18.5 C
Aigio
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ | Μπαίνει νέος εργολάβος στην ανάπλαση της Κάτω Πόλης

Όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα «Αχαϊκή ΠΟΛΙΤΕΙΑ» και στον δημοσιογράφο Αχιλλέα Ροδίτη ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής, Χρήστος Κορδάς, ως το καλοκαίρι θα έχει αναλάβει νέος εργολάβος το μεγάλο έργο ανάπλασης της κάτω πόλης.

Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς

Έτσι, μπορεί ο μέχρι πρότινος εργολάβος να εγκατέλειψε το έργο, στην Πάτρα, όμως ο Δήμος επέδειξε καλά αντανακλαστικά προχωρώντας άμεσα στην έναρξη των διαδικασιών επαναδημοπράτησης. Μια πολυδαίδαλη γραφειοκρατική διαδικασία που όμως πολύ σύντομα ολοκληρώνεται, σύμφωνα με τον κ. Κορδά.

Το έργο ανάπλασης της κάτω πόλης προβλέπει πεζοδρομήσεις κεντρικών οδών, όπως η Μαιζώνος από την Αράτου μέχρι την Γούναρη, αλλά και σημαντικές αλλαγές στον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης, με αντιδρομήσεις οδών, όπως Κορίνθου, Κανακάρη, Αράτου, Ζαϊμη, Κωνσταντινουπόλεως και Αγίας Σοφίας.

Ενδιαφέρουσα είναι και η παράμετρος ότι η δημοτική αρχή έκανε σύντμηση του χρόνου παράδοσης του έργου στο νέο τεύχος που ετοίμασε, άρα ο νέος εργολάβος θα έχει στη διάθεση του 1,5 χρόνο και όχι 2 έτη, αφαιρουμένων των 6 μηνών της συνολικής καθυστέρησης.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ

Έργα στην Άνω Πόλη της Πάτρας
Στην Άνω Πόλη αντιθέτως επικρατεί οργασμός εργασιών και το έργο προχωρά με γρηγορότερους ρυθμούς από το προβλεπόμενο.

Παρότι πρόκειται για έργο που εκτελείται στην πιο «δύσκολη» περιοχή, υπό την έννοια ότι μιλάμε για μια γειτονιά με υπέδαφος γεμάτο από αρχαία αλλά και σειρά από παλιές υπόγειες κατασκευές άλλων υπηρεσιών (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ κ.λπ.). Γεγονός που σημαίνει ότι κάθε λίγο και λιγάκι τα συνεργεία σταματούν τις εργασίες στο τάδε σημείο και συνεχίζουν σε ένα άλλο, για να επιστρέψουν στο ίδιο… κ.ο.κ..

«Παρά τις δυσκολίες όμως το έργο προχωρά ικανοποιητικά και θα δείτε εντυπωσιακές αλλαγές στην παλιά Πάτρα», σχολιάζει στην «Πολιτεία» ο αντιδήμαρχος Έργων Υποδομής Χρήστος Κορδάς.

Ως γνωστόν, πρόκειται για έργο βιοκλιματικής παρέμβασης που θα κοστίσει κατ’ εκτίμηση 7,4 εκατ. ευρώ και αφορά επιφάνεια συνολικού εμβαδού 170 στρεμμάτων, περιλαμβάνοντας αναπλάσεις πλατειών, κοινόχρηστους χώρους, πεζοδρομήσεις και δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και πεζοδρόμων, ανακατασκευή πεζοδρομίων και οδών κυκλοφορίας οχημάτων, διαμόρφωση χώρων στάθμευσης.

Θα τροποποιηθούν οι μικροκλιματικές συνθήκες, κατά τη θερινή περίοδο, ενώ θα εξασφαλιστεί η αυτόνομη διακίνηση ΑμεΑ, με παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους, όπως σκαλοπάτια, απότομες κλίσεις, ανισοσταθμίες κ.λπ., ώστε όλη η περιοχή να είναι πιο φιλική, προσεγγίσιμη και με ασφάλεια προσβάσιμη.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα