17 C
Aigio
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

«Ξεκινάμε δυναμικά Μαζί  για το Αύριο της Αιγιάλειας!» – Κοσμοσυρροή στην πρώτη του Χρήστου Γούτου – Λίστα υποψηφίων – ΦΩΤΟ

Η τεράστια αποδοχή των πολιτών της Αιγιάλειας στον συνδυασμό του Χρήστου Γούτου έγινε σαφής με τον πλέον εμφατικό τρόπο, καθώς το Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς», χωρητικότητας 1.100 θέσεων, δεν στάθηκε δυνατό να χωρέσει τους Αιγιαλείς που συνέρρευσαν στην παρουσίαση της παράταξης «Αγιάλεια Μαζί το Αύριο».

Στο κατάμεστο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς» και στον περιβάλλοντα χωρό, σε μια βραδιά με παλμό, με χρώμα, με ηχηρές παρουσίες, με αισιοδοξία και αυτοπεποίηθηση, η δημοτική παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» πραγματοποίησε την επίσημη εκκίνηση της ισχυρής προεκλογικής της παρουσίας, στο δρόμο για τη διεκδίκηση του Δήμου Αιγιάλειας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη. Ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Γούτος στην ομιλία του προχώρησε στην περιγραφή αρχών, των θέσεων, αλλά και των βασικών προτεραιοτήτων του Συνδυασμού καθώς και των βασικών σημείων του προγράμματός του. Παράλληλα, από τους παρουσιαστές της εκδήλωσης, την κα. Χριστίνα Βασιλείου και τον κ. Νίκο Αναδιώτης, έγινε η παρουσίαση της ομάδας και των ονομάτων των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, εκπροσωπώντας όλη την κοινωνία της Αιγιάλειας.

Ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό που τίμησε με την παρουσία του τον συνδυασμό και τον κ. Γούτο ήταν η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιάσονας Φωτήλας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο πρ. βουλευτής Αχαΐας κ. Θεόφιλος Βασιλείου, ο πρ. βουλευτής και πρ. νομάρχης Αχαΐας κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας κ. Αντώνης Κουνάβης, καθώς και ο Εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιερώνυμου ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Ιωακείμ. Στους σύντομους χαιρετισμούς που απηύθυναν, εξήραν την πρωτοβουλία δημιουργίας του νέου συνδυασμού, μίλησαν με πολύ θερμά λόγια για τον υποψήφιο δήμαρχο και την παράταξη, ενώ εξέφρασαν την πλήρη και αμέριστη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του κ. Γούτου, αλλά και στη συνεργασία του με την παράταξη της κας. Βασιλικής Ψυχράμη.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Γούτος ευχαρίστησε όλους για την εντυπωσιακή στήριξη κι εμπιστοσύνη, τονίζοντας πως «αποτελεί μεγάλη ώθηση ώστε με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα να κάνουμε Μαζί μια Νέα Αρχή, φέρνοντας μια Νέα Εποχή στην Αιγιάλεια. Να διαμορφώσουμε -μαζί- ένα καλύτερο Αύριο, για το Δήμο μας και για όλους μας!» Παράλληλα, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη βραδιά «ορόσημο» καθώς όπως σημείωσε «σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της μεγάλης -κοινής- προσπάθειάς μας για την αλλαγή στο Δήμο μας. Μια αλλαγή που η Αιγιαλεία την έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ».

Ο κ Γούτος στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια που κατέβαλε την περασμένη τετραετία, δίνοντας μάχες στο Δημοτικό Συμβούλιο  «με συνέπεια, με όραμα, με συγκεκριμένες προτάσεις και πολιτικό επιδιώξαμε να φέρουμε την Αιγιάλεια μπροστά, αποτελέσαμε μια φωνή σύνθεσης και ενότητας, μια δημιουργική δύναμη, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς μικροκομματικές επιδιώξεις» όπως ανέφερε.

Στη συνέχεια κάνοντας έναν απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός υπογραμμίζοντας πως «ο Δήμος βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με μια σειρά από άλυτα προβλήματα που λιμνάζουν χρόνια. Υπάρχει στασιμότητα σε έργα, ενώ ταλαιπωρείται και από σοβαρή δυσλειτουργία στους βασικούς τομείς της αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα να μη βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών αλλά και να μην υποστηρίζεται ουσιαστικά η τοπική αγορά» καταλήγοντας γλαφυρά πως στην ουσία «η Αιγιάλεια έχει χάσει μια τετραετία».

Παρουσιάζοντας το πολιτικό αφήγημά του, ο κ. Γούτος προέταξε ως «πλούτο» της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» τις δημιουργικές συνεργασίες που ήδη έχει χτίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον νέο, σύγχρονο τρόπο διοίκησης που προτείνει, με διαφάνεια, με στοχευμένες κινήσεις, με μετρήσιμα αποτελέσματα, με φρεσκάδα και νέες ιδέες, με τόλμη και αποφασιστικότητα, που είναι σε θέση να οδηγήσει το Δήμο σε μια νέα εποχή βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας για όλους. Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «τα προβλήματα του Δήμου δεν έχουν χρώμα», τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να αναζητά συνεργασίες με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου για την οριστική και ουσιαστική επίλυσή τους. Μάλιστα, αναφέρθηκε εκτενώς στις προτεραιότητες που θα έχει μπροστά της η νέα Δημοτική Αρχή και τόνισε ότι υπάρχουν τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία και ότι στοχεύει, με αποκέντρωση και με αξιοποίηση των ικανοτήτων, της γνώσης, της εμπειρίας και της φρεσκάδας των ανθρώπων της παράταξης, να σηκώσει επιτέλους κεφάλι η Αιγιάλεια και να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο και να γίνει ένας πραγματικά αξιοβίωτος Δήμος.

Ο κ. Γούτος στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι της συνεργασίας με την παράταξη της κας. Βασιλικής Ψυχράμη, ευχαριστώντας την για την εμπιστοσύνη της μέσα από την οποία προέκυψε ο νέος συνδυασμός, αναφέροντας πως «Με τη Βάσω την Ψυχράμη είχαμε μια άψογη συνεργασία στο Δημοτικό Συμβούλιο επί τρία χρόνια και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Και αυτό είναι δείγμα της κουλτούρας της παράταξής μας για το πώς θέλουμε να διοικήσουμε το Δήμο. η παράταξή μας είναι ένας ανοικτός χώρος προσφοράς και συνεργασίας. Διευρύνεται καθημερινά αγκαλιάζοντας κάθε συμπολίτη μας που έχει διάθεση να προσφέρει. Μεγαλώνει συνεχώς κάνοντας πλειοψηφικό το αίτημα για ένα νέο μοντέλο διοίκησης με νέα πρόσωπα, αλλά κυρίως με ριζικά διαφορετική νοοτροπία. Η ένωση των δυνάμεών μας δεν αποτελεί απλά άθροισμα. Είναι μια στρατηγική συμμαχία που έρχεται για να πολλαπλασιάσει τη δυναμική μας, να συνθέσει απόψεις, να συμπεριλάβει όλους τους πολίτες από άκρη σε άκρη του Δήμου Αιγιάλειας και να κάνει τη διαφορά».

Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως ο συνδυασμός «Αιγιάλεια, Όλοι μαζί για το Αύριο» έχει τις απαντήσεις στις σύγχρονες απαιτήσεις, σχέδιο, ποιότητα και διαθέτει υψηλού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό -σε κάθε γωνιά του Δήμου- για να πετύχει, καλώντας τους πολίτες της Αιγιάλειας «να γίνουν μέρος αυτής της μεγάλης, συνεργατικής, προσπάθειας ανασυγκρότησης του Δήμου Αιγιάλειας, αυτής της Νέας Αρχής που επιχειρούμε, ώστε το Σήμερα και το Αύριο της περιοχής μας να μπει σε μια Νέα Εποχή αισιοδοξίας, αποτελεσμάτων και ευημερίας για όλους μας»!

Μετά την ομιλία του Χρήστου Γούτου έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας, με το σύνολο των ανθρώπων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο να εκφράζουν την πεποίθησή τους πως μια Νέα Εποχή ξεκινά για την Αιγιάλεια, μια Νέα Αρχή στην οποία πολίτες και νέα δημοτική αρχή θα προχωρήσουν μαζί.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες εβδομάδα θα ακολουθήσει νέα λίστα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού.

ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΟΥΤΟΥ

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ (29/7/2023)

Αγαπητές Συμπολίτισσες, Αγαπητοί συμπολίτες,

Φίλες και Φίλοι,

Είναι μεγάλη η τιμή  που είστε απόψε όλοι εδώ. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνετε αποτελεί τη μεγαλύτερη ώθηση, ώστε με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα να κάνουμε Μαζί, μια Νέα Αρχή, φέροντας μια Νέα Εποχή στην Αιγιάλεια. Να διαμορφώσουμε -μαζί- ένα καλύτερο Αύριο, για το Δήμο μας και για όλους μας!

Είναι αλήθεια πως η σημερινή μας συγκέντρωση γίνεται σε βαρύ κλίμα. Οι πυρκαγιές που κι αυτό το καλοκαίρι καίνε τη χώρα μας είναι ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που μας προξενεί θλίψη. Όπως φυσικά θλίψη και οδύνη μας προξενούν κι οι απώλειες ανθρώπων που έδωσαν μάχη απέναντι στις φλόγες. Δυστυχώς, για μία ακόμα χρονιά χτυπήθηκε και η περιοχή μας. Στο ίδιο περίπου σημείο είχαμε ζήσει το 2007 και πάλι ανυπολόγιστη καταστροφή. Στο ίδιο έργο θεατές δηλαδή.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να σημειώσω πως η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να συμβάλλει με προτάσεις αλλά και συγκεκριμένες ενέργειες και μέτρα, στη διόρθωση διαχρονικών λαθών και αστοχιών.

Επιτρέψτε όμως να επανέλθω στο βασικό θέμα που μας φέρνει σήμερα όλους εδώ.

Η σημερινή βραδιά αποτελεί ένα ορόσημο. Ένα ορόσημο που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της μεγάλης –κοινής- προσπάθειάς μας για την αλλαγή στο Δήμο μας. Μια αλλαγή που η Αιγιαλεία την έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Η δουλειά μας όμως δεν είχε σταματήσει ποτέ. Εδώ και τέσσερα  χρόνια, με συνέπεια, με όραμα, με συγκεκριμένες προτάσεις και πολιτικό πολιτισμό -ως αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο- επιδιώξαμε να φέρουμε την Αιγιάλεια μπροστά, αποτελέσαμε μια φωνή σύνθεσης και ενότητας, μια δημιουργική δύναμη, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς μικροκομματικές επιδιώξεις.

Άλλωστε η σύμπραξή μας με την παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια» και τη Βάσω την Ψυχράμη -την οποία θέλω από αυτό εδώ το βήμα να ευχαριστήσω και δημόσια για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε- αποτελεί το πιο ξεκάθαρο και σαφές παράδειγμα για το πώς αντιμετωπίζουμε τη διοίκηση του Δήμου, για την κουλτούρα και για τη νοοτροπία μας. Συνεργαστήκαμε άψογα στο Δημοτικό Συμβούλιο επί  τρία χρόνια και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Διότι αυτή είναι η ειδοποιός μας διαφορά από τη σημερινή δημοτική αρχή και αυτό είναι που ζητούν από εμάς οι πολίτες. Ενώσαμε δυνάμεις με ιδιαίτερα αξιόλογους ανθρώπους και πολλαπλασιάσαμε τις δυνατότητές μας.

Δυστυχώς, είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια δημοτική αρχή που άλλοτε κώφευε, άλλοτε αδιαφορούσε και σίγουρα -σε όλη τη διάρκεια της θητείας της- δεν είχε τη ικανότητα να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις και να φέρει την πρόοδο στον τόπο μας. Όσο και να προσπαθεί κανείς με επικοινωνιακά τεχνάσματα, είναι αδύνατο να μετατρέψει την αδράνεια σε δράση, την αποτυχία σε επιτυχία και το τίποτα σε έργο.

Φίλες και Φίλοι,

Η αλήθεια είναι μία και οφείλουμε να την δούμε κατάματα. Η Αιγιάλεια έχει χάσει μία τετραετία. Ο Δήμος βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με μια σειρά από άλυτα προβλήματα που λιμνάζουν χρόνια. Υπάρχει στασιμότητα σε έργα, ενώ ταλαιπωρείται και από σοβαρή δυσλειτουργία στους βασικούς τομείς της αυτοδιοίκησης. Αποτέλεσμα; Δεν βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών -που είναι η βασική αποστολή κάθε Δημοτικής Αρχής- το να κάνει δηλαδή ό,τι μπορεί ώστε να βελτιώνει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των δημοτών.

Επίσης, μηδέν εις το πηλίκο σε ό,τι αφορά στην τόνωση της τοπικής αγοράς.

Τα δυσάρεστα όμως δεν σταματούν εδώ. Μέσα σε αυτή την τετραετία ο Δήμος μας έχασε το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ, μια ισχυρή απώλεια για την κοινωνική ζωή αλλά και για την οικονομία της περιοχής μας. Σε αυτή την καίριας σημασίας μάχη, η Αιγιάλεια έμεινε παθητικός παρατηρητής. Δεν έχασε μια σημαντική μάχη. Δεν έδωσε τη μάχη κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα! Μας λένε ότι η μετακίνηση του ΤΕΙ ήταν θέμα του Πανεπιστημίου και της κεντρικής διοίκησης. Ισχύει. Ωστόσο, ποια ήταν η θέση της Αιγιάλειας στο ζήτημα αυτό; Τι έκανε η Δημοτική Αρχή; Ποιες πρωτοβουλίες πήρε ο Δήμαρχος για να -προσπαθήσουμε έστω- να αποτρέψουμε αυτή την δυσμενή εξέλιξη; Ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά κυρίως ως Αιγιαλείς, φωνάζαμε! Κάναμε πολλές εκκλήσεις να ενώσουμε δυνάμεις, να μεταβούμε στα κέντρα λήψης αποφάσεων και να ασκήσουμε πίεση, ώστε να μην χαθεί το ΤΕΙ.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά δεν εισακουστήκαμε, με τα γνωστά αποτελέσματα. Έκαναν του κεφαλιού του -για άλλη μια φορά- και εν τέλει χάθηκε άλλη μια μάχη. Και εδώ ακριβώς είναι η μεγάλη μας διαφορά. Εμείς, είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να δώσουμε όλες τις μεγάλες και μικρές μάχες που χρειάζεται ο τόπος και δεν θα κρυφτούμε πίσω από τα στενά περιθώρια των αρμοδιοτήτων μας. Γιατί ο Δήμαρχος οφείλει να είναι παντού, να είναι μπροστά, να δίνει μάχες. Καθημερινά.

Το μεγάλο πρόβλημα σήμερα και τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι η νοοτροπία συγκεντρωτισμού, μονομανίας, ατομικισμού και εστίασης στο προσωπικό κίνητρο και συμφέρον. Είναι η έλλειψη κουλτούρας συνεργατικότητας και αξιοποίησης όλων των πρόσφορων δυνατοτήτων και δυνάμεων. Με μια φράση λοιπόν, το πρόβλημα είναι ο τρόπος που διοικείται ο Δήμος. Και αυτό δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα αλλάξει μετά τις εκλογές του Οκτώβρη.

Όπως μάχες δεν δόθηκαν ούτε για τα έργα υποδομής που θα έδιναν πνοή στο Δήμο. Τα περισσότερα από όσα είχαν εξαγγελθεί, σήμερα είτε καθυστερούν -στην καλύτερη περίπτωση- είτε δεν έχουν καν ξεκινήσει! Και ότι έργα υλοποιήθηκαν ή ξεκίνησαν, τα είχαν βρει έτοιμα, δημοπρατημένα!

Δεν είναι λοιπόν θέμα προσώπων μόνο. Είναι σημαντικό η Δημοτική Αρχή να έχει τη φιλοσοφία και τον τρόπο να κινητοποιεί δυνάμεις και να δουλεύει -με σχέδιο και όραμα- για να παράξει λύσεις!

Εμάς, αυτό που μας χωρίζει από τη σημερινή Δημοτική Αρχή είναι ξεκάθαρα  η αντίληψη για το μοντέλο διοίκησης του Δήμου μας. Δεν αρκεί η Αιγιάλεια να αλλάξει Δήμαρχο! Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διοίκησης. Να εισέλθουμε σε νέα εποχή!

Εμείς πιστεύουμε στη σύνθεση δυνάμεων, στην εξωστρέφεια και στην αξιοποίηση σύγχρονων τρόπων και εργαλείων διοίκησης, σε αντίθεση με το συγκεντρωτικό -και αναποτελεσματικό όπως έχει αποδειχθεί- μοντέλο που ισχύει σήμερα.

Με λίγα λόγια λοιπόν, η σημερινή Δημοτική Αρχή αποδείχθηκε στην πράξη κατώτερη των περιστάσεων. Δεν μπόρεσε ποτέ να υπερβεί τον πήχη που η ίδια έθεσε. Δεν πλησίασε καν. Έχει αλήθεια νόημα, μετά από μια τετραετία «εξετάσεων» στους πολίτες της Αιγιάλειας, να δίνουμε ακόμα βάση σε νέες εξαγγελίες και υποσχέσεις;

Του λόγου το αληθές αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αλλιώς ξεκίνησε στην αρχή της τετραετίας και αλλιώς κατέληξε. Στην πορεία έχασε την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοτικού μας συμβουλίου. Δεν κατάφερε να επιτύχει ούτε στο ελάχιστο την συναίνεση με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις ούτε καν στα σοβαρά και μεγάλα θέματα του Δήμου μας, όπως για παράδειγμα η ψήφιση του προϋπολογισμού.  Ήθελε απλά να πάρει το αξίωμα του Δημάρχου…χωρίς όμως να θέλει και να μπορεί να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες και υποχρεώσεις που συνοδεύουν αυτό το αξίωμα.

Σήμερα όμως δεν είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για την αυτονόητη υστέρηση του αυτοδιοικητικού έργου στο Δήμο μας. Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα πως η επόμενη τετραετία δεν θα χαθεί! Αντιθέτως, θα γίνει μια τετραετία αλλαγών, προοπτικής και νέου παραδείγματος διοίκησης του Δήμου.

Η παράταξή μας -«Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο»- μπορεί και θα γίνει η αιχμή του δόρατος της αλλαγής που χρειάζεται. Μακριά από στρεβλώσεις και παλαιοκομματικές τακτικές. Με δημιουργικές συνεργασίες, με ένα νέο, σύγχρονο τρόπο διοίκησης, με διαφάνεια, με στοχευμένες κινήσεις, με μετρήσιμα αποτελέσματα, με φρεσκάδα, με νέες ιδέες, με τόλμη και αποφασιστικότητα, μπορούμε Μαζί να χτίσουμε μια Νέα Εποχή στο Δήμο μας!

Η παράταξή μας είναι ένας ανοικτός χώρος προσφοράς και συνεργασίας. Διευρύνεται καθημερινά αγκαλιάζοντας κάθε συμπολίτη μας που έχει τη διάθεση να προσφέρει. Μεγαλώνει συνεχώς, κάνοντας πλειοψηφικό το αίτημα για ένα νέο μοντέλο διοίκησης με νέα πρόσωπα, αλλά κυρίως με ριζικά διαφορετική νοοτροπία.

Καθόλου τυχαία άλλωστε δεν είναι και η σύμπραξή μας με την παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια» της Βασιλικής Ψυχράμη, με την οποία έχουμε βρει κοινό βηματισμό, κοινή γραμμή, τρόπο να συνεργαζόμαστε αποτελεσματικά, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με στόχο να αποτελέσουμε ένα νέο παράδειγμα το οποίο ελπίζουμε να το ακολουθήσουν κι άλλοι.

Η σύμπραξή αυτή δημιουργεί προστιθέμενη αξία, αναβαθμίζει την ποιότητα και το βάθος του Συνδυασμού μας και αποτελεί οδηγό και για την μετεκλογική περίοδο όπου θα κληθούμε να εφαρμόσουμε αυτή τη λογική και στα καθήκοντά μας, ως νέα δημοτική αρχή όπως φιλοδοξούμε να είμαστε.

Εμείς  -ως νέα δημοτική Αρχή- έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους εκείνους που έχουμε ήδη συνεργαστεί στο παρελθόν στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχουμε παράξει αποτελέσματα από κοινού για το καλό του τόπου. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η συνεργασία που είχαμε  με την παράταξη που εκπροσωπεί την αριστερά, η επιτυχία της οποίας αποδείχθηκε στην πράξη. Δείξαμε στην πράξη, ότι παρά τη διαφορετική ιδεολογική αφετηρία, μπορούμε να συνεργαστούμε παραγωγικά, προτάσσοντας ως απόλυτη προτεραιότητα το κοινό καλό όλων μας και το συμφέρον της Αιγιάλειας.

Η ένωση των δυνάμεών μας δεν αποτελεί απλά άθροισμα. Είναι μια στρατηγική συμμαχία που έρχεται για να πολλαπλασιάσει τη δυναμική μας, να συνθέσει απόψεις, να συμπεριλάβει όλους τους πολίτες από άκρη σε άκρη του Δήμου Αιγιάλειας και να κάνει τη διαφορά!

Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τον τρόπο διοίκησης του Δήμου μας!

Σήμερα κάνουμε Νέα Αρχή, για ένα Αύριο προοπτικής, ευημερίας και προόδου, για ΟΛΟΥΣ!

Επιτρέψτε μου όμως να πω λίγα λόγια για το πολιτικό μας αφήγημα. Για τους λόγους που έχει ξεκινήσει η προσπάθεια αυτή και για τους λόγους που συνεχίζεται με διευρυμένες δυνάμεις, νέους «συμμάχους» που προσφέρουν ποιοτική αναβάθμιση στη σύνθεσή μας και μεγαλύτερη αισιοδοξία για την αλλαγή που πρεσβεύουμε.

Στην ερώτηση «Γιατί διεκδικούμε τον Δήμο Αιγιάλειας;» απαντούμε εμφατικά και με αυτοπεποίθηση:

Πρωτίστως, γιατί εγώ και οι συνεργάτες μου, είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι η Αιγιάλεια δεν έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά! Μπορούμε να σηκώσουμε ανάστημα και να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν και δικαιούμαστε.

Γιατί νοιαζόμαστε -πραγματικά- για τον τόπο µας και για τους συμπολίτες µας και θέλουμε να προσφέρουμε ουσιαστικό έργο, θέτοντας τους εαυτούς μας, την εμπειρία μας, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας αλλά και τον ενθουσιασμό μας στην υπηρεσία της Αιγιάλειας!

Γιατί θέλουμε -Μαζί- πολίτες και η νέα Δημοτική Αρχή μας να βελτιώσουμε το σήμερα και να χτίσουμε το αύριο της Αιγιάλειας.

Γιατί γνωρίζουμε τον τρόπο και τα μέσα για να αντιστρέψουμε την στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση που διαπιστώνουμε στο Δήμο μας.

Γιατί οι πολίτες της Αιγιάλειας θέλουν και αξίζουν πολλά περισσότερα, ξεκινώντας από έναν λειτουργικό, σύγχρονο Δήμο που θα υπηρετεί τις ανάγκες τους και θα αναβαθμίζει διαρκώς την καθημερινότητα τους.

Γιατί έχουμε τη γνώση, το σχέδιο, τους ανθρώπους και την βούληση να κάνουμε όλα όσα απαιτούνται, ώστε η Αιγιάλεια να γίνει πραγματικά αξιοβίωτη για τους πολίτες της και τους επισκέπτες της.

Μας ρωτούν επίσης «Γιατί διεκδικούμε όμως το Δήμο µε νέο Συνδυασμό; Τι το καινούργιο πρεσβεύει ο συνδυασμός «Αγιάλεια – Μαζί για το Αύριο»;

Είμαστε αυτό που λέει το όνομα µας! Μια νέα δύναμή συνεργασίας και αλλαγής.

Λειτουργούμε «μαζί». Ανοιχτά, με σύνθεση και διαρκείς διευρύνσεις. Αποτελούμε την ένωση υγιών δυνάμεων της Αιγιάλειας που έρχεται να αλλάξει τον τόπο προς το καλύτερο.

Η παράταξή μας αποτελείται από ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές διαδρομές. Αυτό ακριβώς το στοιχείο -που κάποιοι θα φοβόντουσαν- εμείς πιστεύουμε ακράδαντα πως είναι και ο πλούτος της παράταξής μας! Γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα ούτε πολιτική ιδεολογία. Τα προβλήματα θέλουν πραγματικές λύσεις. Και εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε αυτές τις λύσεις.

Όραμά µας είναι να μετατρέψουμε την Αιγιάλεια σε έναν Σύγχρονο Δήμο, µε ανάπτυξη που θα ωφελεί την κοινωνία συνολικά και θα διαμορφώνει ένα αύριο µε προοπτική, κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και πρόοδο, µε όρους βιωσιμότητας.

Και θα μου επιτρέψετε να έρθω στο ποιο κρίσιμο ερώτημα: «Γιατί οι πολίτες, όλοι εσείς, να μας επιλέξουν;»

Απαντούμε: Γιατί διαθέτουμε τον κατάλληλο συνδυασμό ενθουσιασμού, φρεσκάδας, νέων ιδεών και προσώπων που παντρεύεται µε την εμπειρία και τη γνώση. Με άλλα λόγια, γιατί πρεσβεύουμε και αποτελούμε αυτό ακριβώς που χρειάζεται η Αιγιάλεια: Νέα πρόσωπα – Νέο μοντέλο Διοίκησης- Συνένωση δυνάμεων – Καθαρές και ρεαλιστικές προτάσεις για το σήμερα και το αύριο.

Στόχος µας είναι, µε πολιτικό πολιτισμό, διαφάνεια και μετρήσιμα αποτελέσματα να υλοποιήσουμε ένα μελετημένο, σύγχρονο και απολύτως εφικτό να υλοποιηθεί πρόγραμμα που θα οδηγήσει την Αιγιάλεια σε µια νέα εποχή.

Διαθέτουμε ένα μοντέλο λειτουργίας συμπεριληπτικό με βάση τον διάλογο, τον ρεαλισμό και την στενή παρακολούθηση και γνώση όλων των θεμάτων.

Συζητώντας µε τους συμπολίτες µας -σε κάθε γωνιά και σε κάθε γειτονιά του Δήµου µας- διαπιστώνουμε το πρόβλημα, το αναγνωρίζουμε και στη συνέχεια μελετάμε και προτείνουμε τη δική µας -απολύτως εφαρμόσιμη- λύση.

Οι πολίτες έχουν κουραστεί από τοξικές διαμάχες κι άγονες επικοινωνιακές ατάκες. Το ίδιο κι εμείς! Οι αντιπαραθέσεις απλά για τον «καυγά» είναι εντελώς έξω από τη λογική και τον πολιτικό πολιτισμό µας. Δεν είμαστε ούτε λαϊκιστές, ούτε μηδενιστές, αλλά ούτε και αυτοχριζόµαστε ως «μεσσίες». Mένουµε στην προγραμματική αντιπαράθεση, µε αυτοπεποίθηση για τις δυνάμεις µας, µε πίστη στις θέσεις µας και στέλνουμε ισχυρό μήνυμα αλλαγής προσώπων και δυναμικής ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού του Δήμου.

Δεν επιθυμούμε να λειτουργούμε μέσα από «προστατευτικές γυάλες» και δεν αφήνουμε το μέλλον του τόπου σε κρυστάλλινες σφαίρες. Το παρασκήνιο δεν µας ενδιαφέρει και δεν µας αφορά.

Αποτελεί θεμελιώδη αρχή µας ότι ο Δήμος οφείλει να λειτουργεί µε απόλυτη διαφάνεια και µε σύγχρονο τρόπο.

Διαθέτουμε καθαρή ματιά, ξεκάθαρες και φρέσκιες ιδέες, ενώ οι δεσμεύσεις µας προς τους συμπολίτες µας έχουν ως κοινή αφετηρία το όραμά που μοιραζόμαστε για το Αύριο της Αιγιάλειας.

Πάμε όμως και στην ουσία! Τι έχουμε σκοπό να κάνουμε αν εσείς, οι Αιγιαλείς, μας εμπιστευτείτε τη διοίκηση του Δήμου μας: «Ποιο είναι το πρόγραμμα και οι προτεραιότητές μας για την επόμενη τετραετία;»

Το ανέφερα και στην αρχή της ομιλίας μου, θα το επαναλάβω ξανά και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω μέχρι να γίνει σαφές και κατανοητό και στον τελευταίο συμπολίτη μου. Δ

υστυχώς η σημερινή Δημοτική Αρχή «κατάφερε» -γιατί πρόκειται για κατόρθωμα- τα προγράμματα των παρατάξεων μας των εκλογών του 2019 να είναι ακόμα επίκαιρα. Οι ανάγκες των πολιτών δεν βρήκαν λύσεις. Τα προβλήματα λιμνάζουν ενώ διαρκώς νέα συσσωρεύονται κάνοντας την ανάγκη για επιτακτική δράση διαρκώς μεγαλύτερη.

Δε μας φοβίζει όμως αυτό. Είμαστε εδώ με συγκεκριμένες θέσεις και προτεραιότητες για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση αδράνειας και παρακμής στην οποία έχει περιέλθει η Αιγιάλεια.

Θα έχουμε την ευκαιρία στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να τις παρουσιάσουμε αναλυτικά, να τις συζητήσουμε δια ζώσης με τους πολίτες, σε κάθε γειτονιά και οικισμό του Δήμου μας.

Σε αυτό το πλαίσιο εδράζει και η πρώτη προτεραιότητά μας για την επόμενη μέρα.

Ήρθε η ώρα για αποκέντρωση. Ο νέος Δήμαρχος Αιγιάλειας οφείλει να λειτουργήσει πιο ομαδικά και να αντιληφθεί τα διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες των 5 δημοτικών ενοτήτων.

Το τωρινό μοντέλο διοίκησης του Δήμου, όπως αποδείχθηκε και στην πράξη, δε μας εκφράζει. Από το 2010 μέχρι και σήμερα είχαμε αρκετά χρόνια «δοκιμής» ενός τρόπου που εμφανώς δεν αποδίδει. Ήρθε η ώρα να το αλλάξουμε.

Εμείς σχεδιάζουμε «έξι Δήμους» μέσα στο Δήμο Αιγιάλειας που θα λειτουργούν παράλληλα αλλά και συμπληρωματικά. Με δυναμικό τρόπο προς όφελος των κατά τόπους περιοχών που συναποτελούν το Δήμο.

Λειτουργώντας με την ευελιξία που οι έξι αυτοί μικροί «Δήμοι» θα προσφέρουν, αλλά και με αντίστοιχες- ουσιαστικές- αλλαγές σε αρμοδιότητες και σε προγραμματισμό, είμαι βέβαιος πως θα πετύχουμε.

Οφείλουμε να ακολουθήσουμε τη νέα εποχή στην οποία έχει μπει η χώρα συνολικά και να προχωρήσουμε μπροστά.

Σημαντική επίσης προτεραιότητά μας είναι η διεύρυνση του στελεχιακού μας δυναμικού με νέους ανθρώπους που έχουν την τεχνογνωσία και την ικανότητα να εξασφαλίσουν νέους πόρους αλλά και να τους διαχειριστούν, πέρα από όσους γνωρίζουμε ήδη.

Με πρόγραμμα, με σχέδιο, με δουλειά αλλά και ανοιχτά τα ραντάρ μας για ευκαιρίες και νέα εργαλεία, είμαι βέβαιος πως θα το καταφέρουμε. 

Προτεραιότητα για εμάς αποτελεί επίσης το φλέγον θέμα των απορριμμάτων. Ένα θέμα που λιμνάζει μια ολόκληρη τετραετία, παρά τις φιλόδοξες εξαγγελίες του 2019 που αποδείχθηκαν «κούφιες».

Σήμερα, ο Δήμος μας ακόμα προχωρά στην κοστοβόρα μεταφορά τους σε νόμιμους ΧΥΤΑ ανά την Ελλάδα -που σημειωτέο ότι αυτή η δυνατότητα δόθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όχι από τη Δημοτική αρχή.  Ενώ ούτε και στον τομέα της ανακύκλωσης υπάρχει η παραμικρή πρόοδος. Η νέα δημοτική αρχή δε μπορεί να παραμείνει αδρανής σε αυτό το ζήτημα.

Προτεραιότητα μας είναι να προσπαθήσουμε να επανορθώσουμε την όποια ζημιά έγινε στον τόπο από την απομάκρυνση των πρώην ΤΕΙ, προφανώς σε συνεργασία και επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο και το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας. Η σημαντικότατη απώλεια του Τμήματος Φυσικοθεραπείας για την κοινωνία και την οικονομία μας αποτελεί μια «ανοιχτή πληγή». Οφείλουμε κι εδώ να σταματήσουμε το καθεστώς αδράνειας και να ενεργοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις μας για την αξιοποίηση του κτιρίου του πρώην Εργοστασίου Χαρτοποιίας από Πανεπιστημιακά Τμήματα.

Από τις προτεραιότητές μας δε μπορούν να λείπουν και τα έργα υποδομής. Όπως γνωρίζουμε καλά, θα παραλάβουμε ελάχιστα δρομολογημένα έργα. Μπορεί επικοινωνιακά από τη σημερινή Δημοτική Αρχή να γίνεται η προσπάθεια οικειοποίησης έργων που προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν βάλει σε ράγες, όμως η πραγματικότητα είναι ωμή και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την εικόνα εγκατάλειψης που θα παραλάβουμε.

Είμαστε έτοιμοι, με άμεσες και πολύ στοχευμένες κινήσεις να κινήσουμε κι αυτό τον τομέα, δρομολογώντας και υλοποιώντας έργα πνοής για τις υποδομές της περιοχής μας. Και μπορώ να υποσχεθώ πως από την παράταξή μας δε θα δείτε «φιέστες» σε μισοτελειωμένα έργα όπως αυτό της Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου του Αιγίου, άλλα ούτε και φιέστες με την έναρξη έργων.

Σε έναν Δήμο με μεγάλη προοπτική και δυνατότητες, αλλά και ελάχιστη «φροντίδα» και παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια, το πεδίο για τη νέα Δημοτική Αρχή που σχεδιάζουμε είναι ευρύτατο και περιλαμβάνει πολλές ενότητες.

  1. Το μεγάλο ζητούμενο είναι μια καθημερινότητα με ποιότητα και πολιτισμό, προσβάσιμη για όλους, καθαρή, φωτισμένη και φιλική για τους πολίτες.
  2.  Ζητούμενο επίσης είναι ένας Δήμος καθαρός από άκρη σε άκρη, με σύγχρονες μεθόδους αποκομιδής, με προγράμματα ανακύκλωσης, με προσαρμογή στις αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου.
  3. Ζητούμενο είναι η ανάδειξη και η αναβάθμιση του Πολιτισμικού και Ιστορικού στοιχείου της περιοχής. Όχι μόνο για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξή της αλλά και για τους ίδιους τους δημότες της.
  4. Ζητούμενο είναι η αναβάθμιση των σχολικών κτιριακών υποδομών αλλά και η στήριξη των αναγκών των δημοτών σε θέματα παιδείας μέσα από χρηματοδοτήσεις και άλλες δράσεις.
  5. Ζητούμενο είναι η ανάπτυξη του Αθλητισμού στην Αιγιάλεια με στόχο την ενθάρρυνση όλων να συμμετέχουν, τη στήριξη των τοπικών συλλόγων, αλλά και την συνεχή αναβάθμιση και συντήρηση των πυποδομών.
  6. Ζητούμενο -ασφαλώς- και είναι ένας Δήμος με ανθρώπινο πρόσωπο με ουσιαστικές κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες που θα προστατεύουν και θα στηρίζουν τις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες μέσα από ενισχυμένες δομές και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.
  7. Ζητούμενο όμως είναι και η στήριξη της βάσης του παραγωγικού μοντέλου, της χώρας γενικά αλλά ιδιαιτέρως της περιοχή μας, του πρωτογενούς τομέα. Με στοχευμένες δράσεις και έργα που θα ενισχύουν και θα στηρίζουν το έργο των αγροτών, αλλά και θα αναδεικνύουν το προϊόν τους.
  8. Ζητούμενο τέλος είναι μια Πράσινη Αιγιάλεια, με προστασία της φυσικής της κληρονομιάς και περιουσίας, πρωτοβουλίες ανάδειξής της, με προληπτικά μέτρα που θα την προστατεύουν από φαινόμενα που την έχουν πληγώσει στο παρελθόν (πυρκαγιές).

Ζητούμενο είναι να εκσυγχρονίσουμε την Αιγιάλεια μέσα από την εκπόνηση ενός Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

  • Συλλογικό και διαχρονικό αίτημα των συμπολιτών μας, το οποίο εγγυάται την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών της ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ είναι η ανάπτυξη του συνόλου του  παραλιακού της μετώπου και η κατασκευή μαρίνας. Δεσμεύομαι ότι θα το υλοποιήσουμε και θα δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία που τους χρωστάμε: να εργαστούν στον τόπο τους.
  • Όραμά μας και στόχος,  για τον οποίο επίσης δεσμεύομαι, είναι η σύνδεση της πάνω πόλης του ΑΙΓΙΟΥ με την κάτω.

Φίλες και φίλοι, Τα χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν για όλα όσα προανέφερα. Χρειάζονται οι άνθρωποι με όραμα και μεράκι, με ανοικτό μυαλό και αγάπη για τον τόπο. Κι αυτοί είναι τα στελέχη της μεγάλης παράταξής μας, είστε ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ, είμαστε ΕΜΕΙΣ.

Όπως καταλαβαίνετε, αρκεί μια επιγραμματική αναφορά στα ανοικτά μέτωπα για την Αιγιάλεια για να γίνει κατανοητό πως δεν υπάρχει πια άλλος χρόνος για χάσιμο. Η επόμενη τετραετία χρειάζεται δράση, κινητοποίηση, σύγχρονη μεθοδολογία και τόλμη!

Απαιτεί επίσης συνέργειες και δυνάμεις που λειτουργούν ενωτικά για να παράξουν έργο.

Απαιτεί βούληση και ενθουσιασμό αλλά και γνώση.

Απαιτεί μηδενική τοξικότητα και επικοινωνιακές αλλά ανούσιες διαμάχες και περισσότερη ουσία.

Απαιτεί δημοτικές αρχές με ήθος, διαφάνεια και υπεροχή στο πεδίο των διοικητικών ικανοτήτων, του σχεδίου και της παιδείας.

Απαιτεί ισχυρές ομάδες, με όραμα, ισχυρή θέληση και καθαρό βλέμμα.

Ο συνδυασμός μας -«Αιγιάλεια, Μαζί για το Αύριο»- έχει τις απαντήσεις στις σύγχρονες αυτές απαιτήσεις. Έχει σχέδιο, έχει ποιότητα, διαθέτει υψηλό στελεχιακό επίπεδο -σε κάθε γωνιά του Δήμου- και είναι αποφασισμένη να ενώσει.

Έχει επίσης έναν απλό και ξεκάθαρο στόχο. Να πετύχει την όσο το δυνατό ευρύτερη και πληρέστερη εκπροσώπηση της κοινωνίας της Αιγιάλειας. 

Σας καλώ όλες και όλους να γίνετε μέρος αυτής της μεγάλης, συνεργατικής, προσπάθειας ανασυγκρότησης του Δήμου Αιγιάλειας, αυτής της Νέας Αρχής που επιχειρούμε, ώστε το Σήμερα και το Αύριο της περιοχής μας να μπει σε μια Νέα Εποχή αισιοδοξίας, αποτελεσμάτων και ευημερίας για όλους μας!

Σας ευχαριστώ θερμά.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Εύχομαι σε όλες και όλους καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

Μαζί θα δώσουμε τη μάχη για το καλό του Δήμου μας! Της αγαπημένης μας Αιγιάλειας!

Να είστε όλες και όλοι καλά!

ΛΙΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

ΠαναγιώταΑγγελή
ΆνναΑγγελή
ΓεώργιοςΑγγελόπουλος
ΙωάννηςΑγγελόπουλος
ΧρήστοςΑγγελόπουλος
ΧρήστοςΑγγελόπουλος
ΜαρίαΑγγελοπούλου
ΜιχάληςΑθανασίου
ΕλένηΑθανασοπούλου
ΓεωργίαΑλεξανδροπούλου
ΜιχάληςΑλεξανδρόπουλος
ΠαναγιώτηςΑλεξόπουλος
ΓεώργιοςΑναγνωστόπουλος
ΠαναγιώτηςΑναγνωστόπουλος
ΧρήστοςΑναστασίου
ΜιχαήλΑναστασόπουλος
ΣπυρίδωνΑνδριώτης
ΑντώνιοςΑντωνόπουλος
ΚωνσταντίνοςΑποστολόπουλος
ΠαναγιώταΑρμπή
ΑσημάκηςΑσημακόπουλος
ΔημήτρηςΒαγενάς
ΚωνσταντίναΒαγενά
ΑικατερίνηΒαλέρα
ΑθανάσιοςΒλαχόπουλος
ΙωάννηςΒλάχος
ΝικολίτσαΒλάχου
ΝικολέταΓαλάνη
ΚατερίναΓαλάνη
ΠαναγιώτηςΓεωργακόπουλος
ΜάριοςΓεωργίου
ΛάμπηςΓιαλελής
ΔημήτριοςΓιαννόπουλος
ΦίλιπποςΓιαννόπουλος
ΧαρίλαοςΓιαννόπουλος
ΓεώργιοςΓιαννούλης
ΠαναγιώτηςΓιαννούλης
ΑνθήΓιοβά
ΑργυρώΓιοβά
ΓιώργοςΓιοβάς
ΒασίλειοςΓιούπης
ΠαναγιώτηςΓκιώνης
ΙωάννηςΓκούμας
ΒενετίαΓκόφα
ΣταματίναΓονιδέλη
ΆντζελαΓουργουλέτου- Βαγενά
ΑναστασίαΓούσα
ΕιρήνηΓρυλή-Γεωργιάδου
ΚωνσταντίνοςΔημακόπουλος
ΔούκαςΔημήτριος
ΚυριακήΔημητρίου
ΔημήτριοςΔημητρίου
ΜιχαήλΔημητρίου
θανάσηςΔημόπουλος
ΜάχηΔημοπούλου
ΑνδρέαςΔιαμαντόπουλος
ΚωνσταντίναΔικαίου
ΔημήτριοςΔούκας
ΓεώργιοςΔροσόπουλος
ΔιονύσιοςΕπαμεινωνδόπουλος
ΕυάγγελοςΕυαγγελίου
ΕλισάβετΕυαγγελίου
ΝικόλαοςΕυγενόπουλος
ΚωνσταντίνοςΕυθυμίου
ΞενοφώνΖαβάκος
ΠαναγιώταΖαγκρίλη-Σταθακοπούλου
ΠαναγιώτηςΖάμπαρος
ΑλεξάνδραΖαπαντιώτη
ΕλένηΖαππή
ΙωάννηςΖαφειρόπουλος
ΠαναγιώτηςΖαφειρόπουλος
ΝίκοςΖίζηλας
ΘεώνηΗλιοπούλου
ΧρήστοςΗλιόπουλος
ΓεώργιοςΘεοδωρόπουλος
Γεώργιος-Αθανάσιοςθεοδωρόπουλος
ΒασιλικήΘεοδωροπούλου
ΕλένηΘεολόγη
ΙωάννηςΘεοφανόπουλος
ΧαραλαμπίαΘεοχαροπούλου-Πράσινου
ΒασιλικήΙωάννου
ΑντώνιοςΚαβάγκας
ΝικούλαΚακούρη
ΝικόλαοςΚακούρης
ΑλεξάνδραΚαλαμπόκα
Φιλονίκη-ΔέσποιναΚαλομοίρη
ΑντωνίαΚάλπου-Μαγκλάρα
ΑρετήΚανάγια
ΣτρατήςΚαπάνταης
ΓεώργιοςΚαραγιάννης
Άννα ΒιολέταΚαραγκούνη
ΜαρίαΚαραλή
ΜιλτιάδηςΚαραφωτιάς
ΝίκοςΚάρδαρης
ΓιώταΚατσιγιάννη
ΣωτηρίαΚατσονωπούλου
ΠαναγιώτηςΚαυγάς
ΕλένηΚιντή
ΠαρασκευήΚιτσάτη
ΔημήτρηςΚολοκυθάς
ΑντιόπηΚομνηνού
ΑικατερίνηΚοντογιάννη
ΗλίαςΚορομηλάς
ΘεοφάνηςΚορομηλάς
ΧρήστοςΚοσσαράς
ΔημήτριοςΚόσσυφας
ΛουκίαΚούκου
ΦωτεινήΚουσουρή
ΒιβήΚούτουλα
ΜαρίαΚουτροπούλου
ΜαρίναΚουτρουμάνη
ΚωνσταντίνοςΚουτρουμάνης
Κων/νοςΚουτσαντώνης
ΠαναγήςΚρικέτος
ΑνδρέαςΚρικέτος
ΙωάννηςΚρίνος
ΜιχάληςΚυριακόπουλος
ΧρήστοςΚυριακόπουλος
ΛεωνίδαςΚωνσταντινόπουλος
ΠαναγιώταΚωνσταντινοπούλου
ΚώσταςΚωνσταντίνου
ΝικολέταΚωνσταντοπούλου
ΜιχαήλΚωστόπουλος
ΕλένηΛάγαρη
ΘεόδωροςΛάζαρης
ΘεοφάνηςΛαπαναΐτης
ΜατθαίοςΛεοντόπουλος
EλευθεριοςΛιακόπουλος
ΚίμωνΛινάρδος
ΠαναγιώταΛιόλιου
ΔιονύσιοςΛουκόπουλος
ΤριαντάφυλλοςΛουκόπουλος
ΚωνσταντίνοςΛουκόπουλος
ΧρήστοςΛυμπερόπουλος
ΓιώργοςΜαγγίνας
ΑνδρέαςΜαγκλάρας
ΔημήτριοςΜακρής
ΓιώργοςΜαλλής
ΜαρίαΜαμαλούγκου
ΓώργιοςΜανίκας
ΧρήστοςΜάντης
ΔημήτρηςΜαρινόπουλος
ΠαναγιώτηςΜαρκόπουλος
ΠαναγιώτηςΜάρκου
ΓεώργιοςΜαχαίρας
ΜαρίαΜελισσουργού
Αικατερίνη-ΕυτυχίαΜερκούρη
ΑνδρέαςΜεσσήνης
ΑποστόληςΜετζελόπουλος
ΙωάννηςΜετζελόπουλος
ΓεώργιοςΜετζελόπουλος
ΑποστόληςΜητρόπουλος
ΗλίαςΜητρόπουλος
ΒασιλικήΜητροπούλου
ΕλένηΜητροπούλου
ΚωνσταντίνοςΜιχαλακόπουλος
ΑδαμαντίαΜιχαλοπούλου
ΓεωργίαΜοιραλιώτη
ΔημήτριοςΜοιραλιώτης
ΕλένηΜονοκρούσου
ΓεωργίαΜοντζολή
ΠαναγιώτηςΜουρκοβίτης
ΧρήστοςΜουρτζούχος
ΦωκίωνΜουρτίκας
ΚωνσταντίνοςΜπαγιωνέτας
ΕυδοκίαΜπακούλια
ΙωάννηςΜπαλάσης
ΔημήτριοςΜπαλής
ΑθανάσιοςΜπαλικούρας
ΑργυρήΜπαλτιμά
ΔημήτρηςΜπάμπαλης
ΝικόλαοςΜπαρδάκης
ΠαναγιωτηςΜπερούκας
ΙωάννηςΜπέσκος
ΘύμιοςΜπουλούμπασης
ΑνδρέαςΝηγιάννης
ΜαρίαΝιανιάρη
ΔιονύσιοςΝικολάου
ΔιονύσηςΝικολάου
ΈφηΝικολάτου
ΒασιλικήΝικολοπούλου
ΔημήτρηςΝτεβός
Τρισευγενή-ΝούλαΝτερέκη
ΓεωργίαΝτερντιλή
ΑθανάσιοςΞυγκάς
ΣπύροςΟικονομόπουλος
ΦωφώΟικονομοπούλου
ΔημήτριοςΠαναγιωτακόπουλος
ΧρόνηςΠαναγιώτης
ΛυκούργοςΠαναγιωτόπουλος
ΒασίλειοςΠαναγόπουλος
ΑρχοντούλαΠαναγοπούλου
ΒασίληςΠαναγόπουλος
ΜιχαήλΠανίδης
ΠαναγιώταΠανουτσοπούλου
ΑντώνιοςΠαπαγγελόπουλος
ΔήμητραΠαπαγγελοπούλου
ΛαιςΠαπαγεωργίου
ΑνδρέαςΠαπαγεωργίου
ΚωνσταντίναΠαπαγεωργοπούλου
ΠερικλήςΠαπαγιαννακόπουλος
ΓεώριοςΠαπαγιαννόπουλος
ΓεωργίαΠαπαγιαννοπούλου
ΕλένηΠαπαδημητρίου
ΧαρίλαοςΠαπαδιαμαντόπουλος
ΝικολαοςΠαπαδόπουλος
ΙωάνννηςΠαπαδόπουλος
ΧαράλαμποςΠαπαδόπουλος
ΑλεξανδροςΠαπαηλιόπουλος
ΒασιλικήΠαπαθεοδώρου-Νακου
ΕυστάθιοςΠαπαιωάνου
ΙωάννηςΠαπαλεωνιδόπουλος
ΛεωνίδαςΠαπαλεωνιδόπουλος
ΜιχαληςΠαπαμιχαήλ
ΠαναγιώτηςΠαπαντωνόπουλος
ΑσημίναΠαπασπυροπούλου
ΓιώργοςΠαπαχριστόπουλος
ΒασίλειοςΠασχάκης
ΑγγελικήΠετράκη
ΕυθύμιοςΠετρόπουλος
ΦώτιοςΠετρόπουλος
ΠαναγιώταΠετροπούλου
ΘεοδωραΠετρούτσου
ΦωτεινήΠιέρου
ΕλένηΠίκουλα
ΕλισσάβετΠίκουλα-Μπομποτσιάρη
ΠαναγιώτηςΠλάτανος
Πανωραία-ΠαναγιώταΠλιατσικούρα
ΑνναΠολυδωροπούλου
ΧαράλαμποςΠράσινος
ΓεώργιοςΠράσος
ΜαρίαΠράσσου
ΑργυρήΠριοβόλου
ΕλένηΠρούντζου
ΓεώργιοςΡάλλης
ΚωνσταντινοςΡαμπαβίλας
ΝικολίτσαΡάπτη
ΓιώταΡάπτη
ΠαναγούλαΡάπτη-Μπρούμα
ΠόπηΡαχμανίδου
ΑνδρέαςΡεκούτης
ΒασίλειοςΡοδόπουλος
ΝικόλαοςΡοδόπουλος
ΓεώργιοςΡόζος
ΘανάσηςΡόζος
ΠαναγιώτηςΡούβαλης
ΜαρίναΡούβαλης
ΠηνελόπηΡουφογάλη
ΧαράΡουφογάλη
ΟδυσσέαςΣακελλαρόπουλος
ΧρήστοςΣακκέτος
ΝικόλαοςΣανδραβέλης
ΚλεοπάτραΣαράμπαλη
ΜιλτιάδηςΣάφλας
ΑγγελικηΣερβέ
ΣπυρίδωνΣερβές
ΠαναγιώτηςΣιαμπάνης
ΜιχαήλΣιαφλάς
ΑθηνάΣκανδάμη
ΓεώργιοςΣκαρπέτης
ΛεωνίδαςΣκαρτσίλας
ΓιαννηςΣκαρώνιας
ΜιλτιάδηςΣκούρας
ΘεώνηΣμυρνιώτη
ΒασίληςΣπηλιωτακόπουλος
ΠαναγιωτηςΣπυρόπουλος
ΤριαντάφυλλοςΣπυρόπουλος
ΗλίαςΣταθακόπουλος
ΑναστασίαΣταυροπούλου
ΑγγελικήΣτέφου
ΘεοδώραΣτέφου
ΘανάσηςΣτούμπος
Αγγελική (Λίλα)Στραβόλαιμου
ΙωαάννηςΣυμβουλόπουλος
ΜιχάληςΣυμεωνίδης
ΑντωνιοςΣωτηρόπουλος
ΑλέξιοςΣωτηρόπουλος
Κανέλλος-ΝτίνοςΣωτηρόπουλος
ΑθανασίαΣωτηροπούλου
ΜαρίαΣωτηροπούλου
ΜαρίαΤομαρά
ΒασίληςΤομαράς
ΠαναγιώταΤραγότσαλου
ΣταυρούλαΤρανούλη
ΒασιλικήΤριανταφυλλοπούλου
ΑρετήΤριανταφυλλοπούλου
ΕλπίδαΤριανταφύλλου
ΓιάννηςΤριαντόπουλος
ΑσήμωΤριαντοπούλου
ΚωνσταντίναΤρίγκα
ΑναστάσιοςΤρίγκας
Κων/νοςΤρίγκας
ΠαναγιώταΤρίψα
ΧρήστοςΤρίψας
ΧρήστοςΤρίψας
ΠαναγιώταΤσαγκάρη
ΔημήτριοςΤσαγρής
ΛεανδροςΤσάκλας
ΑντώνιοςΤσαλπατούρος
ΚατίναΤσεκενη-Σμυρνιωτη
ΙωάννηςΤσεκουρας
ΠαναγιώτηςΤσερεντζουλιας
ΑλέξιοςΤσίτσας
ΚωνσταντίνοςΤσουμπός
ΠαρασκευήΤσουμπού
ΜαρίαΦάκου
ΒασιίηςΦιλιππόπουλος
ΑριάδνηΧατζή
ΒασιλικήΧονδρογιαννόπουλου
ΗλίαςΧριστοδουλόπουλος
ΒασιλικήΧριστοπούλου
ΒασιλειοςΧριστόπουλος
ΛουκάςΧριστόπουλος
ΠαναγιώτηςΨαριάδης
ΝικόλαοςΨηλός
ΧαράλαμποςΨυχογιάννης
ΒασιλικήΨυχράμη

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα