24.1 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Ηχηρό μήνυμα ενότητας από τον Προκόπη Παυλόπουλου

Ηχηρό μήνυμα ενότητας του Προκόπη Παυλόπουλου από το Αίγιο!!
Το Αίγιο, την πόλη που τον έκανε επίτιμο δημότη,  επισκέφτηκε σήμερα, ο τέως πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, που παρέστη στην δοξολογία στον  ιερό ναό της Φανερωμένης Αιγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμου.
“Σας Ευχαριστώ! Δε θα λησμονήσω ποτέ πώς  με τιμήσατε ως επίτιμο δημότη Αιγίου”, ήταν τα λόγια , του τέως Προέδρου της Ελληνικής  Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου που αναφέρθηκε αναλυτικά στον χαιρετισμό του, στις μαρτυρίες για τη συμμετοχή και τη συμβολή της Βοστίτσας στην Ελληνική Επανάσταση. Μεταξύ άλλων είπε , “πως εκεί , στη Βοστίτσα,  πάρθηκαν όλες οι σημαντικές αποφάσεις για την απαρχή της Ελληνικής Επανάστασης.
Το κράτος των Ελλήνων δημιουργήθηκε μέσα από τις θυσίες των προγόνων μας και τον ηρωισμό τους, των οποίων οφείλουμε  να μεταλαμπαδεύσουμε  στις επόμενες γενιές”.
Σημείο αναφοράς της ομιλία του η ελληνική γλώσσα, που έχει όπως είπε χαρακτηριστικά,   τη μεγαλύτερη  διάρκεια στην παγκόσμια ιστορία. Ο συνδετικός κρίκος που επέτρεψε να βάλουμε τις βάσεις του Ελληνικού πολιτισμού. Έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν συνδέοντάς το  με το σήμερα και τους ορατούς και αόρατους κινδύνους για την  πατρίδα. Όπως είπε ” πρέπει να την υπερασπιστούμε ως έθνος , απανταχού της γης, με ενότητα. Η απειλή είναι εδώ, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε ακόμα και μόνοι μας…’
Αμέσως μετά τη δοξολογία ακολούθησε ξενάγηση στο Δημοτικό Κτίριο Παναγιωτοπούλου στα ψηφιακά εκθέματα για την επανάσταση του 1821.
Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία της Φιλαρμονικής Αιγίου ενώ έλαμψαν δια της απουσίας τους οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα