24.1 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ: Βαθμοί… 10 στις Ιτιές! Έφτιαξαν μόνοι τους τη συνοικία για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις… (ΦΩΤΟ)

Πώς να μην βαθμολογήσεις θετικά μια τέτοια προσπάθεια που διαπιστώνεις ότι καταβάλλεται από ανθρώπους απλά οραματιστές και ρομαντικούς με την περιοχή στην οποία ζουν. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα στη συνοικία των Ιτεών. Τα Μέλη του Εκπολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου δεν «έκλαψαν τη μοίρα τους», δεν «κιότεψαν» μπρος στην όποια υποβάθμιση και εγκατάλειψη της περιοχής τους.

Έστω κι αν είναι εγκαταλελειμμένη η περιοχή, έστω κι αν δεν έχουν οι ίδιοι κατακτήσει κάποιο όφελος όσον αφορά την δικαίωση χρόνιων αιτημάτων για την αναβάθμιση και αισθητική ανύψωση της γειτονιάς τους, επιλέγουν να επιμένουν στο δικό τους… όνειρο. Ζώντας αυτό που θέλουν, αλλά κυρίως, προσφέροντας στις νέες γενιές και στα παιδιά τους, (αλλά και σε όλους εμάς, με το παράδειγμα τους), το ισχυρότερο… μάθημα:

Ότι όσο κι αν εκείνοι που πρέπει να σου φτιάχνουν τη γειτονιά, το κάνεις μόνος σου. Οι κάτοικοι πήραν βούρτσες, χρώματα, σκούπες κι άλλα εργαλεία, για να μετατρέψουν την υπαίθρια πολιτιστική γωνιά τους σε έναν τόπο εκδηλώσεων για όλο το καλοκαίρι. Και όπως έγραψαν: «Το καλοκαίρι έφτασε γι’ αυτό και εμείς ξεκινήσαμε να ομορφαίνουμε το χώρο μας. Προσεχώς έρχονται εκδηλώσεις και σας περιμένουμε όλους»!

Πώς να μην υποκλιθείς σε τέτοια παραδείγματα; Πώς να μην παραδειγματιστείς; Μόνο και μόνο για αυτό, οι Ιτιές αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής, περισσότερου σεβασμού…

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα