14.5 C
Aigio
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Ένας Ψυχολόγος για… δεκάδες παιδιά – Χρειάζονται άμεσες προσλήψεις

Η λειψανδρία σε μια άκρως αναγκαία και νευραλγική υπηρεσία που άπτεται προβλημάτων κοινωνιολογικού περιεχομένου, είναι, αν μη τι άλλο, ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα και αποτελεσματικά.
Ιδίως μάλιστα όταν αυτή η υπηρεσία σχετίζεται με το ακόμα πιο ευαίσθητο θέμα των παιδιών και της ψυχολογικής αντιμετώπισης όταν αυτή κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη. Δυστυχώς, το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή μας και είναι σοβαρό και άλυτο επί καιρώ, αφορά στην Διεύθυνση της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν μείνει μόλις τα μισά από τα άτομα που υπηρετούσαν κάποτε, που και πάλι ήταν πολύ λιγότερα από το οργανόγραμμα που θα έπρεπε να υφίσταται και τότε βάσει όχι μια θεωρητικής προσέγγισης αλλά του αντικειμενικού υπολογισμού των αυξημένων αναγκών και των πολλαπλών υποθέσεων που έχρηζαν και χρήζουν άμεσης επέμβασης και αντιμετώπισης.

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία δείχνουν ότι στην εν λόγω υπηρεσία προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους δέκα υπάλληλοι, αλλά εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο απασχολούνται μόλις πέντε!

Ειδικότερα, πρόκειται για:

  • τρεις Κοινωνικούς Λειτουργούς,
  • δύο Κοινωνιολόγους και
  • έναν (μόνο) Ψυχολόγο!

Και η γεωγραφική εμβέλεια δραστηριοποίησης τους; Είναι και οι τρεις νομοί της Δυτικής Ελλάδας, (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία).

Ο ένας και μοναδικός Ψυχολόγος καταβάλλει υπεράνθρωπη προσπάθεια για να ανταπεξέλθει, όταν μάλιστα οι υποθέσεις παιδιών που πρέπει να εξετάσει, είναι δεκάδες.

Κάθε μια, με ιδιαίτερα και ξεχωριστά χαρακτηριστικά που με πολλή προσοχή πρέπει να αξιολογηθούν. Παιδιά που πρέπει να απομακρυνθούν απ’ το περιβάλλον τους ή όχι, που δέχονται μπούλινγκ ή κακοποίηση, λεκτική ή σωματική, που χρειάζονται έναν ειδικό στο πλευρό τους. Και που ο ειδικός, εν προκειμένω, όσο κι αν τρέχει πέρα – δώθε, είναι αδύνατο να φέρεις εις πέρας το έργο του.

πηγη: politeianews.gr

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα