην πόλη του Βατικανού και πιο συγκεκριμένα στο ιστορικό μέρος της σύλληψης και της Δίκης του Ιησού , πριν από τη Σταύρωση .
Γιατί αν δεν επιβεβαιωθούν τα γεγονότα αυτά ιστορικώς , τότε η φαντασία , η δυσπιστία , ή η αμφισβήτηση των ορθολογιστών θα αυξάνονται ! Στο μικρό λοιπόν τούτο χώρο θα μεταφέρω όσα στοιχεία μπόρεσα να συγκεντρώσω και να διασταυρώσω με άλλους συναδέλφους ιστορικούς και πάντα ερευνώντας τα αρχεία (έγγραφα ,καταθέσεις , αναφορές, κατηγορητήρια , πρακτικά από τη Δίκη ) που κρατούσε η Ρώμη και που της τα έστελνε ο Διοικητής της Ιουδαίας , της Σαμάρειας και της Ιδουμαίας κάνοντας την καταγγελία Του . Τα επίσημα λοιπόν αυτά έγγραφα που έστελνε ο Πόντιος Πιλάτος φωτίζουν την αστυνομική , δικαστική και διοικητική πλευρά της Ιστορίας του Θεανθρώπου ! Της ιστορίας , που θα αποδείξει ότι στο πρόσωπό Του διεπράχθη το μεγαλύτερο έγκλημα , και μάλιστα από δικαστές ! « Το έγκλημα της Θεοκτονίας » ! Τα κυρώτερα σημεία λοιπόν , χρονολογικά αλλά και δικονομικά που προκύπτουν από την έρευνά μου , είναι τα εξής:
Έγγραφο 1
« Άκρως Απόρρητον : Καισάρεια , 16 Απριλίου 781 από κτίσεως Ρώμης . Ο Διοικητής της Ιουδαίας , Σαμάρειας , Ιδουμαίας , προς τον Γεν . Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών , Γεν . Γραμματ . , τμήμα πολιτικών υποθέσεων Ανατολής , ΡΩΜΗ .
ΘΕΜΑ : Υπόθεση : ΙΗΣΟΥΣ
Επισυναπτόμενον : Πληροφοριακόν σημείωμα : Όνομα -Επώνυμο : Ιησούς
Όνομα Εβραϊκό , που σημαίνει « Θεός σώζει » .
Ναζωραίος : από τον τόπο καταγωγής του , και Χριστός , λέξη από την ελληνική ή γλώσσα παρμένη , μετάφραση της εβραϊκής Μεσσίας , δηλ . χρισμένος , δηλ . τον έχει στείλει ο Ιεχωβά να εκτελέσει μια αποστολή. Αυτοτιτλοφορείται και « Υιός του
Ανθρώπου » πράγμα που παίρνει κάποια πολιτική χροιά .
Έτος και τόπος Γεν .: Το 749 από κτισ . Ρώμης . Χειμώνας ( από μαρτυρίες βοσκών ) στη Βηθλεέμ , 20 χλ πόδια νοτίως της Ιερουσαλήμ !
Νόμιμος Πατέρας : Ιωσήφ , γιος του Ηλία της φυλής Σούδα . Ο πατέρας του Ιησού , από πληροφορίες , ήταν άνθρωπος , δίκαιος , τίμιος , ευσεβής , κλειστός στον εαυτό του και επαγγέλματος ξυλουργός .
Μητέρα : Μαρία – Μυριάμ , κόρη του Ιωακείμ και της Άννας . Παντρεύτηκε τον Ιωσήφ σε ηλικία 15 ετών .
Οικογ . Κατάσταση , Άγαμος . Περιουσιακή Κατάσταση : Μηδέν . Πόροι : Μηδέν .
Τα χρήματα δείχνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν . Δέχεται από όλους ότι του δίνουν . Τόπος διαμονής : Για μερικούς μήνες , ήταν στην Αίγυπτο με την οικογένειά του . Μετά , αφού γλίτωσαν απ ‘ τον Ηρώδη , πήγαν στη Ναζαρέτ ( χωριό της Γαλιλαίας ) μέχρι που ο Ιησούς έγινε 30 ετών.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: ουδέν.
Επάγγελμα: Έμαθε κοντά στον πατέρα του την ξυλουργική. Δεν την άσκησε. Κοινωνικές σχέσεις : Έπειτα από εξακριβώσεις , έχει 12 συντρόφους που διάλεξε ο ίδιος και με τους οποίους μετακινείται διαρκώς . Με Τιμή ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ » .
Έγγραφο 2
« Άκρως Απόρρητον : Καισάρεια , 10 Απριλ . 783 , από κτισ . Ρώμης . Ο Διοικητής της Ιουδαίας … προς τον Γεν . Διευθυντή του Υπουργ . Εξωτερικών …
ΘΕΜΑ : Υποθ . ΙΗΣΟΥΣ .
Επισυναπτόμενον : Πληροφοριακό σημείωμα : Σύμφωνα με την εντολή σας συγκέντρωσα πολλά στοιχεία επιβαρυντικά για τον Ιησού , πλην όμως ήταν αβάσιμα .
Την τελευταία βέβαια εβδομάδα ο ύποπτος κινείται χωρίς στοιχειώδεις προφυλάξεις ! Μπήκε με πομπή στα Ιεροσόλυμα για την εορτή του Πάσχα . Οι Τοπικές υπηρεσίες Ασφαλείας , κατόπιν υποδείξεώς μου , και εντάλματός μου θα προσπαθήσουν να τον συλλάβουν . Με τιμή ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ »
Έγγραφον 3
« Άκρως Απόρρητον : Καισάρεια , 15 Απριλ . 783 , από κτισ . Ρώμης . Ο Διοικητής της Ιουδαίας … προς τον Γεν . Διευθυντή του Υπουργ . Εξωτερικών …
ΘΕΜΑ : ΙΗΣΟΥΣ .
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ : Ενέργειες αρχών ασφαλείας . Επισυναπτόμενον : Πληροφ . Σημείωμα : Από τον Ιανουάρ . του 781 ο Ιησούς παρακολουθείται συνεχώς ! Οι αρχές Ασφαλείας της Τετραρχίας , αστυνομικές και στρατιωτικές είναι από κοντά του από την πρώτη δημόσια εκδήλωσή του , δηλ . από τον Ιανουάριο του 781. Στη Γαλιλαία και στην Περαία η τετραρχική ασφάλεια θεώρησε ύποπτες τις κινήσεις του και πιθανόν να συνδέονται με τους ταραχοποιούς του Ἀραβα Σεΐχη Αρέτα .
Στην Ιουδαία οι υπηρεσίες Ασφαλείας του Συνεδρίου δεν έμειναν κι αυτές αδρανείς . Συνεργάστηκαν μάλιστα με την επιτροπή κόμματος των Φαρισαίων . Κάναμε 3 απόπειρες συλλήψεως με δικό μας ένταλμα , στις 15 Οκτωβ . του 782 , στη γιορτή της Σκηνοπηγίας , που πήγε ο Ιησούς . Αυτός κοιμόταν σε μια καλύβα στο όρος των Ελαιών . Στις 24 Δεκεμβρ . του ίδιου έτους με νέο ένταλμα έγινε νέα προσπάθεια σύλληψής του αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα . Όμως στις 4 Απριλίου , λίγες μέρες πριν , οι τοπικές αστυνομικές αρχές ζήτησαν τη βοήθειά μας ( του στρατού ! ) μια και είχαν την πληροφορία ότι θα ερχόταν στα Ιεροσόλυμα για το Πάσχα , και δεν θέλουν ν ‘ αποτύχουν ! Έθεσα λοιπόν στη διάθεσή τους στρατιωτικά τμήματα και έδωσα ένταλμα συλλήψεώς του .
Τον κατηγορώ για τα εξής : ( μεταξύ πολλών άλλων ) : α ) Αναγγέλλει την πολιορκία της Ιερουσαλήμ από ένα ξένο στρατό , β ) την καταστροφή του Ναού , γ ) Απειλεί να εξαφανίσει τις πόλεις Χορατίν , Βηθσαϊδά και Καπερναούμ επειδή απέρριψαν τη διδασκαλία του , δ ) Πολλές αναρχικές δηλώσεις , όπως : « δεν ήλθα να φέρω ειρήνη στη γη αλλά μάχαιρα » … Με τιμή ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ » .
Συνεχίζεται…
Βαρνακιώτης Άγγελος Ανδρέας
Καθηγητής, ιδιοκτήτης φροντιστηρίου <Παλλάδιο Α.Βαρνακιώτης>