Κάθε τρεις μήνες αναγκάζονται και αλλάζουν τιμές στο μενού τους οι επαγγελματίες της εστίασης εξαιτίας του πληθωρισμού των τροφίμων και των ανατιμήσεων των πρώτων υλών.
Αυτό είναι κάτι που έχει γίνει σαν ρουτίνα σχεδόν για τα μαγαζιά και τους επαγγελματίες που προσπαθούν να απορροφήσουν κάποιες από αυτές τις αυξήσεις που υπάρχουν στα τρόφιμα, όμως από ένα σημείο και μετά καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν γίνεται.
«Ή θα βάλουμε αυξήσεις που θα αντιστοιχούν στις ανατιμήσεις που έχουν γίνει στα τρόφιμα και τις οποίες πληρώνουμε στους προμηθευτές μας ή θα αναγκαστούμε κάποια στιγμή να βάλουμε λουκέτο στα μαγαζιά μας» έλεγε χαρακτηριστικά πάνω στο ζήτημα επαγγελματίας με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της εστίασης.
Ο πληθωρισμός των τροφίμων και οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες είναι πλέον ο νούμερο ένα «πονοκέφαλος» των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης εν όψει της νέας χειμερινής σεζόν που ξεκινά, έχοντας πάρει την θέση της ενέργειας που είχε φτάσει στο αμήν την περασμένη χρονιά τους καταστηματάρχες.
Οι αυξήσεις αυτές θα έχουν με βάση τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, αλλά και για τα όσα λένε οι προμηθευτές στους επαγγελματίες εστιάτορες ανοδική τάση και τους επόμενους μήνες, κάτι που αναγκαστικά θα εισπράξουν και οι πελάτες.
Κι όλο αυτό είναι αλυσίδα. Από την στιγμή που ο κόσμος δεν έχει χρήματα θα αναγκαστεί να περιορίσει ακόμα περισσότερο τις εξόδους του, μειώνοντας έτσι την κίνηση, αλλά και τον τζίρο των μαγαζιών.