23.6 C
Aigio
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Τίτλοι τέλους στο BEAU RIVAGE | Η “γωνιά” όπου ερωτευτήκαμε, ονειρευτήκαμε, γίνεται ανάμνηση… Ο Ανδρέας Ψυχογιός εξομολογείται στο Aigiovoice.gr

του Αχιλλέα Ροδίτη

«Το χρήμα δυστυχώς κέρδισε την Αξία» ήταν η πρώτη, στενάχωρη φράση, (και δικαίως, εδώ που τα λέμε), του επιχειρηματία κου Ανδρέα Ψυχογιού ο οποίος άφησε άναυδους τους Αιγιώτες, τους Πατρινούς, αλλά και τους Αθηναίους πελάτες του ιστορικού καταστήματος στον Λόγγο, Beau Rivage, όταν προ ημερών γνωστοποίησε το κλείσιμο του!

«Μου τηλεφωνούν ακόμα και 85 ετών άνθρωποι, κλαίγοντας, επειδή άλλος εκεί γνώρισε την γυναίκα του, άλλος ζει με αναμνήσεις από το μαγαζί… Αλλά και πολλοί νέοι οι οποίοι επίσης αγάπησαν το Beau Rivage. Γιατί δεν ήταν… ένα ακόμη κατάστημα, ήταν το σημείο όπου έχει ερωτευτεί πολύς λαός…», μας λέει ο κ. Ψυχογιός. Μη μπορώντας και ο ίδιος να κρύψει την στενάχωρη σκέψη και διάθεση του για τους τίτλους τέλους σ’ αυτόν τον ιστορικό χώρο που όλοι μας αγαπήσαμε!

Ξεκίνησα το 1979 μαζί με τον Γιάννη Σαμπάνη που το είχε πρωτοφτιάξει, ένα μαγαζί πραγματικά πολύ «μπροστά» για την εποχή του. Το αγάπησα αμέσως. Και όλα αυτά τα χρόνια, το Beau Rivage δεν ήταν για εμένα ένας χώρος δουλειάς. Δεν ήταν μια επιχείρηση, ένα μαγαζί. Ήταν μια Αγάπη», μας λέει ο κ. Ψυχογιός, ο οποίος μετά την αποχώρηση του κου Σαμπάνη συνέχισε να λειτουργεί το κατάστημα για όλα αυτά τα χρόνια.

Του ζήτησαν να το πουλήσει, εκείνος ούτε καν το σκέφτηκε! Είχε κι άλλα μαγαζιά που «έγραψαν» ιστορία στην Αιγιάλεια, το Piccadilly και άλλα, όμως το Beau Rivage ήταν, όπως λέει, το «κάτι άλλο», το κάτι ανεξήγητο. Ίσως γιατί από κει έβλεπες την Ανατολή, ήταν πάντοτε γεμάτος ο χώρος από αισθησιασμό και ρομαντισμό, όπως σημειώνει. Βρίσκοντας εκεί την πιθανή εξήγηση που όλοι ερωτεύονταν σε αυτή τη γωνιά του Λόγγου, ερωτεύονταν κι έκαναν κοινά σχέδια τις ζωές τους.

Για αυτό και όλοι αγάπησαν το μαγαζί, γι’ αυτό κι έφευγαν οι Πατρινοί αλλά και οι Αθηναίοι από τις πόλεις τους, ακόμα και την εποχή που η πρόσβαση ήταν δύσκολη. «Το έκαναν μόνο και μόνο για να βρεθούν στον χώρο». Κι ήταν τόσο διαχρονική αυτή η μαγεία του, που το αγάπησε κάθε νέος, κάθε εποχής. Και οι σημερινοί νέοι που το είχαν «αγκαλιάσει». Και που επίσης δακρύζουν για ένα Beau Rivage που δεν θα είναι πια ένας… ζωντανός θρύλος, αλλά μια γλυκιά ανάμνηση που θα μας συντροφεύει πάντα…

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα