14.5 C
Aigio
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Πάτρα: Φτιάχνουν τις ιστορικές σκάλες αλλά δεν εντάχθηκε ανελκυστήρας και τρενάκι για πρόσβαση σε ΑμεΑ!

Προχωρούν γοργά οι εργασίες ανακατασκευής στις ιστορικές σκάλες της Αγίου Νικολάου αλλά και σε αυτές τις Τριών Ναυάρχων. Όλα αυτά στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη Ιστορικού Κέντρου Πάτρας – Ανακατασκευή Κλιμάκων Ιστορικού Κέντρου Πάτρας», που προβλέπει ανακατασκευή αλλά και τοποθέτηση νέου σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού στις σκάλες.

Πρόκειται, όπως έχει ανακοινωθεί απ’ τον Δήμο: «για ένα σημαντικό έργο που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020, που θα αναβαθμίσει σημαντικά την πεζή κυκλοφορία μεταξύ Άνω και Κάτω πόλης και το οποίο με τα υπόλοιπα έργα ανάπλασης της ιστορικού κέντρου θα ομορφύνουν κατά πολύ την εικόνα της Πάτρας».

Τα πάντα καλά ως εδώ. Γιατί από κει και πέρα, η κατάσταση ομολογουμένως εξοργίζει – και δικαίως, εδώ που τα λέμε – τα Άτομα με Αναπηρία και τους ηλικιωμένους στην πόλη!

Διότι τα πάντα προβλέφθηκαν, εκτός από κείνους! Ανακατασκευάζονται σκάλες για τα επόμενα 100 χρόνια, αλλά κανείς άραγε από τους αρμοδίους δεν σκέφτηκε να εντάξει να εντάξει στον προγραμματισμό του έργου και το δικαίωμα των ΑμεΑ να ανεβοκατεβαίνουν;

Και μάλιστα, εν έτη 2023, κι όταν κάθε χρόνο στην παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία λέγονται και γράφονται βαρύγδουπες δηλώσεις περί… δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης κι άλλα σχετικά με την ποιότητα ζωής τους;

Παρά όμως όλες αυτές τις πάγιες δηλώσεις ουδείς μπήκε στον κόπο να εντάξει εργασίες κατασκευής ενός γυάλινου ασανσέρ στις σκάλες της Τριών Ναυάρχων, ώστε ΑμεΑ να μπορούν να ανεβαίνουν στα Ψηλαλώνια ή να κατεβαίνουν στην Τριών Ναυάρχων.

Και αντίστοιχα, να κατασκευαστεί ένα βαγονάκι τύπου επίγειου τελεφερίκ – οδοντωτού, όπως λειτουργεί σε πάμπολες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά ακόμα και στον Λυκαβηττό, έτσι ώστε οι ΑμεΑ συμπολίτες μας να έχουν την δυνατότητα να προσεγγίζουν απ’ τις σκάλες της Αγ. Νικολάου, είτε την Κάτω, είτε την Άνω πόλη!

πηγη: politeianews.r

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα