26.2 C
Aigio
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Η ημέρα των ερωτευμένων και στο Αίγιο

Του Αγίου Βαλεντίνου, η ημέρα των  ερωτευμένων όπως όλοι γνωρίζουμε,  είναι προ των πυλών.
Μπορεί να είναι καθαρά μια ξενόφερτη γιορτή , ενός καθολικού  Αγίου, είναι όμως η καλύτερη ευκαιρία να εκφράσουμε την αγάπης μας  και τον ερωτά μας, μέσα από μικρές ή και μεγάλες κινήσεις αγάπης για ακόμα μια φορά μέσα στο χρόνο και φυσικά μια μεγάλη ευκαιρία για να δουλέψουν τα καταστήματα της πόλης μας  που είναι καθόλα έτοιμα και περιμένουν με ανυπομονησία να εκπληρώσουν οποιαδήποτε αγοραστική επιθυμία.
Για την ιστορία να πούμε Ο Άγιος Βαλεντίνος της  Ρώμης, ήταν ευρέως αναγνωρισμένος ρωμαιοκαθολικός άγιος του 3ου αιώνα και τιμάται στις 14 Φεβρουαρίου. Από τον Μεσαίωνα, συνδέεται με μια παράδοση γαλήνιας αγάπης.
Με αφορμή την αγάπη σε όλες της τις εκφάνσεις γιορτάζουμε σήμερα και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να το δείξουμε στον ή στην αγαπημένη μας, με καρτούλες, κουκλάκια, γλυκά, σε σχήμα καρδιάς, εσώρουχα σε χρώμα κόκκινο της φωτιάς, ένα ωραίο γεύμα , κοσμήματα, ασημένια ή και χρυσά, ακόμα και πλατίνα για τα πιο γερά πορτοφόλια, ρούχα  και πολλά άλλα.
Εμείς κάνοντας μια βόλτα στα μαγαζιά της πόλης ενθουσιαστήκαμε με τις ευφάνταστες βιτρίνες στα κεντρικά σημεία  και φυσικά σε όλη την πόλη, που αποδεικνύουν γι’ ακόμα μια φορά πως παρά την κρίση  και τα μέτρα δεν υπάρχει τίποτα που θα ανακόψει τη θετική  διάθεση που αποπνέει η συγκεκριμένη ημέρα.
Βιτρίνες γεμάτες με ροζ μπαλόνια, χρώμα κόκκινο και γεμάτες θετική αύρα σε προκαλούν ακόμα και αν δε ψωνίσεις να τις χαζεύεις.
Τα μαγαζιά της πόλης μας είναι εκεί και μας περιμένουν για να εκπληρώσουν κάθε μας επιθυμία.
Μη ξεχνάτε πως στο δώρο δεν έχει σημασία η χρηματική αξία αλλά η χειρονομία, η σκέψη του ότι αυτός που σε νοιάζεται σπατάλησε χρόνο για εσένα.

Το aigiovoice μίλησε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπη Παπαδόπουλο για την ημέρα ο οποίος για ακόμα μια φορά ζητάει από το καταναλωτικό κοινό να εμπιστευτεί την τοπική αγορά και οικονομία για τα ψώνια του, που όπως είπε, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αγορές άλλων πόλεων. Μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά πως  έμποροι της πόλης μας δεκαετίες τώρα προσαρμόζουν τις βιτρίνες τους στο θέμα κάθε εποχής , με μεγάλη επιτυχία . Το ότι τα προϊόντα τους είναι από τα καλύτερα της ελληνικής αγοράς είναι γνωστό αλλά και ο τρόπος παρουσίασης αποδεικνύει περίτρανα πως τα καταστήματα της πόλης μας  δεν πουλάνε απλά, αλλά με πρωτότυπες δημιουργίες  προσελκύουν το καταναλωτικό κοινό. Μπορεί η κρίση και η δύσκολη περίοδο της πανδημίας και των μέτρων να μην αφήνει περιθώρια ανάκαμψης ,τα μικρά ψήγματα όμως αισιοδοξίας μπορούν να μας κάνουν να ελπίζουμε για μια μικρή δόση ανακούφισης, της πληγείσας οικονομίας.
Ο πρόεδρος του  εμπορικού συλλόγου Αιγιαλείας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα καταστήματα της πόλης μας και την τοπική αγορά.  όπου τα χρήματα επιστρέφουν και πάλι σε εμάς.
Χρόνια πολλά για την ημέρα σε  όλους τους ερωτευμένους.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα